Αποκλειστική συνέντευξη με την Arizona Muse! Αυτά είναι τα μυστικά ομορφιά της και τα tips για ένα βιώσιμο μέλλον

Η Arizona Muse είναι ένα από τα σπουδαιότερα top model της γενιάς της αφού έχει γράψει χιλιόμετρα στα catwalks (κλισέ αλλά ισχύει) και έχει πρωταγωνιστήσει στις καμπάνιες των μεγαλύτερων οίκων (ομοίως) και θα το διαπιστώσεις αν απλώς πάρεις ένα οποιοδήποτε περιοδικό έχεις αυτή τη στιγμή μπροστά σου και το ξεφυλλίσεις. 

Photo: @gettyimages

Ωστόσο, η Arizona Muse είναι γνωστή στον κόσμο της μόδας, και όχι μόνο, για έναν ακόμη λόγο ή/και έχοντας έναν ακόμη ρόλο: είναι ακτιβίστρια και μέσα από τις ενέργειές της φροντίζει να μας ενημερώνει για όλα όσα συμβαίνουν στον πλανήτη αλλά και όλα όσα με την σειρά μας μπορούμε να υιοθετήσουμε για να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον. 

Όπως καταλαβαίνεις αυτός ο διττός της ρόλος είναι ιδανικός για μια τέτοια συνέντευξη και μάλιστα σε μια περίοδο που όροι όπως vegan, clean beauty, organic κλπ έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας. Ωστόσο, υπάρχει και ένας τρίτος παράγοντας που κάνει το timing τέλειο: η Arizona Muse είναι το νέο πρόσωπο της Aveda η οποία έκανε και μια ακόμη πολύ σημαντική ανακοίνωση αφού πλέον όλα τα προϊόντα της είναι 100% vegan, που σημαίνει ότι δεν περιέχουν καθόλου μέλι, κερί μέλισσας και παράγωγα αυτών. Και φυσικά, το brand ήταν ανέκαθεν cruelty-free, χωρίς να έχει κάνει ποτέ δοκιμές σε ζώα.

Photo: @aveda

Η συνύπαρξη των δύο, λοιπόν, ήταν παραπάνω από αναπόφευκτη καθώς το γνωστό μοντέλο όχι μόνο χρησιμοποιεί τα προϊόντα Aveda από την παιδική της ηλικία, αλλά ενστερνίζεται πολλές από τις βασικές αξίες του brand σχετικά με την περιβαλλοντική ευθύνη και την κοινωνική ευαισθητοποίηση. Μαζί, θα εργαστούν προς έναν στόχο: να επηρεάσουν το κοινό, περιορίζοντας όμως
την αρνητική επιρροή του κοινού στον πλανήτη.

Η Arizona Muse δήλωσε σχετικά, «Η Aveda είναι μια εταιρία που θαυμάζω εδώ και χρόνια καθώς δημιουργεί τα πιο όμορφα προϊόντα με υπέροχη μυρωδιά, για την περιποίηση των μαλλιών μου, ενώ ταυτόχρονα παράγονται με υπευθυνότητα. Πιστεύω, με όλη μου την καρδιά, πως δεν χρειάζεται να συμβιβάζεσαι σε ποιότητα και απόδοση, όταν αφορά προϊόντα φιλικά προς τον πλανήτη και η Aveda
προσφέρει ακριβώς αυτή την ιδανική λύση. H ανακήρυξή μου ως Global Advocate για τη Βιωσιμότητα είναι μεγάλη τιμή για εμένα και είμαι περήφανη που συνεργάζομαι με ένα brand που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες! Καθώς αγαπώ να αλλάζω το στυλ των μαλλιών μου, ανυπομονώ στη διάρκεια της συνεργασίας μας να δημιουργήσω μαζί με την Aveda μερικά νέα looks!». 

Κάναμε μαζί της μέσω zoom μια πραγματικά απολαυστική και ευχάριστη συζήτηση και η ίδια μας αποκάλυψε μερικά… φυσικά tips ομορφιάς που ακολουθεί εντατικά ενώ μας έδωσε και συμβουλές για να υιοθετήσουμε μερικές καλές συνήθειες που θα ωφελήσουν το περιβάλλον και εμάς, αφού τελικά πρόκειται για μια αλυσίδα που αλληλεπιδρά! 

