Αυτά είναι τα καλύτερα tips για να απλώνεις τη μάσκαρα, σύμφωνα με την beauty editor!

Να κάτι που συμβαίνει με όλα τα προϊόντα: όταν δεν τα χρησιμοποιείς σωστά, τα αδικείς. Και αυτό, περισσότερο από κάθε άλλο προϊόν συμβαίνει με τη μάσκαρα. Μια μάσκαρα, λοιπόν, έχει απίστευτα potentials αρκεί να την χρησιμοποιήσεις σωστά, να κάνεις την σωστή προετοιμασία για τις βλεφαρίδες σου, να την τοποθετήσεις όπως πρέπει από τη ρίζα μέχρι τις άκρες.

Σε αυτό το θέμα, λοιπόν,  θα διαβάσεις μερικά πολύ χρήσιμα tips. Ready, set… wand!

1.Χτένισέ τις!

Spoolie και κοφτό πινέλο σε ένα, Benefit, €23.95, αποκλειστικά στα Sephora

Η ερώτηση (η ρητορική ερώτηση!) εδώ είναι: θα ξεκινούσες να κάνεις ένα hair styling χωρίς πρώτα να έχεις χτενίσει τα μαλλιά σου; Τότε γιατί κάνεις κάτι αντίστοιχο στις βλεφαρίδες σου. Πάρε ένα spoolie (αυτό το spiral πινέλο που είναι αντίστοιχο του πινέλου της μάσκαρα) και χτένισε τις βλεφαρίδες σου. Έτσι, θα τις έχεις ξεμπλέξει και η μάσκαρα θα απλωθεί ομοιόμορφα σε όλες.

2.Ψαλίδι αλλά… ζεστό!

Θερμαινόμενος μηχανισμός για το γύρισμα των βλεφαρίδων, Japonesque Mini Heated, €15.62 στο www.makemeup.gr

Πάλι, κατά τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείς ένα θερμαντικό εργαλείο για τα μαλλιά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα… θερμαντικό εργαλείο και για τις βλεφαρίδες σου. Εξάλλου, και στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για τρίχα που λειτουργεί καλύτερα/ είναι πιο εύπλαστη όταν έρθει σε επαφή με τη ζέστη. Ένα trick, λοιπόν, είναι να ζεστάνεις το ειδικό ψαλίδι για τις βλεφαρίδες με ένα πιστολάκι και αφού τεστάρεις την θερμοκρασία στο χέρι σου να πιέσεις τις βλεφαρίδες σου για να αποκτήσουν την τέλεια καμπύλη. Αν το ψαλίδι σου δημιουργεί τρόμο, υπάρχει αυτό το τέλειο gadget που βλέπεις παραπάνω και θα βρεις αποκλειστικά στην Make Me Up.

3. Μην το κάνεις λάθος!

Οι περισσότερες όταν ανοίγουμε τη μάσκαρά μας, βάζουμε και βγάζουμε το βουρτσάκι με μανία μέσα στο σωληνάριο. Το μόνο που καταφέρνουμε, όμως, έτσι είναι να βάζουμε και με μανία αέρα μέσα στο σωληνάριο, γεγονός που μεταφράζεται σε δύο πράγματα: α) ο αέρας ξεραίνει τη μάσκαρα και άρα η μάσκαρα χαλάει πιο γρήγορα β) ο αέρας μεταφέρει βακτήρια μέσα στο σωληνάριο που μετά μεταφέρονται και στα μάτια μας. Ο σωστός τρόπος, λοιπόν, είναι αυτός που βλέπεις παραπάνω.

4. Σκούπισέ το βουρτσάκι!

Αναρωτιέσαι γιατί κάποιες φορές οι βλεφαρίδες σου μοιάζουν με πόδια αράχνης; Το πιθανότερο είναι γιατί πήρες το προϊόν και το έβαλες απευθείας στις βλεφαρίδες σου προτού να έχεις καθαρίσει το βουρτσάκι από την περίσσια του προϊόντος. Άρα, προτού τοποθετήσεις το βουρτσάκι στις βλεφαρίδες σου σκούπισέ το απαλά είτε σε μια χαρτοπετσέτα είτε στο καπάκι της μάσκαρα. Έτσι, θα βάλεις πάνω στις βλεφαρίδες σου ακριβώς την ποσότητα προϊόντος που πρέπει και δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους!

5. Rolling technique

Για να απλώσεις τη μάσκαρα σωστά και να εξασφαλίσεις το μέγιστο του αποτελέσματος, τοποθέτησέ την όσο πιο κοντά γίνεται στις βλεφαρίδες σου και στριφογύρισε το βουρτσάκι σου ενώ απλώνεις το προϊόν από τη ρίζα μέχρι τις άκρες του. Έτσι, είναι σαν να εξασφαλίζεις διπλάσια καμπύλη!

6. Κάνε το δεύτερο στρώμα προτού στεγνώσει το πρώτο!

Το μυστικό είναι: τελείωσε πρώτα με το ένα μάτι προτού περάσεις στο δεύτερο! Αν η μάσκαρα στεγνώσει και πας να επαναλάβεις με ένα δεύτερο στρώμα, οι βλεφαρίδες σου θα κολλήσουν μεταξύ τους και θα έχεις και πάλι το spider lashes effect αλλά χωρίς να το θες!

7. Μουντζουρώθηκες; Να τι πρέπει να γίνει!

Μαύρα Q-tips, Muji, amazon.co.uk

Μην βιαστείς να διορθώσεις τη ζημιά! Τελείωσε με το μακιγιάζ σου, δώσε στη μάσκαρα το χρόνο να ξεραθεί και μόνο τότε πάρε μια μπατονέτα και απλώς τρίψε απαλά. Η μάσκαρα θα έχει στεγνώνει και θα φύγει πανεύκολα!

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164