Οι iconic μεταμορφώσεις της Βίκυς Καγιά στο GNTM! Η προσωπική της makeup artist and hair stylist, Χαρά Παπανικολάου, μας λέει πώς θα τις πετύχουμε!

Η Βίκυ Καγιά είναι μοντέλο πρώτης γραμμής και ως εκ τούτου ξέρει να μεταμορφώνεται. Είναι κάτι που έτσι κι αλλιώς κάνει τόσα χρόνια στο πλαίσιο της δουλειάς. Ωστόσο, στο φετινό GNTM ο beauty… χαμαιλεοντισμός της (αδόκιμος όρος αλλά δεν ξέρουμε πώς αλλιώς να περιγράψουμε αυτό που βλέπαμε κάθε Δευτέρα και Τρίτη από την αρχή της σεζόν) πήρε άλλες διαστάσεις και μας έδωσε απίστευτη έμπνευση και για τα δικά μας beauty looks. Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό: η Βίκυ Καγιά μετέφερε στην ελληνική τηλεόραση looks που μας αρέσει να χαζεύουμε στους μεγαλύτερους τίτλους περιοδικών! 

Το credit για αυτά τα μακιγιάζ και μαλλιά πηγαίνει στην υπέροχη Χαρά Παπανικολάου η οποία έχει σημειώσει μια τεράστια καριέρα στον κόσμο της μόδας και συνεργάζεται με περιοδικά όπως Vogue, Elle, Madame Figaro, Marie Claire. Μιλήσαμε μαζί της και παρακάτω έχουμε κρατήσει σημειώσεις για αρκετά από αυτά (θα μπορούσαμε να γράφουμε για ώρες!), λεπτομέρειες για την πηγή έμπνευσης για το κάθε look και σε κάποιες περιπτώσεις τα key products που χρησιμοποιήθηκαν. 

“Η έμπνευση για κάθε look αντλούνταν από το ρούχο αλλά κυρίως και από την διάθεση της Βίκυς. Σε σχέση με το ρούχο τώρα αν, για παράδειγμα, είχαμε ένα outfit λίγο 70’s κάναμε ένα look 70’s αλλά σημερινό, ποτέ εποχής! Το υπέροχο δε, με τη Βίκυ, είναι ότι παρά το γεγονός ότι έχει καρέ, δημιουργήσαμε πολλά και διαφορετικά looks: από disco 70’s σγουρά, μέχρι slicked back hair ή ακόμη και Marilyn Monroe κυματισμούς!”, μου τονίζει η Χαρά Παπανικολάου μιλώντας για την πηγή έμπνευσης της και από πού αυτή αντλούνταν κάθε φορά!

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Papanicolaou (@hara_papanicolaou)

“Αυτό είναι ένα ωραίο βραδινό look που είναι με bronze, καφέ μάτια (χρησιμοποίησα τρεις- τέσσερις διαφορετικούς τόνους καφέ) με σκούρο μολύβι στη ρίζα του ματιού χωρίς να φαίνεται ότι είναι eyeliner γιατί είναι πολύ καλά σβησμένο. Έχω τοποθετήσει καφέ μολύβι και στη ρίζα του κάτω βλεφάρου αλλά και μέσα και αυτός ο συνδυασμός του καφέ με τα κόκκινα χείλη είναι από τους πιο αγαπημένους μου γιατί διατηρεί τις ισορροπίες, κάτι που δεν συμβαίνει όταν έχουμε έντονα μακιγιαρισμένα μάτια με μαύρους και γκρι τόνους και κόκκινα χείλη. Έχουμε βάλει highlights, τερακότα αλλά και ρουζ στο πρόσωπο ενώ για τα μαλλιά έχω κάνει σπάσιμο με ψαλίδι και έπειτα έχω πάρει μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα και τα έχω χτενίσει. Αυτό είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου looks γιατί είναι classy, είναι σύγχρονο, είναι φρέσκο και ταιριάζει και στις ξανθιές και στις μελαχρινές”. 

