Αυτά τα stylish κορίτσια είναι ο λόγος που θα κόψουμε τα μαλλιά μας καρέ!

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα πάντα μακριά μαλλιά με εξαίρεση εκείνες τις δύο- τρεις φοβερές εξάρσεις στην ζωή μου που είχα κάνει ακόμη και buzz cut (Yeap! Το σχεδόν ξυρισμένο). Και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου θυμάμαι να σκέφτομαι πόσο τυχερή είμαι για τα μακριά μου μαλλιά αλλά πόσο πιο stylish και καταβάλλοντας μηδενική προσπάθεια θα ήμουν με ένα bob ή/και lob, δηλαδή με ένα καρέ περίπου στο ύψος του πηγουνιού ή με ένα μακρύ καρέ (lob= long bob).

Και οι τάσεις της εποχής ευνοούν μια τέτοια αλλαγή γιατί το καρέ επέστρεψε πολύ δυναμικά. Και αν δεν θέλεις να κλείσεις ραντεβού τώρα και να ξανασκεφτείς το ενδεχόμενο όταν γυρίσεις από τις διακοπές σου, απλώς κάνε screenshot στις εικόνες που θα δεις παρακάτω! Ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο stylish καρέ των πιο stylish κοριτσιών, τουλάχιστον με δικά μας κριτήρια!

Jourdan Dunn

PHOTO: @JOURDANDUNN

Layers, κοντό μήκος και σπαστό χτένισμα: αυτός ο συνδυασμός που είχε κάνει στα μαλλιά της η Jourdan Dunn ήταν από τους πιο αγαπημένους μας. Βεβαίως, υπάρχει ένας χρυσός κανόνας που πρέπει να ακολουθήσεις και κάτι που πρέπει να αποφύγεις: αν έχεις πλούσια και πυκνά μαλλιά όπως η Jourdan Dunn επίλεξε τα layers, αν τα μαλλιά σου είναι λιγότερα και η τρίχα σου λεπτή, απόφυγέ τα!

Kelly Eastwood

PHOTO: @thelondonchatter

Και από τα πυκνά και πλούσια μαλλιά της Jourdan Dunn, στα πιο λεπτά της Λονδρέζας infulencer. Στην δεύτερη περίπτωση ένα dry shampoo στις ρίζες των μαλλιών θα σου δώσει αμέσως όγκο.

Alexa Chung

PHOTO: @alexachung

Όταν μιλάμε για καρέ δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στο απόλυτο icon Alexa Chung η οποία αφού καθιέρωσε το shag αποφάσισε να περάσει στο αμέσως επόμενο ή, έστω, εξίσου πιο στιλάτο κούρεμα, το καρέ. Πλέον έχει ένα μακρύ καρέ με αρκετά layers στα τελειώματα και την χαρακτηριστική flip χωρίστρα της. Χαρακτηριστική όταν δεν κάνει το άλλο που την χαρακτηρίζει: την χωρίστρα στη μέση.

Lucy Boynton 

PHOTO: @gettyimages

H γαλλική εκδοχή του bob έχει αφέλειες και αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο στο μισό πιάσιμο! Και κάτι που μας αρέσει πολύ: το χρωματικό contrast ανάμεσα στα ανοιχτά μαλλιά της Lucy Boynton και τα σκούρα μάτια της!

Fearne Cotton

PHOTO: @FEARNECOTTON

Μπορεί στη φωτογραφία που έχει στο instagram να είναι με τα προηγούμενα μακριά μαλλιά της, ωστόσο η Fearne Cotton από τότε που έκανε αυτό το lob μας αρέσει πολύ περισσότερο. Η ίδια προτιμά να το χτενίζει συχνότερα σγουρό παρά ίσιο, γεγονός που μας αποδεικνύει ότι ακόμη και με ένα καρέ, μπορείς να έχεις άπειρες επιλογές! Ή, τουλάχιστον, πολύ περισσότερες από όσες νομίζεις.

Lily James 

PHOTO: @BENSKERVIN

Πέρα από το σχήμα του προσώπου σου, κάτι ακόμη πολύ βασικό που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου αν αποφασίσεις να κόψεις τα μαλλιά σου καρέ είναι και το life style σου. Αν, για παράδειγμα, τα μαλλιά σου είναι σγουρά ή σπαστά και δεν έχεις χρόνο να τα ισιώνεις, συζήτησε με τον κομμωτή σου προκειμένου να σου κάνει ένα καρέ προσαρμοσμένο στα δικά σου δεδομένα. Αν, από την άλλη, έχεις ίσια μαλλιά, το κούρεμα της Lily James είναι από τα πιο stylish!

Ashley Graham 

PHOTO: @ASHLEYGRAHAM

Η πιο glam εκδοχή του καρέ είναι χτενισμένη έτσι: με κυματισμούς που θυμίζουν vague, βαθιά χωρίστρα, τη μια μεριά πίσω από τα αυτιά και ελαφρώς glossy υφή.

Saoirse Ronan

PHOTO: @HAIRBYADIR

Το καρέ έχει διάφορες και διαφορετικές εκδοχές τόσο στα μήκη όσο και στην απόφασή σου να κάνεις layers για παράδειγμα ή να κινηθείς σε μια ευθεία γραμμή. Πάντως, το παραπάνω μήκος που κατεβαίνει κάτω από το πηγούνι είναι μια ασφαλής αλλά και ταυτόχρονα πολύ stylish επιλογή αν θέλεις να κόψεις τα μαλλιά σου για πρώτη φορά.

 

Read More

And More