Είναι η facialist των διασήμων και αυτό είναι το απλό skincare routine που προτείνει

@rosiehw

Δεν θα ήταν υπέροχο να μπορούσαμε να κλείσουμε ραντεβού με την facialist των διασήμων, από την Rosie Huntington Whiteley μέχρι την Victoria Beckham, και να μας προτείνει το δικό μας skincare routine; Λοιπόν, δεν χρειάζεται γιατί η Melanie Grant που διατηρεί κέντρα αισθητικής που επισκέπτονται οι διάσημες ανά τον κόσμο, μίλησε στην αμερικάνικη Vogue και μοιράστηκε μαζί μας την ρουτίνα περιποίησης που προτείνει σε όλες. Το καλύτερο part; Η λογική στην οποία στηρίζεται είναι το less is more πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να μπλέξεις με χιλιάδες μπουκαλάκια που στο τέλος της ημέρας δεν ξέρεις και τι ακριβώς κάνουν!

Πρωινό skincare

@melaniegrantskin

“Για το πρωί προτείνω αυτά τα τρία βήματα τα οποία δεν θα έπρεπε να διαρκούν περισσότερο από τρία ή τέσσερα λεπτά. Είναι περιεκτικά βήματα γιατί πλένεις την επιδερμίδα σου και την προστατεύεις από τις ελεύθερες ρίζες και την ζημιά που προκαλούν οι ακτίνες UV. Αν σου αρέσει η κρέμα ματιών, βάλε κρέμα το πρωί αλλά προσωπικά την αφήνω για το βράδυ”, λέει και συμπληρώνει πως για τον καθαρισμό της επιδερμίδας λατρεύει το Bioderma Sensibio Micellar Water, για την αντιοξειδωτική προστασία προτιμά την βιταμίνη C ενώ αμέσως μετά πρέπει να ακολουθεί η ενυδατική και η αντηλιακή. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, προτείνει να χρησιμοποιήσεις μια ενυδατική σε μορφή gel ενώ για την αντηλιακή σου προστασία είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις αρκετή ποσότητα αντηλιακού για να είσαι πλήρως προστατευμένη!

Βραδινό skincare

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη M E L A N I E G R A N T (@melaniegrantskin)

Τα βασικά βήματα εδώ είναι double cleansing, μια λοσιόν απολέπισης, serum, κρέμα ματιών και κρέμα προσώπου. Εδώ διευκρινίζει πως είναι πολύ σημαντικό να κάνεις διπλό καθαρισμό το βράδυ ακόμη και αν δεν έχεις κάνει μακιγιάζ γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος να αφαιρέσεις το SPF της αντηλιακής κι έπειτα να επικεντρωθείς στον καθαρισμό της επιδερμίδας σου αυτής καθεαυτής. Όσο για τη λοσιόν, λέει τα εξής: “Δεν πιστεύω στα παραδοσιακά toner αλλά αγαπώ τις ρυθμιστικές λοσιόν που λειτουργούν και ως προϊόντα απολέπισης. Λατρεύω τξμ Biologique Recherche P50 Lotion γιατί ρυθμίζει το PH της επιδερμίδας ενώ παράλληλα απολεπίζει. Μετά τα 30 η απολέπιση είναι ο πιο εύκολος τρόπος να δώσεις λάμψη στην επιδερμίδα σου γιατί πολλές φορές συσσωρεύονται τα νεκρά κύτταρα, η φυσική διαδικασία ανανέωσης της επιδερμίδας γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς κι έτσι πρέπει να επικεντρωθείς περισσότερο στην απολέπιση. Η χημική απολέπιση είναι πιο απαλή με την επιδερμίδα αλλά μια με δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να κάνω και scrub”. 

Όσον αφορά το serum η ίδια προτείνει να επιλέξουμε εκείνο που καλύπτει την πιο βασική μας ανάγκη, αυτό που μας απασχολεί περισσότερο (για εκείνη ένα serum ρετινόλης είναι βασικό) και τονίζει πως είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιούμε όλοι κρέμα νυκτός. Είναι απαραίτητο βήμα ειδικά για όσους έχουν λιπαρή ή με τάση για λιπαρότητας επιδερμίδα. “Μπορείτε να βρείτε μια κρέμα σε μορφή gel ή κάτι που θα σφραγίσει τα συστατικά του serum που χρησιμοποιήσατε προηγουμένως μέσα στην επιδερμίδα. Επίσης, η κρέμα νυκτός είναι ο μόνος τρόπος για να ξυπνήσετε με ενυδατωμένο και plump πρόσωπο. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι να μπερδεύουν τη λιπαρότητα με την υγρασία- επειδή είστε λιπαρή δεν σημαίνει ότι η επιδερμίδα σας δεν είναι αφυδατωμένη!”. 

Αλήθεια, από τα παραπάνω ποια πληροφορία σε εντυπωσίασε περισσότερο; 

Read More

And More