-Πότε ξεκίνησε να απασχολεί το ζήτημα της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας; Ήταν μια συγκεκριμένη στιγμή ή αφορμή; 

Δεν ήταν κομμάτι της εκπαίδευσής μου ή του τρόπου ζωής μου να ασχολούμαι με αυτό μέχρι περίπου την ηλικία των 27. Θυμάμαι ότι είχα πάει σε ένα φιλανθρωπικό event όπου άρχισα να μαθαίνω για το οικοσύστημα και τον τρόπο που όλος ο πλανήτης κι εμείς είμαστε συνδεδεμένοι. Μέχρι τότε, είχα την ζωή μου, την μια στιγμή έμενα στο Λονδίνο, την άλλη στην Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και πάει λέγοντας. Αυτή η στιγμή ήταν πραγματικά τεράστια για μένα και θυμάμαι να σκέφτομαι: “Ω, θεέ μου! Δεν ξέρω τα ρούχα που φοράω από πού προέρχονται και είναι δουλειά μου να τα πουλάω! Πρέπει οπωσδήποτε να εκπαιδεύσω τον εαυτό μου!”. Αυτή ήταν, λοιπόν, και η στιγμή που ξεκίνησε το ταξίδι μου στον ακτιβισμό. Πρέπει να ξέρω από πού προέρχονται τα ρούχα που φοράω, τι επιπτώσεις έχουν στον πλανήτη αλλά και ποιες είναι οι ανθρώπινες συνθήκες κάτω από τις οποίες κατασκευάζονται. Είναι ένα υπέροχο ταξίδι και η ζωή μου είναι πολύ πιο πλούσια και γεμάτη τώρα που έχω αρχίσει να μαθαίνω όλα αυτά! Όταν συστήνομαι, συστήνομαι ως ακτιβίστρια και αυτό έχει αλλάξει τη ζωή μου!

-Ανέφερες πως έπρεπε να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου. Κάποιος που θέλει να μάθει περισσότερα πράγματα για τον πλανήτη και να αρχίσει να ασχολείται με τον ακτιβισμό από πού μπορεί να ξεκινήσει την εκπαίδευσή του; 

Αυτό που συμβουλεύω πάντα είναι να ξεκινήσει κανείς με τα κανάλια και τα μέσα τα οποία ήδη χρησιμοποιεί. Αν, για παράδειγμα, εσένα σου αρέσουν τα social media και έχεις εξοικείωση με αυτά, ξεκίνα από εκεί. Ξεκίνα να πληκτρολογείς λέξεις όπως “vegan” ή “sustainable” ή “γη” και θα ανακαλύψεις ένα σωρό λογαριασμούς που είναι αφοσιωμένοι και εξειδικευμένοι σε αυτά τα θέματα. Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσεις την αναζήτησή σου ακριβώς γιατί αυτά τα θέματα συζητούνται πάρα πολύ τώρα! Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να αναζητάς επιστημονικά άρθρα για την κλιματική αλλαγή στις εφημερίδες ή σε καταξιωμένα site και, επίσης, μέσα από τον δικό μου λογαριασμό στο instagram φροντίζω να μοιράζομαι όλη μου τη γνώση! 

-Είμαι σίγουρη πως έχεις κάποια τέλεια vegan beauty tips για μαλλιά και επιδερμίδα που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον!

Ναι! Για αρχή, λατρεύω τα λάδια! Ξέρω πως δεν είναι κάτι που αγαπούν όλοι αλλά προσωπικά βρίσκω πως το λάδι καρύδας είναι εξαιρετικό για τα μαλλιά και την επιδερμίδα. Όμως, πρέπει να πω ότι αν δεν ζεις σε ένα μέρος όπου οι καρύδες φυτρώνουν φυσικά, τότε αυτό σημαίνει ότι μεταφέρονται από κάποιο άλλο σημείο του πλανήτη ίσα- ίσα για να τα χρησιμοποιήσεις στα μαλλιά και την επιδερμίδα σου και αυτό είναι επίσης κάτι που έχει επίπτωση στο περιβάλλον, παρά το γεγονός ότι το ίδιο το προϊόν μπορεί να είναι φυσικό! Άρα η συμβουλή μου είναι να χρησιμοποιεί κανείς λάδια που υπάρχουν στη χώρα του. Λατρεύω επίσης το λάδι ελιάς που υπάρχει άφθονο στην Ελλάδα! Όταν αγοράζω λάδι ελιάς φροντίζω να προέρχεται από μια χώρα που να βρίσκεται όσο πιο κοντά στην Αγγλία όπου μένω έτσι ώστε να έχει την λιγότερη επίπτωση στο περιβάλλον. 

