Beauty talk: ποιο από τα αρώματα των 90’s σε στιγμάτισε περισσότερο;

Τα 90’s ήταν μια από τις δυνατότερες δεκαετίες γενικά αλλά και σε επίπεδο beauty trends και επιρροών. Ένα απλό παράδειγμα της δυναμικής των 90’s είναι ότι το 2020 οτιδήποτε έχει να κάνει με 90’s έχει κάνει δυναμική επιστροφή. Ένα δεύτερο παράδειγμα είναι ότι τα αρώματα που φορούσαμε τότε είχαν τέτοια δύναμη που αν τα μυρίσουμε σήμερα θα μας πάνε πίσω σε εκείνη την συγκεκριμένη μέρα που βγήκαμε ραντεβού με το αγόρι που όλες ήθελαν στο σχολείο (αλλά αυτός ήθελε εμάς). Θυμάμαι σε τέτοιο ραντεβού να φοράω το Cheap and Chic του Moschino και αυτό το αγόρι να μου λέει πόσο ωραία μυρίζω και πόσο… του θύμισα την πρώην του η οποία φορούσε το ίδιο άρωμα. Duh! Ένας άλλος κίνδυνος με τα αρώματα των 90’s είναι ότι ήταν τόσο διάσημα ώστε ήταν πολύ πιθανόν η πρώην, η νυν και η επόμενη να φορούσαν το ίδιο.

Επειδή είναι αυτές οι μέρες που χαλαρώνουμε περισσότερο, παρακάτω συγκεντρώσαμε τα πιο δυνατά αρώματα των 90’s και θέλουμε απλώς να σε ταξιδέψουμε πίσω στις μέρες που πήγαινες σχολείο. Ή αν είσαι millennial ή ανήκεις στην Gen Z γενιά να μάθεις τι φορούσαμε τότε (ή για να μιλήσω στη σύγχρονη γλώσσα σου), να μάθεις ποιο ήταν το αντίστοιχο Le Labo Santal 33 ή Gypsy Water των ημερών.

Angel, Thierry Mugler, €112/50ml

Το άρωμα μέσα στο μπουκάλι που έμοιαζε με αστέρι ήταν ένα από τα πιο iconic αρώματα των 90’s (αν όχι ΤΟ ΠΙΟ ICONIC) που αγαπάμε μέχρι σήμερα. Η χαρακτηριστική μυρωδιά του είναι αξεπέραστη και σήμερα ανήκει στην κατηγορία των gorumant αρωμάτων, αυτά που είναι γλυκά και έχουν κάποια υλικά ζαχαροπλαστικής.

 

White Musk edt, The Body Shop, €17.00/30ml

Το συγκεκριμένο άρωμα λανσαρίστηκε το 1981 αλλά έπρεπε να μπούμε στα 90’s για να αναδειχθεί. Όπως και έγινε. Μέχρι και σήμερα δεν ξέρουμε ούτε ένα κορίτσι που στην εφηβεία του να μην το έχει φορέσει. Σήμερα, είναι το τέλειο δώρο που μπορείς να κάνεις σε κάποια (να της δώσεις την ευκαιρία να το ανακαλύψει), ενώ πέρα από το άρωμα υπάρχει μια ολοκληρωμένη σειρά.

Cheap and Chic, Moschino, €60.95/50ml

Όταν κυκλοφόρησε αυτό το άρωμα προκάλεσε τον απόλυτο beauty παροξυσμό αφού όλες θέλαμε να έχουμε ένα τέτοιο μπουκάλι στο μπουντουάρ μας, ένα μπουκάλι στο οποίο ξεκάθαρα αποτυπώνεται η Όλιβ του Ποπάι.

 

Anais Anais, Cacharel

Αν έπρεπε να το εντοπίσουμε το πιο ρομαντικό άρωμα των 90’s αυτό θα ήταν το Anais Anais. Με βασικό συστατικό του τα λουλούδια, το άρωμα αυτό που το τοποθετούσες τότε με το δάχτυλό σου αφού δεν είχε υποδοχή για spray μας έκανε συνειρμούς με ρομαντικά φορέματα και αέρινα υφάσματα.

Ck One edt, Calvin Klein, €38.50

Αυτό το άρωμα το φορούσε η Kate Moss οπότε στο εφηβικό μυαλό μας γίνονταν αυτομάτως αυτός ο συνειρμός: η Kate Moss φοράει αυτό το άρωμα- αν φορέσω το άρωμα που φοράει η Kate Moss θα γίνω η Kate Moss. Εχμ… όχι! Κατά τα άλλα, το Ck One μυρίζει εξαιρετικά ενώ στα 90’s είχε φέρει την επανάσταση για έναν ακόμη λόγο: γιατί ήταν το πρώτο unisex άρωμα που κυκλοφόρησε!

Ralph, Ralph Lauren

Ήταν το άρωμα που είχε στο μπάνιο του κάθε cool κορίτσι. Τελεία.

Αλήθεια, εσένα ποιο από τα παραπάνω αρώματα σε στιγμάτισε περισσότερο στα 90’s; Υπάρχει κάποιο πολύ βασικό που λείπει από τη λίστα; Ποιο φορούσες εσύ; Ευκαιρία για beauty talk!

 

Read More

And More