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Papanicolaou (@hara_papanicolaou)

“Αυτό είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου! Σε αυτό το μακιγιάζ έχω δώσει μεγάλη έμφαση στην βάση και την επιδερμίδα. Έχω κάνει λαμπερή βάση, έχω χρησιμοποιήσει πολύ contouring αλλά και πολλά και διαφορετικά χρώματα σε ρουζ έτσι ώστε να ενισχύσουμε την φρεσκάδα στο πρόσωπο. Έχω τονίσει τα φρύδια με ένα ανοιχτό τόνο, στα μάτια έχω βάλει ένα σκούρο μολύβι σύρριζα, ίσα- ίσα να φαίνεται και έχω χρησιμοποιήσει μια καφέ ανοιχτή σκιά με bleding προς τα πάνω, μάσκαρα σε άνω βλεφαρίδες και ελάχιστη στο κάτω γιατί ήθελα να φαίνεται το κάτω βλέφαρο γυμνό από κάθε ίχνος makeup. Επίσης, έχω τονίσει πολύ τα highlights και στα μάγουλα, στη μύτη, στο πηγούνι και στο μέτωπο και έχω μπλέξει πάρα πολλά ρουζ. Όλη η σημασία σε αυτό το look δίνεται στο χρώμα και την υφή της επιδερμίδας. Όσο για τα μαλλιά, έχω κάνει μια αυστηρή χωρίστρα στη μέση και τα έχω πιάσει πίσω σε ένα επίσης αυστηρό σινιόν”. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Papanicolaou (@hara_papanicolaou)

“Σε αυτό το μακιγιάζ δεν έχω δουλέψει καθόλου με μολύβια στα μάτια. Έχω βάλει δύο καφέ σκιές (μια ανοιχτή και μια πιο σκούρα) περιμετρικά του ματιού και έχω βάλει λίγη μάσκαρα πάνω- κάτω. Γενικά, εδώ δεν υπάρχουν καθόλου αυστηρές γραμμές αλλά υπάρχει blended makeup αλλά πολύ light. Όσο για τα μαλλιά, έχουμε κάνει μεγάλους κυματισμούς με χωρίστρα στη μέση. Στα χείλη έχουμε βάλει ένα κατακόκκινο κραγιόν και αυτό το beauty look σε συνδυασμό με το leopard outfit δημιουργεί ένα πολύ μοντέρνο 80’s αποτέλεσμα. Γενικά, η δική μου συμβουλή είναι να μην φοβόμαστε το κατακόκκινο κραγιόν όταν το συνδυάζουμε με γήινα χρώματα γιατί το αποτέλεσμα είναι πολύ ενδιαφέρον και καθόλου σκληρό!”. 

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Papanicolaou (@hara_papanicolaou)

“Το κραγιόν είναι το Kiss Me Ruby 03 από την Lancome, ένα κραγιόν που πραγματικά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου γιατί πρόκειται για ένα kiss lips lipstick αφού δημιουργεί αυτό το εφέ. Στα μαλλιά έχω δουλέψει με dry shampoo όχι μόνο στο μήκος αλλά και στη ρίζα και έχω πιάσει ψηλά ένα messy top knot. Επιστρέφοντας στο μακιγιάζ τώρα, έχω παχύνει τα φρύδια και έχω δημιουργήσει μια ζεστή βάση προκειμένου το makeup να δείχνει σαν ηλιοκαμένο, ροδακινί μάγουλα, contouring, λίγη τερακότα. Στα μάτια έχω βάλει χοντρό eyeliner χωρίς, όμως, να βγαίνει προς τα έξω προκειμένου, ένα look που παραπέμπει σε red carpet και δημιουργεί μια american style διάθεση. Το συγκεκριμένο look έχει δημιουργηθεί εσκεμμένα ώστε να κάνει την τέλεια αντίθεση γιατί φοράει ένα T-shirt με παγέτα και θέλαμε το makeup να δημιουργεί αυτή την fresh και ελαφρώς girly αίσθηση έτσι ώστε να μην δείχνει το σύνολο στιλιζαρισμένο. Επίσης, στα μάτια έχω βάλει λευκή σκιά μέχρι αρκετά ψηλά και έχω αφήσει την ρίζα του κάτω βλεφάρου γυμνή από κάθε ίχνος makeup!”.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Papanicolaou (@hara_papanicolaou)

