Ε. Φουρέιρα: ο Π. Τουτουντζής και ο Χ. Μπαϊραμπάς δίνουν όλες τις λεπτομέρειες για το beauty look της μετά τα stories που ανέβασε η Nikki Tutorials!

Αρκεί να έχεις δει έστω και ένα λεπτό από κάποιο βίντεο κλιπ της Ελένης Φουρέιρα για να καταλάβεις ότι έχει γεννηθεί γι’αυτό. Αν δε, έχει τύχει να την παρακουθήσεις ποτέ live ξέρεις πως η Ελένη Φουρέιρα έχει πάει στην Eurovision όχι για να παίξει, αλλά για να κερδίσει το παιχνίδι!

Αυτό τουλάχιστον το πέτυχε ήδη στον κόσμο της ομορφιάς. Γιατί σήμερα το πρωί δέκα εκατομμύρια #beautyjunkie την γνώρισαν για τα καλά! Ας πάρω τα πράγματα από την αρχή: η Nikki Tutorials είναι μια από τις σημαντικότερες beauty influencers παύλα youtubers στον κόσμο με 10.1m followers στο instagram της. Η ίδια, λοιπόν, λίγες ώρες πριν αφιέρωσε στην Ελένη Φουέιρα περίπου δέκα stories στα οποία έλεγε πόσο συγκλονιστικά όμορφη και sexy είναι και καλούσε τον κόσμο της ομορφιάς να ψηφίσει Κύπρο.

Σου παραθέτω δύο από τα πολλά βίντεο παρακάτω για να έχεις μια σχετική εικόνα.

Σε αυτήν εδώ τη στήλη γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ένα σημαντικό μέρος της επιτυχίας μιας διάσημης (είτε μιλάμε για το Met Gala, είτε για τη Eurovision!) είναι το glam squad της, δηλαδή οι άνθρωποι που επιμελούνται το μακιγιάζ και τα μαλλιά της και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι πολλές διάσημες έχουν ως κολλητό τον άνθρωπο/ τους ανθρώπους που επιμελούνται το look τους. Φέρε στο νου σου το δίδυμο Kim Kardashian- Mario Dedivanovic. Για την Ελένη Φουρέιρα αυτοί οι άνθρωποι είναι ο Παντελής Τουτουντζής και ο Χρήστος Μπαϊραμπάς. Ο Χρήστος Μπαϊραμπάς και ο Παντελής Τουτουντζής που επιμελούνται το hair styling και το μακιγιάζ της, αντίστοιχα. Φυσικά και επικοινώνησα μαζί τους για extra details πέρα από το προφανές: ότι η Ελένη Φουρέιρα είναι εκρηκτική έτσι κι αλλιώς, αλλά ειδικότερα με αυτό το μακιγιάζ και αυτά τα μαλλιά που έχουν επιλέξει για την σκηνική της παρουσία. Πώς έγιναν, ποια ήταν η κεντρική ιδέα, ποια προϊόντα χρησιμοποιήσαν για αυτό το αποτέλεσμα αλλά και πώς ένιωσαν για τα insta stories που έκανε η διασημότερη περσόνα στον κόσμο του beauty; Be our guest!

https://www.instagram.com/p/BiWyiXQDHfM/?taken-by=pantelis_toutountzis

Τι μας είπε ο Παντελής Τουτουντζής, makeup artist

https://www.instagram.com/p/BicFo1FDMpQ/?taken-by=pantelis_toutountzis

Όλες οι λεπτομέρειες για το μακιγιάζ

“Είμαστε σε ρυθμούς Fuego. Ξέρεις πολύ καλά ότι η Ελένη είναι ένα πολύ οργανωτικό κορίτσι οπότε το κομμάτι του μακιγιάζ το γνωρίζαμε αρκετά νωρίτερα, σχεδόν όταν είχε ετοιμαστεί το ρούχο. Είναι ένα πρόσωπο πολύ θηλυκό οπότε αυτά τα στοιχεία τα κρατήσαμε και τα τονίσαμε. Το ιδιαίτερο που κάναμε σε αυτή την περίπτωση είναι ότι δουλέψαμε με πολύ creamy και satin υφές τα μάτια και κόκκινες με μαύρες αποχρώσεις με highlight στο κέντρο του κινητού βλεφάρου. Πιο συγκεκριμένο χρησιμοποιήσαμε χρυσό highlight το οποίο είναι και πολύ trend.

