Banana powder: η πούδρα που δεν ήξερες καν ότι υπάρχει και τι κάνει!

Το λεξιλόγιο της ομορφιάς είναι ανεξάντλητο. Και όσα κι αν ξέρεις υπάρχει πάντα περιθώριο να μάθεις και άλλα τόσα. Παράδειγμα: εσύ ξέρεις τι είναι η banana powder; Και δεν είναι… μια αφού με μια πρόχειρη έρευνα στην αγορά θα βρεις ένα σωρό από αυτές! Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στο μακιγιάζ οι γυναίκες χωρίζομαστε σε δύο κατηγορίες: εκείνες που αγαπούν το λαμπερό μακιγιάζ που κατά καιρούς παίρνει διαφορετικές ονομασίες (η πιο πρόσφατη είναι το Skin Glazing και μπορείς να μάθεις τα πάντα εδώ) κι εκείνες που αγαπούν τα ματ.

PAUSE: αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία αυτό το άρθρο δεν σε αφορά! Σε κάθε άλλη περίπτωση, συνέχισε να διαβάζεις!

Όσες αγαπούν τις ματ επιδερμίδες σίγουρα αγαπούν και τις πούδρες. Οι τελευταίες χωρίζονται στις compact πούδρες και τις πούδρες σε μορφή σκόνης που λέγονται αλλιώς loose powder ή και translucent powder οι οποίες έχουν ένα λευκό χρώμα που εκτός από ματ σου δίνουν και ένα… ghost-y effect. Πολύ απλά: αν δεν τις χρησιμοποιήσεις σωστά κάνουν την επιδερμίδα σου να δείχνει πολύ λευκή και σίγουρα δεν είναι ιδανικές για τις μεσογειακές επιδερμίδες που έχουν πιο σκούρο- olive τόνο. Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, έρχονται να προστεθούν οι banana powders οι οποίες έχουν πάρει το όνομά τους κυρίως από το… μπανανί χρώμα τους.

Και αν οι συγκεκριμένες πούδρες σου είναι άγνωστες, αρκεί να πληκτρολογήσεις τις λέξεις banana powder στο youtube και να δεις πόσα διαφορετικά αποτελέσματα θα σου βγάλει!

https://www.instagram.com/p/BftLu6rA-As/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again

Πώς τις φοράς; Εδώ έχεις δύο επιλογές: α) κάνεις το μακιγιάζ σου κανονικά και αφού ολοκληρώσεις παίρνεις ένα φαρδύ πινέλο, φυσάς για να φύγει η περιττή ποσότητα και έπειτα κάνεις ένα πέρασμα σε όλο σου το πρόσωπο. Εναλλακτικά, περνάς την βάση και απλώνεις αρκετή ποσότητα από αυτή την πούδρα σε ένα παχύ στρώμα ώστε να φαίνεται. Συνεχίζεις με το υπόλοιπο μακιγιάζ σου και αφού ολοκληρώσεις αφαιρείς με ένα φαρδύ πινέλο. Την τελευταία τεχνική την έχεις ξανασυναντήσει, λέγεται baking και σκοπό έχει να παραμείνει το μακιγιάζ σου στην θέση του για πολύ ώρα. Επίσης, η συγκεκριμένη πούδρα λειτουργεί πολύ καλά σε συνδυασμό με το concealer σου στην εξουδετέρωση των μαύρων κύκλων οι οποίοι δεν είναι τόσο εμφανείς μετά την χρήση αυτής της πούδρας (όχι, όμως, και όταν ξεβαφτείς!).

Για να περάσεις από την θεωρία στην πράξη, παρακάτω έχουμε συγκεντρωμένες μερικές αγαπημένες banana powders.

Ultra HD Compact Powder, απόχρωση 02 Banana, Make Up For Ever, €37.50. Η σειρά μέικ απ Ultra HD δημιουργήθηκε για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των νέων τεχνολογιών υψηλής ανάλυσης που χρησιμοποιούνται στο σινεμά και την τηλεόραση. Η σύνθεσή της παραμένει αόρατη ακόμη και με κάμερες 4K, αλλά και με γυμνό μάτι. Ιδανική για τους επαγγελματίες μακιγιέρ ή για εσένα που θέλεις επαγγελματικό αποτέλεσμα!

Πούδρα σε ελεύθερη σκόνη, απόχρωση Bajana 08W της Beauty is Life, €31.92. Θα την βρεις αποκλειστικά στην Make Me Up. Αυτή η πούδρα είναι ιδανική γιατί διατηρεί το μακιγιάζ στη θέση του χωρίς, όμως, να κάνει την επιδερμίδα πολύ ματ. Επίσης, αγαπά πολύ την ελαφριά υφή της που μοιάζει σαν ένα βελούδινο ύφασμα που αγγίζει το πρόσωπό μας.

 

Gosh Prime’n Set Primer & Mattifying Setting Powder Banana, €15.10. Μια από τις πιο κλασικές banana powders που αφήνει την επιδερμίδα ματ και είναι ιδανική αν το πρόσωπό σου είναι πολύ λιπαρό. Το claim της είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως primer, κάτι που δεν έχουμε δοκιμάσει. Ως πούδρα φινιρίσματος, ωστόσο, λειτουργεί τέλεια!

Easy Bake Loose Baking & Setting Powder, απόχρωση Banana Bread, Huda Beauty, €34.95. Αποκλειστικά στα Sephora. Φυσικά και η Huda Kattan θα είχε στη συλλογή της μια τέτοια πούδρα. Η συγκεκριμένη είναι ιδανική για μεσαίες επιδερμίδες και παρά το γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί για να κάνεις baking, είναι τέλεια και για να περάσεις απλώς το πρόσωπό σου με ένα φαρδύ πινέλο!

Shade + Light Crème Contour, απόχρωση Banana, Kat Von D, €13.50. Αν θέλεις να δοκιμάσεις την banana powder για πρώτη φορά και δεν θέλεις να ξοδέψεις πολλά χρήματα μέχρι να τεστάρεις αν σου κάνει ή όχι, οι Recharge πούδρες της Kat Von D είναι μια πολύ έξυπνη επιλογή!

High Definition Finishing Powder, Nyx Professionnal Makeup, €10.21. Η συγκεκριμένη πούδρα είναι compact και όχι loose (όχι σε μορφή σκόνης, δηλαδή) και θα την βρεις σε τρεις διαφορετικές αποχρώσεις: διάφανη, πράσινη για τις κοκκινίλες και σε απόχρωση banana. Αφήνει βελούδινο αποτέλεσμα και μας αρέσει πολύ!

Read More

And More