Η Gwyneth Paltrow φοράει το αντηλιακό της λάθος σύμφωνα με τους experts! Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

Αν έχουμε μια βασική αρχή στο beauty και αν έπρεπε να δώσουμε μια και μόνη συμβουλή σε σχέση με την επιδερμίδα, αυτή θα ήταν να φοράτε αντηλιακή προσώπου όλο το χρόνο! Το αντηλιακό δεν είναι μόνο για την παραλία και ο λόγος είναι ότι μας προστατεύει από τις ακτίνες UVA (A= Aging) οι οποίες διαπερνούν τα σύννεφα, διαπερνούν ακόμη και τα παράθυρα του σπιτιού μας και φτάνουν στην επιδερμίδα μας για να μας γεράσουν. 

Πιθανότατα, λοιπόν, μετά από όλες αυτές τις προειδοποιήσεις να έχεις κι εσύ βάλει πράγματι το αντηλιακό προσώπου στο καθημερινό σου skincare. Και τώρα περνάμε στο δεύτερο part: δεν αρκεί να φοράς αντηλιακό! Πρέπει αν το φοράς και σωστά! Πόση ποσότητα είναι η σωστή ποσότητα; Κάθε πόση ώρα πρέπει να επαναλαμβάνεις την εφαρμογή του αντηλιακού σου; Έχουμε όλες τις απαντήσεις αλλά πριν σου πούμε τον σωστό τρόπο, ιδού ποιος τρόπος είναι σίγουρα λάθος!

Το beauty ατόπημα της Gwyneth Paltrow 

Πριν λίγες μέρες η Gwyneth Paltrow έκανε ένα beauty tutorial για την Vogue και έδειξε την πρωινή της ρουτίνα ομορφιάς. Και όπως είναι αναμενόμενο και η Gwyneth Paltrow δεν φεύγει από το σπίτι της χωρίς αντηλιακή (μην ξεχνάς πως είναι δημιουργός του Goop που μιλάει εντατικά για την ομορφιά και τη σωστή φροντίδα της επιδερμίδας και φυσικά εδώ θα βρεις και αντίστοιχα skincare προϊόντα). Αυτό, όμως, που δεν περιμέναμε να δούμε είναι ο τρόπος που η ίδια επιλέγει να φοράει την αντηλιακή της: “Βάζω στα μήλα και στη μύτη, εκεί δηλαδή που με χτυπάει ο ήλιος”, λέει η ίδια περίπου στο τέταρτο λεπτό του βίντεο. 

Φυσικά, οι αντιδράσεις για την founder του Goop ήταν πολλές με σχόλια όπως “Η Gwyneth Paltrow χρησιμοποιεί το SPF σαν highlighter και βάζει ενυδατική από πάνω” έγραψε σε story το Esteelaundry, ένας από τους πιο γνωστούς beauty λογαριασμούς του instagram ενώ η Νεοϋορκέζα αισθητικός που ειδικεύεται στην ακμή, Sofie Pavitt, επίσης τοποθετήθηκε λέγοντας: “Σας παρακαλώ, μην βάζετε το αντηλιακό σας σαν highlighter! To SPF δεν θα έπρεπε να είναι διαπραγματεύσιμο αν δεν θέλετε να γεράσει η επιδερμίδα σας ή να αντιμετωπίσετε θέματα με τον καρκίνο της επιδερμίδας”. 

Πόση ποσότητα αντηλιακού πρέπει να φοράμε στο πρόσωπο; 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hannah English (she/her) (@ms_hannah_e)

“Η ποσότητα αντηλιακού που χρειαζόμαστε για το πρόσωπό μας είναι ίση με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο” έχει πει η δερματολόγος Φωτεινή Μπαγεώργου. Στην πραγματικότητα, όμως, ποιος μπορεί να βάλει οοοοοολη αυτή την ποσότητα αντηλιακού στο πρόσωπό του χωρίς να νιώθει πως οι πόροι του θα φράξουν ή χωρίς να δημιουργηθεί ένα λευκό στρώμα από προϊόν στην επιδερμίδα του; “Επειδή, στην πραγματικότητα, δεν είναι εφικτό να φορέσουμε όλη αυτή την ποσότητα αντηλιακού στο πρόσωπό μας αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι layering SPF, να φροντίσουμε δηλαδή η ενυδατική που θα φορέσουμε πριν την αντηλιακή μας αλλά και το foundation που θα βάλουμε μετά να έχουνε και τα δύο δείκτη προστασίας”, μας έχει συμβουλεύσει η δερματολόγος. 

Δεν αρκεί να φοράς αντηλιακό! Πρέπει και να το ανανεώνεις!

Το αντηλιακό δεν λειτουργεί σαν την ενυδατική του την οποία έχεις φορέσει το πρωί και ξέρεις ότι έχει κλειδώσει την υγρασία μέσα της και κατά την διάρκεια της μέρας. Το αντηλιακό οφείλεις να το ανανεώνεις αλλιώς χάνει τη δράση του. Η πολύ σημαντική ερώτηση, τώρα, είναι πόσο συχνά πρέπει να γίνεται αυτή η ανανέωση; Αυτό εξαρτάται από το SPF που έχεις επιλέξει! “Το SPF προκύπτει από τις λέξεις Sun Protection Factor και είναι ο δείκτης που υποδεικνύει τη χρονική διάρκεια που μπορείς να μείνεις στον ήλιο φορώντας αντηλιακό, χωρίς να υποστείς ηλιακό έγκαυμα. Αν, για παράδειγμα, αρχίζεις να κοκκινίζεις στα 10 λεπτά, φορώντας ένα αντηλιακό με SPF 20 θα είσαι προστατευμένη για 10Χ20= 200 λεπτά”, μας έχει εξηγήσει ο δερματολόγος Στέλιος Αγγελίδης σε θέμα που έχουμε κάνει για τα αντηλιακά. Ανά δύο- τρεις ώρες, λοιπόν, είναι ένας καλός μέσος όρος. 

Κι αν έχω βαφτεί πώς θα ανανεώσω το αντηλιακό μου; 

Είναι μια εύλογη απορία και μια ερώτηση που μας γίνεται πολύ συχνά: “πώς μπορώ να ανανεώσω την αντηλιακή μου πάνω από το foundation;”. Υπάρχουν λύσεις! Μπορείς να φορέσεις αντί για foundation ένα αντηλιακό με χρώμα που θα σου προσφέρει και την ομοιοχρωμία που θέλεις και θα μπορείς να ανανεώνεις άνετα. Εναλλακτικά, μπορείς να επενδύσεις σε ένα αντηλιακό σε μορφή spray ή πούδρας και να το φρεσκάρεις από πάνω. Στην αγορά θα βρεις πολλές τέτοιες επιλογές και λύσεις!

Last chance info: αν δεν φοράς αντηλιακό γιατί όλα όσα έχεις δοκιμάσει σου κάθονται βαριά, μπορείς να δεις εδώ το πρόσφατο ρεπορτάζ αγοράς μας με όλες τις λεπτόρρευστες αντηλιακές που είναι σαν να μην φοράς τίποτα!

 

Read More

And More