“Ας ξεκινήσουμε από τα μαλλιά τα οποία τα έχω κάνει να μοιάζουν σαν να έχουν γίνει με ρόλεϊ αλλά στην πραγματικότητα τα έχω κάνει με σίδερο και έπειτα έχω πάρει μια βούρτσα και έχω ενοποιήσει τις μπούκλες από τη ρίζα μέχρι τις άκρες. Ένα look που παραπέμπει σε λίγο Marilyn και Hollywood. Προχωρώντας στο makeup έχω δημιουργήσει μια πολύ λαμπερή βάση με πάρα πολλά highlights. Έχω τονίσει τα μάτια με eyeliner αλλά όχι το κλασικό 50’s eyeliner, δηλαδή η γραμμή δεν είναι τραβηγμένη προς τα έξω. Πρόκειται για ένα eyeliner που τελειώνει στη γωνία αλλά χωρίς να κάνει το cat eye ενώ στην εξωτερική γωνία έχω κάνει blending με γήινες σκιές αλλά το blending έχει γίνει τόσο καλά ώστε να μην φαίνεται ότι έχουν χρησιμοποιηθεί οι σκιές αυτές. Επίσης, στα μάτια έβαλα γενναίες δόσεις μάσκαρα και την κάτω μεριά του ματιού την άφησα γυμνή από κάθε ίχνος makeup.. Έχω τονίσει τα φρύδια χωρίς, όμως, να τα έχω παχύνει μιας και ήθελα η βαρύτητα να δοθεί στην επιδερμίδα. Αυτή είναι που θέλουμε να κλέβει την παράσταση”, λέει και συνεχίζει δίνοντάς μας κάποια key products που χρησιμοποίησε σε αυτό το μακιγιάζ: “Έχω κάνει, λοιπόν, μια πολύ λαμπερή επιδερμίδα με ρουζ, τερακότα, λίγη pink-ish απόχρωση στα μάγουλα και πάρα πολύ glowy αποτέλεσμα. Για να το πετύχω πέρασα όχι μόνο τα ζυγωματικά αλλά και τους ώμους και τα χέρια με την παλέτα Glowy and Showy του Scott Barnes ενώ ολοκλήρωσα το μακιγιάζ με ένα κατακόκκινο κραγιόν και συγκεκριμένα το Lancome L’Absolu Rouge Drama Matte 82 Tapis Rouge”.  

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Papanicolaou (@hara_papanicolaou)

“Αυτό το look κάνει focus στα χείλη με ένα κερασί, μπορντώ- κόκκινο κραγιόν, ένα πολύ ιδιαίτερο χρώμα, ενώ το υπόλοιπο μακιγιάζ είναι πολύ natural. Αυτός ήταν και ο σκοπός μας, να δώσουμε έμφαση μόνο στα χείλη! Στα μάτια τοποθέτησα μια σκιά στο χρώμα της άμμου την οποία έκανα πολύ καλά blended και ενίσχυσα τις βλεφαρίδες με μάσκαρα. Στην επιδερμίδα χρησιμοποίησα πολύ ζεστά χρώματα υγείας με λίγη τερακότα και λίγο ροζ στα μάγουλα. Όσο για τα μαλλιά, είχαν ένα πολύ ωραίο και ήπιο σπάσιμο και στη φράντζα αλλά ο σκοπός ήταν να το διατηρήσουμε όλο minimal”.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Papanicolaou (@hara_papanicolaou)

“Εδώ η έμπνευση προήλθε από το ρούχο που ήταν σακάκι λευκό με παντελόνι καμπάνα και ένα μοβ top με παγιέτες και αποφασίσαμε να κάνουμε το look πιο 70’s disco. Στα μαλλιά δουλέψαμε με το πιο λεπτό ψαλίδι που υπάρχει και πολύ λεπτές τούφες. Για αυτό το χτένισμα χρειάστηκε μιάμιση ώρα αφού μετά το σίδερο “άνοιξα” τις μπούκλες και τα μαλλιά και κρέπαρα για να δώσω όγκο από τη ρίζα. Όσο για το makeup, χρησιμοποίησα στα μάτια το μπλε των 70’s, δηλαδή αυτό το σκούρο μπλε, και τοποθέτησε ένα μπλε μολύβι και εσωτερικά ενώ έσβησα περιμετρικά με δύο διαφορετικούς τόνους μπλε σκιάς. Από εκεί και πέρα, χρησιμοποίησα αρκετό highlight και έντυσα τα χείλη με ένα nude κραγιόν”. 

 

Read More

And More