Cleansing balm: ο πιο… εθιστικός τρόπος να αφαιρείς το μακιγιάζ σου και τι πρέπει να ξέρεις!

Κατά καιρούς εθίζομαι σε διαφορετικά πράγματα σε σχέση με την ομορφιά. Αυτή την περίοδο ο no 1 εθισμός μου είναι τα cleansing balm, αυτά για τα οποία εσύ που διαβάζεις τώρα να σκέφτεσαι “Μα καλά, υπάρχουν και άλλα balm εκτός από τα… lip balm;”. ΝΑΙ!

Τι είναι τα cleansing balm;

Για αρχή, με τον όρο balm περιγράφουμε την υφή ενός προϊόντος, το οποίο είναι συνήθως πλούσιο, αρκετά λιπαρό και λιώνει όταν το απλώνεις στο σημείο της επιδερμίδας σου για το οποίο προορίζεται και ανάλογα με το σημείο και το σκοπό που εξυπηρετεί υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες balm. Το cleansing balm είναι για τον καθαρισμό του προσώπου ή, καλύτερα, είναι ο πιο εθιστικός τρόπος να αφαιρείς το μακιγιάζ σου. Τόσο που η διαδικασία δεν σου φαίνεται καθόλου βουνό.

Πώς θα χρησιμοποιήσω σωστά ένα cleansing balm;

Ξεκίνησα να χρησιμοποιώ cleansing balm εδώ και περίπου ένα μήνα, από τότε που έκανα αυτό το θέμα για το τι ζημιά μπορεί να κάνει το βαμβάκι στην επιδερμίδα μας και προκειμένου να αποφύγω την τριβή. Προς μεγάλη μου έκπληξη, ανακάλυψα ότι το cleansing balm είναι μια απολαυστική διαδικασία και ο πιο γρήγορος τρόπος να αφαιρέσεις αμέσως το μακιγιάζ σου αλλά και να μην ξυπνήσεις το επόμενο πρωί με μάσκαρα κάτω από τα μάτια. “Τι στο καλό! Ορκίζομαι ότι το είχα αφαιρέσει όλη τη μάσκαρα πριν πέσω για ύπνο!”: αυτό είναι κάτι που δεν θα ξαναπείς με το cleansing balm. Πώς, όμως, το χρησιμοποιείς;

  1. Πλύνε τα χέρια σου καλά. Μπορεί να είναι αυτονόητο αλλά πόσες φορές δεν έχεις ξεκινήσει να πλένεις το πρόσωπό σου χωρίς προηγουμένως να έχεις πλύνει τα χέρια σου με αποτέλεσμα να μεταφέρεις όλα τα μικρόβια εκεί;
  2. Πάρε αρκετή ποσότητα cleansing balm και κάνε απαλές κυκλικές κινήσεις μασάζ στο πρόσωπό σου μέχρι το προϊόν να λιώσει μαζί με το makeup. Πολύ βασικό: η επιδερμίδα σου πρέπει να είναι στεγνή.
  3. Και τώρα το σημείο που πρέπει να αφομοιώσεις: το cleansing balm μεταμορφώνεται σε λάδι και το ΛΑΔΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΜΕ ΝΕΡΟ! Αν πας να το αφαιρέσεις με νερό, ακόμη και ζεστό, δεν θα το κάνεις καλά, το προϊόν δεν θα αφαιρεθεί σωστά και το σέρουμ που θα βάλεις μετά δεν θα μπει σε βάθος στην επιδερμίδα σου ακριβώς γιατί θα έχεις δημιουργήσει ένα αόρατο φιλμ με το balm. Ο σωστός τρόπος να αφαιρέσεις το balm είναι είτε με τα ειδικά muslin clothes/flannel (μικρά βαμβακερά πανάκια που προορίζονται γι’ αυτό το σκοπό) είτε με μια μικρή βαμβακερή πετσέτα. Το βάζεις κάτω από την βρύση σε ζεστό νερό, το στραγγίζεις, το ακουμπάς στο πρόσωπό σου πιέζοντας για ελάχιστα δευτερόλεπτα και σκουπίζεις προς τα κάτω*.
  4. Επαναλαμβάνεις το βήμα νούμερο 3 το οποίο σε χαλαρώνει πολύ ενώ παράλληλα κάνει και μικροαπολέπιση στην επιδερμίδα.
  5. Προχωράμε στο double cleansing, δηλαδή στον καθαρισμό με νεράκι και gel. Αν, όμως, η επιδερμίδα σου είναι ευαίσθητη και δυσανεκτική στο νερό, μπορείς να κάνεις skip αυτό το βήμα.

Από την θεωρία στην πράξη: ποιο να επιλέξεις!

Sunday Riley Blue Moon Cleansing Balm, €56.50, αποκλειστικά στα Sephora. Τα ευεργετικά αιθέρια έλαια μπλε και άγριου χαμομηλιού καταπραΰνουν την εμφανώς ερεθισμένη και ξηρή επιδερμίδα με σημάδια ερυθρότητας, ενώ το αιθέριο έλαιο μανταρινιού ενισχύει τη λάμψη της. Best thing αν έχεις ξηρή ή πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα.

The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter, €14.00. Το χαμομήλι είναι το πιο αγνό συστατικό και το τέλειο άλλο μισό για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Δοκίμασέ το, ειδικά αν φοράς φακούς επαφής.

Guerlain Crème de beauté démaquillante, €64.17. Λατρεύουμε το πολυτελές του packaging, την απολαυστική υφή και την χαλαρωτική μυρωδιά του. Εν ολίγοις, ο καλύτερος τρόπος να κλείσει μια πολύ έντονη ημέρα!

Distillery Clean Break, €17.00. Από την Avon. Το πιο πρόσφατο λανσάρισμα της Avon είναι η σειρά Distillery με αγνές συνθέσεις και τις πιο updated υφές. Το συγκεκριμένο balm αποτελείται από 69% αγνό πεπιεσμένο έλαιο βερίκοκου που αφαιρεί το μακιγιάζ και αποτοξινώνει. The Body Shop Muslin Cloth, €4.00. Όπως σου είπα, το cleansing balm αφαιρείται με muslin cloth το οποίο βάζεις κάτω από πολύ ζεστό νερό και ακουμπάς στο πρόσωπό σου. Η όλη διαδικασία παραπέμπει σε spa και τα πλένεις κανονικά στο πλυντήριο. Μπορείς να προμηθευτείς τα muslin cloth σου από τα The Body Shop.

*Όταν αφαιρούμε το μακιγιάζ οι κινήσεις μας πρέπει να είναι καθοδικές ώστε να μην “μπαίνουμε” στους πόρους της επιδερμίδας και τους γεμίζουμε με έξτρα ρίπους και makeup.

 

Read More

And More