Από το Rachel cut στις ξανθιές ανταύγειες: Όλες οι beauty μεταμορφώσεις της Jennifer Aniston στα Φιλαράκια!

Με αφορμή το reunion από Τα Φιλαράκια το οποίο, μάλιστα, προβάλλεται απόψε και από το Star, θα ήταν κάπως αναπόφευκτο να κάνουμε ένα τέτοιο θέμα: ένα review των beauty looks. Επειδή, όμως, τα Φιλαράκια είναι έξι στο σύνολό τους και αυτό το θέμα θα ήταν αναπόφευκτα ατελείωτο, αποφασίσαμε να κάνουμε focus σε εκείνον τον ένα χαρακτήρα με τον οποίο ταυτιστήκαμε και από τον οποίο εμπνευστήκαμε όσες “κάναμε” εφηβεία στα 90’s. 

Κι εκείνος ο ένας χαρακτήρας δεν είναι άλλος από την Jennifer Aniston ή, αλλιώς, την τηλεοπτική Rachel Green η οποία ναι, μας ενέπνευσε με τις κιλτ φούστες της και το τέλειο στιλ της, αλλά οι μεγάλες ουρές δεν δημιουργήθηκαν έξω από τα καταστήματα ρούχων, αλλά έξω από τα κομμωτήρια όταν εμφανίστηκε με το διάσημο Rachel cut. 

Πράγματι, το beauty team της Jennifer Aniston και πιο συγκεκριμένα ο hair stylist, Chris McMillan και ο makeup artist, Michael Canale, ήταν αυτοί που εκτόξευσαν την καριέρα της στα ύψη τη στιγμή που εκείνη έκανε μια δεύτερη καριέρα στα γραφεία του Ralph Lauren και λίγο αργότερα αυτά της Louis Vuitton στα κεντρικά στο Παρίσι. 

Στο πρώτο επεισόδιο από Τα Φιλαράκια, η Rachel Green εμφανίστηκε στο γνωστό καφέ με βρεγμένα σκούρα καστανά μαλλιά και νυφικό. Τότε και με αυτό το look δεν υποψιαστήκαμε ότι μπροστά μας βλέπαμε το επόμενό μας beauty icon. 

To 1995 ο Chris McMillan έπιασε τα ψαλίδια του και δημιούργησε το Rachel Cut, το κούρεμα που στιγμάτισε μια ολόκληρη δεκαετία και για το οποίο η Jennifer Aniston πολύ αργότερα θα δηλώσει αστειευόμενη στο αμερικάνικο Allure: “Το Rachel Cut ήταν το πιο άσχημο κούρεμα που είχα δει ποτέ στη ζωή μου! Το μόνο που ήθελα να ξέρω είναι πως αυτό το κούρεμα είχε πόδια!”. Το κούρεμα απογειώθηκε με μια φωτογράφιση που έκανε η Jennifer Aniston για το εξώφυλλο του περιοδικού People και σύντομα επρόκειτο για ένα κούρεμα που θα βλέπαμε παντού! 

Αυτά όλα μέχρι την τέταρτη σεζόν όπου η Rachel εμφανίστηκε με ολόισια μαλλιά και αυτές τις ανοιχτόχρωμες ανταύγειες που στην πορεία της ζωής της αποτέλεσαν το signature hair look της και ας αποφάσισε το 2001 να κόψει τα μαλλιά της καρέ (ναι, το ίδιο καρέ που είναι τεράστια τάση ακόμη και σήμερα!), ένα κούρεμα ακριβώς το αντίθετο από τα πολυυυυυυ μακριά μαλλιά που είχε στην έκτη σεζόν και που ήταν σίγουρα αποτέλεσμα extensions αλλά στα δικά μας μάτια έμοιαζε απλώς πως η Rachel Green απείχε για καιρό από τα ψαλίδια και τα κομμωτήρια. 

Παρακάτω, οι πιο iconic beauty στιγμές και μεταμορφώσεις της Rachel Green από Τα Φιλαράκια 

Το 1994 στην πρώτη σεζόν από Τα Φιλαράκια η Jennifer Aniston και, κυρίως, τα μαλλιά της Jennifer Aniston που υπήρξαν πρωταγωνιστές, ήταν κάπως έτσι: σγουρά, ακολουθώντας τη φυσική σπαστή υφή τους και πιο σκούρα από ότι θα μας συνήθιζε στην πορεία. 

Το 1995, στην δεύτερη σεζόν η Rachel εμφανίζεται με αυτό το κούρεμα που πήρε το όνομα του ρόλου της και έγινε παγκόσμια beauty εμμονή. Εκείνη την περίοδο, βεβαίως, εμείς δεν υποψιαζόμασταν καν ότι επρόκειτο για ένα κούρεμα που η ίδια η Jennifer Aniston απεχθανόταν. 

Στη δεύτερη σεζόν, στο έβδομο επεισόδιο η Rachel και ο Ross δίνουν το πρώτο τους φιλί, κάτι που όλοι περιμέναμε. Αυτό που δεν περιμέναμε, όμως, είναι η αποκάλυψη που έγινε λίγες μέρες πριν, ότι δηλαδή οι δυο τους ήταν τρελά και αληθινά ερωτευμένοι και πως περίμεναν αυτό το φιλί πώς και πώς. Κάνοντας focus στο beauty κομμάτι, η Rachel είχε πιασμένα τα μαλλιά της με ένα κλάμερ, ένα αξεσουάρ μαλλιών που ήρθε ξανά στο προσκήνιο τελευταία και αποτελεί τεράστια τάση!

Την τέταρτη σεζόν από Τα Φιλαράκια, η Jennifer Aniston αποχαιρετά τις ασυμμετρίες και το Rachel Cut, μακραίνει τα μαλλιά της και σταδιακά αρχίζει να ανοίγει και το χρώμα τους. Σύντομα θα την δούμε με το τέλειο ξανθό!

Και φτάνουμε στην έκτη σεζόν όπου η Rachel έχει butt length hair και αυτές τις τέλειες ξανθιές ανταύγειες που θα μας οδηγήσουν στο κομμωτήριο για μια ακόμη φορά!

Η όγδοη σεζόν βρίσκει την τηλεοπτική Rachel με ένα blunt cut καρέ που πολύ άνετα μπορούμε να το φανταστούμε να στέκεται και σήμερα από το κούρεμα μέχρι το χρώμα!

Στο πρώτο επεισόδιο της ένατης σεζόν συμβαίνει αυτό για το οποίο ανυπομονούσαμε: η Rachel και ο Ross αποκτούν παιδί! Τα μαλλιά της Rachel μοιάζουν αρκετά με την σημερινή εκδοχή της Jennifer Aniston ενώ στην πορεία της ίδιας σεζόν θα τα δούμε να σκουραίνουν. 

… Και σκούρυναν! Στο 19ο επεισόδιο η διαφορά στο χρώμα των μαλλιών της είναι εμφανής!

Rachel Green, Φιλαράκια, δέκατη σεζόν! Δεν θα χορταίνουμε ποτέ να βλέπουμε τις σκηνές ξανά και ξανά και να εμπνεόμαστε μέχρι σήμερα από τα looks της Rachel. Και πού ξέρεις; Μπορεί κάποια στιγμή και το Rachel Cut να ξαναγίνει τάση. Όπως ακριβώς το κλάμερ που φορούσε στα μαλλιά της σε εκείνο το πρώτο φιλί με τον Ross!

Photo: @getty

Read More

And More