BB Glow: τι είναι η ημιμόνιμη BB cream; Μάθε για το επόμενο τεράστιο trend!

Πριν επτά- χρόνια όλες γράφαμε με μανία για ένα ολοκαίνουργιο προϊόν μακιγιάζ που τα κάνει όλα: τις BB cream. Και όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα οι BB cream παραμένουν τεράστια τάση στο μακιγιάζ τόσο που σχεδόν εκτόπισε το foundation.

Τώρα, φαντάσου να ξυπνούσες κάθε πρωί με αυτή την τέλεια λάμψη και την ομοιοχρωμία που σου δίνει η BB αλλά χωρίς να χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Guess what! Γίνεται!

Πριν λίγες ώρες αντάλλαξα μερικά DM με την Άννα Αλμπάνη, Director of Education του Nail Academy Athens και founder του Νύχι-Νύχι και Perfect Touch Permanent Makeup, και αυτή ήταν μια ακόμη casual Monday όπως όλες εκείνες τις Δευτέρες που έχουμε ανταλλάξει DM και έχει μοιραστεί μαζί μου το επόμενο μεγάλο trend (casual γιατί πάντα είναι μπροστά από τα trends!). Σημείωσε: λέγεται BB Glow και πρόκειται για την ημιμόνιμη εκδοχή της BB cream.

First things first: τι είναι το ΒΒ Glow

Τα τελευταία χρόνια στην ομορφιά η μεγαλύτερη τάση στο μακιγιάζ σε σχέση με την επιδερμίδα είναι η εκδοχή του “my skin but better!”. Θα το έχεις προσέξει σίγουρα ότι το βαρύ μακιγιάζ, με τα πολύ έντονα κοψίματα και την ματ υφή περιορίζονται στο youtube. Οπουδήποτε αλλού, από την καθημερινότητα μέχρι το instagram και σίγουρα στα catwalks η επιδερμίδα πρέπει να είναι λαμπερή, να έχει αυτή την ομοιοχρωμία και να έχει μια sheer κάλυψη. Ακριβώς σαν να φόρεσες την BB σου και να βγήκες. Η BB Glow είναι μια τεχνική που σου εξασφαλίζει αυτό το αποτέλεσμα αλλά σε ημιμόνιμο επίπεδο. Και αν μπορείς να κάνεις κάτι αντίστοιχο στα φρύδια σου γιατί όχι και στο πρόσωπό σου;

Πώς γίνεται, πόσο διαρκεί, πόσο κοστίζει, τι αποτέλεσμα έχει!

View this post on Instagram

Λέγεται BB Glow ⭐️ και πρόκειται για την ημιμόνιμη εκδοχή της BB cream❗️#ημιμονιμομακιγιαζ @perfecttouch_permanent_makeup BB Glow treatment 80€ BB Glow training 500€ με Kit και Derma Pen #bbglowgreece #bbglowacademygreece #skinpmu #bbglowtraining #toprwino #ant1 Τώρα, φαντάσου να ξυπνούσες κάθε πρωί με αυτή την τέλεια λάμψη και την ομοιοχρωμία που σου δίνει η BB αλλά χωρίς να χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Guess what! Γίνεται! ☎️2103220023 #bbglow #pmu video credit @thesocialbrooke

A post shared by Anna Almbanis (@nailsgreece) on

Υπάρχει ένα βίντεο γι’ αυτό που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις την διαδικασία, αλλά με δυο λόγια, γίνεται με τη χρήση micro-needling (βελόνες οι οποίες δεν πηγαίνουν πολύ βαθιά ωστόσο σου εξασφαλίζουν τα ίδια πλεονεκτήματα που σου εξασφαλίζει το microneedling και τα serum). Η διαδικασία θα πάρει περίπου μία ώρα και κοστίζει €80.00. Δεν είναι μόνιμο, καθώς γίνεται στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας και φεύγει σταδιακά (σκέψου κάτι σαν το spray tan). Και τι γίνεται με την απόχρωση; Η Άννα Αλμπάνη μου εξηγεί πως υπάρχουν δεκάδες αποχρώσεις για να βρεις αυτή ακριβώς που σου ταιριάζει και εκτός από την βάση μπορείς να κάνεις και ημιμόνιμα κοψίματα. Υπολόγισε επίσης ότι μπορείς να το κάνεις ανά ενάμιση μήνα σε συνδυασμό με το derma pen και την μεσοθεραπεία μαζί, οπότε ναι, είναι η τεχνική που συνδυάζει μακιγιάζ και skincare μαζί.

Σκέφτομαι να το κάνω!

Ένα περίπου χρόνο πριν είχα πέσει πάνω σε αυτό το άρθρο του αμερικάνικου Allure που μιλούσε για αυτή την ημιμόνιμη BB cream ή, τέλος πάντων, την όλη διαδικασία. Το Allure έλεγε ότι το BB Glow ήταν τόσο καινούργιο ώστε δεν είχε πάρει έγκριση από τον ΕΟΦ και την ίδια στιγμή εγώ ήξερα ποιος θα το έφερνε πρώτα στην Ελλάδα όταν θα είχε πια έγκριση. Όπως και έγινε. Οπότε ναι, σίγουρα υπάρχει έγκριση από τον ΕΟΦ, ναι, θα μπορείς να πατήσεις το snooze ξανά και ξανά (σκέψου πως θα ξυπνάς κάθε πρωί μακιγιαρισμένη) και κάτι τελευταίο: τον πρώτο καιρό που γίνονταν το microblading στα φρύδια ήμασταν διστακτικές γιατί ξέραμε ελάχιστες που το είχαν κάνει. Σήμερα, το αντίστοιχο συμβαίνει με το BB Glow, αλλά μπορείς να επιστρέψεις σε αυτό το άρθρο έναν χρόνο μετά και να δεις πόσο mainstream έχει γίνει. Σε κάθε περίπτωση, θυμίσου ότι σου μιλήσαμε γι’ αυτό πρώτοι!

 

Read More

And More