Site icon TLIFE

Από την Kate Moss μέχρι την Cindy Crawford: πώς έβαφε η Laura Mercier τα top model των 90’s;

Ας συμφωνήσουμε όλοι ότι τα 90’s ήταν μια χρυσή εποχή. Στο κάτω- κάτω, αν δεν ήταν δεν θα τα βλέπαμε να επιστρέφουν κάθε τόσο. Σωστά;

Τα 90’s είχαν top models που εξακολουθούμε να λατρεύουμε (Kate Moss, Cindy Crawford για να αναφέρουμε μερικές), είχαν scrunchies που εξακολουθούμε να φοράμε με μανία, είχαν και κλάμερ που έχουν επιστρέψει δυναμικά. Ωστόσο, στα 90’s το μακιγιάζ ήταν αρκετά πιο έντονο σε σχέση με σήμερα, εκτός από το μακιγιάζ που έκανε η κορυφαία Laura Mercier, πρώην ζωγράφος που αργότερα έγινε makeup artist (ευτυχώς για εμάς) και έπειτα δημιούργησε το δικό της brand ομορφιάς.

Η Laura Mercier, λοιπόν, που υπήρξε makeup artist της Sarah Jessica Parker, της Madonna, που έκανε μακιγιάζ σε όλα τα top model της εποχής, ήταν εκείνη που καθιέρωσε το flawless skin, εκείνη την όμορφη επιδερμίδα που μοιάζει ημιδιάφανη και όχι full μακιγιαρισμένη. Και είναι η ίδια επιδερμίδα που έκανε η ίδια τότε και που σήμερα είναι το μεγαλύτερο makeup trend!

Το “Flawless Face” είναι μια φιλοσοφία, την οποία η Laura ανέπτυξε από την αρχή της καριέρας της με στόχο να αναδείξει τη φυσική ομορφιά. Πιστεύει ότι πρέπει να αγαπήσουμε τη δική μας, μοναδική ομορφιά και για να μας βοηθήσει να πετύχουμε την πιο όμορφη εκδοχή μας, δημιούργησε μια τεχνική τεσσάρων βημάτων: Προετοιμασία (prime) ενός άψογου καμβά, ομοιογένεια του χρωματικού τόνου της επιδερμίδας μας με την tinted moisturizer ή το foundation της επιλογής μας, κάλυψη με concealer και σετάρισμα του μακιγιάζ για τέλεια εμφάνιση.

Πριν λίγες μέρες έφτασαν στα χέρια μας τα προϊόντα της σειράς τα οποία και λατρέψαμε αλλά και μια σειρά από φωτογραφίες από το αρχείο της Laura Mercier πίσω στα 90’s με τα υπέροχα flawless makeup που έκανε σε όλα τα top model, και όχι μόνο (!), της εποχής!

Η Cindy Crawford με flawless makeup σε ηλικία πολύ κοντινή με αυτή της κόρης της, Kaia Gerber, η οποία κάνει σήμερα τεράστια καριέρα.

Η Linda Evangelista με κόκκινα χείλη και αψεγάδιαστο κόκκινο κραγιόν.

 

Η Madonna στα χέρια της προσωπικής της makeup artist, Laura Mercier.

Η πανέμορφη Isabella Rossellini.

Φυσικά, όλες οι παραπάνω φωτό μας έκαναν να νιώσουμε τεράστια νοσταλγία για εκείνη την εποχή!

 

© 2024 tlife.gr