Επίσης, ξέρω πως η Aveda χρησιμοποιεί πολλά συστατικά που προέρχονται από φυτά όπως την ελιά ή καρπούς που είναι πλούσια σε έλαια. Τα έλαια είναι θαυματουργά για την επιδερμίδα και τα μαλλιά. Τα αγαπώ! Σκέψου πως η επιδερμίδα μας, τα σώματά μας παράγουν φυσικά έλαια και με τον τρόπο αυτό μπορούμε να δώσουμε ένα extra boost!

Ένα αγαπημένο μου tip, επίσης, είναι να αναμειγνύω καστανή ζάχαρη με ελαιόλαδο και να κάνω scrub στο σώμα μου το οποίο μετά είναι πιο απαλό από ποτέ. Για το πρόσωπο χρησιμοποιώ λευκή ζάχαρη γιατί είναι λιγότερο “σκληρή” για την πιο λεπτή και ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο απευθείας πάνω στα μαλλιά σου και έπειτα να τα λούσεις δύο φορές με σαμπουάν. Τα σαμπουάν της Aveda είναι εξαιρετικά στο να αφαιρούν τα υπολείμματα προϊόντων και ρύπων από τα μαλλιά χωρίς, όμως, να αφαιρούν τα καλά συστατικά της ίδιας της τρίχας. 

Photo: @arizona_muse

-Ποια είναι τα πιο αγαπημένα σου προϊόντα από την Aveda;

Λατρεύω το Nutriplenish Leave- in conditioner, τη Botanical Repair Light Mask την οποία κάποιες φορές αναμειγνύω με το Nutriplenish Multi-use hair oil. Όλα αυτά τα προϊόντα είναι τόσο δυνατά και τόσο θαυματουργά ειδικά για τα κατεστραμμένα ή ταλαιπωρημένα μαλλιά. Όταν αισθάνομαι έτσι τα μαλλιά μου τα χρησιμοποιώ κάθε μέρα και έπειτα γίνονται και πάλι δυνατά! 

-Αν, λοιπόν, θέλει κανείς να ξεκινήσει να είναι vegan και θέλει να ξεκινήσει από το beauty routine του ποιες είναι οι βασικές αλλαγές που πρέπει να κάνει; 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κανείς είναι να μάθει να διαβάζει τις ετικέτες! Διάβασε τις ετικέτες και τσέκαρε κάθε συστατικό! Στα προϊόντα skincare και haircare υπάρχουν πάρα πολλά συστατικά, υπάρχουν περισσότερα από 25 συστατικά και αυτό από μόνο του είναι πολύ δουλειά. Επίσης, πολλές φορές κι εγώ η ίδια δεν αναγνωρίζω όλα αυτά οπότε αυτό που κάνω είναι να τα ψάχνω στο google. Αυτή, λοιπόν, είναι μια πολύ καλή αρχή προκειμένου να τσεκάρεις τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τα προϊόντα που χρησιμοποιείς στον πλανήτη. Αλλά πρέπει να κάνεις και κάτι περισσότερο από αυτό γιατί πολλά vegan brands χρησιμοποιούν συνθετικά συστατικά. 

Γι’αυτό αγαπώ τόσο πολύ την Aveda! Δεν είναι ένα vegan brand μόνο, αλλά πολλά από τα συστατικά που χρησιμοποιούν είναι οργανικά και όλα τους είναι φυσικά! Οπότε, αυτό είναι πραγματικά τεράστιο και μειώνει πραγματικά το αποτύπωμα στον πλανήτη. Τα συνθετικά και τα χημικά συστατικά είναι τόσο δυνατά και δεν εξαφανίζονται ποτέ! Αν, για παράδειγμα, χρησιμοποιείς ένα τέτοιο προϊόν για να λούσεις τα μαλλιά σου, όταν τα ξεβγάζεις, αυτό το νερό με τα χημικά πηγαίνει στους αγωγούς και πλέον ζει στο νερό για πάντα! 

Είναι, λοιπόν, τέλειο να ξεκινήσεις αυτό τον τρόπο ζωής από την beauty ρουτίνα σου αλλά θα έλεγα πολύ γρήγορα να περάσεις στο φαγητό που καταναλώνεις και σε άλλες συνήθειές σου.

Για περισσότερα sustainable tips ακολούθησε την Arizona Muse και της Aveda Greece στο instagram!

 

 

Read More

And More