Για το δέρμα δουλέψαμε όπως γνωρίζεις και όπως κάνουμε συνήθως. Με δεδομένο ότι η επιδερμίδα της Ελένης είναι πολύ καλή χρησιμοποιήσαμε μια πολύ ελαφριά βάση και κρατήσαμε τις φυσικές γυαλάδες που έχει στην επιδερμίδα. Έχουμε δουλέψει πιο αισθητά λίγο το contouring γιατί δίνει πιο εκρηκτικό αποτέλεσμα στο πρόσωπό της. Επίσης, κρατήσαμε τα πυκνά φρύδια που είναι χαρακτηριστικό της Ελένης και τα creamy χείλη, έχουμε αφαιρέσει κάθε γραμμικό σχέδιο στα μάτια και στο περίγραμμα των χειλιών. Θέλουμε όλα να είναι σβησμένα και τέλεια ντεγκρανταρισμένα καθώς πρόκειται για μια πιο σύγχρονη προσέγγιση στην ομορφιά που φυσικά θέλουμε να έχουμε!

Αυτό που σε βοηθάει τεχνικά για να έχεις αυτό το αποτέλεσμα αλλά θέλει προσοχή είναι τα υλικά σου να είναι creamy. Βεβαίως, αυτό είναι ένα δίκοπο μαχαίρι γιατί τα κρεμώδη προϊόντα πρέπει να ξέρεις ακριβώς πότε θα τα “μπλεντάρεις” και να προσέξεις και τι θα βάλεις από πάνω γιατί μπορεί να δημιουργηθούν στάμπες και το λεγόμενο cake effect. Οπότε θέλεις μια ιδιαίτερη προσέγγιση και χρωματολογικά και ως προς την ποσότητα”.

Body makeup

“Το ρούχο δεν έχει απαίτηση για body makeup. Παρόλα αυτά εγώ πάντα προσέχω να είναι πολύ καλά ενυδατωμένο το σώμα της. Πάντα περνάμε ενυδατική λοσιόν και μου αρέσει να την αναμειγνύω με bronze loose powder. Βέβαια, είναι κάτι που αγαπώ να κάνω μέχρι ένα σημείο που είναι γοητευτικό και όχι λαϊκό. Γενικά, εμένα το μότο μου είναι ότι το δέρμα πρέπει να θυμίζει δέρμα, τα μάτια πρέπει να θυμίζουν μάτια, τα φρύδια πρέπει να θυμίζουν φρύδια και τα χείλη να θυμίζουν χείλη!”. 

Beauty προετοιμασία: πόσο κρατάει και τι συμβαίνει πριν η Ελένη ανέβει στη σκηνή!

“Είμαστε μια πολύ δεμένη ομάδα οπότε παίρνουμε ένα δίωρο για την προετοιμασία για να το ευχαριστιέται και η ίδια καθώς είναι κάτι που την χαλαρώνει ιδιαίτερα. Την χαλαρώνει πολύ να έχει κοντά της ανθρώπους που αγαπάει. Οπότε το διασκεδάζουμε όλοι μαζί. Μπορώ να σου πω, μάλιστα, ότι η ίδια είναι τόσο συντονισμένη που πολλές φορές χαλαρώνει εκείνη εμάς και όχι εμείς την Ελένη”.

Η Nikki Tutorials και τα stories της για την Ελένη Φουρέιρα

“Νομίζω ότι αυτό το κορίτσι έπιασε αυτό που πιάνει κάθε άνθρωπος που βλέπει μπροστά του την Ελένη! Η Ελένη μέσα από τις δουλειές που κάνει περνάει αυτό το star quality που είναι πολύ δυνατό! Αισθάνομαι, λοιπόν, ότι έπιασε αυτό το οποίο βγάζει η Ελένη προς τα έξω και αυτό ήταν πολύ ενθαρρυντικό για όλη την ομάδα!”.

Τα συναισθήματα της συνεργασίας

“Νιώθω υπέροχα, νιώθω πολύ όμορφα και μου δίνεται αυτή η ευκαιρία να κάνω την Eurovision με μια καλλιτέχνιδα που έχω πιστέψει από την πρώτη στιγμή που την είδα μπροστά μου πριν δέκα χρόνια. Είναι πολύ συγκινητικό! Είμαστε δίπλα της σαν οικογένεια και πραγματικά να ξέρεις ότι είναι πολύ σημαντικό και για εμάς αυτό που συμβαίνει!”.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στο μακιγιάζ

https://www.instagram.com/p/BieqlZljM31/?taken-by=pantelis_toutountzis

Ήρθε η ώρα να κρατήσεις σημειώσεις για όλα τα προϊόντα που χρησιμοποίησε ο Παντελής Τουτουντζής στο μακιγιάζ της Ελένης Φουρέιρα για την Eurovision:

– Matte & Smooth Primer

-3 in 1 Foundation στην απόχρωση 214

-Concealer no 103 κάτω από τα μάτια

-Face Palette για το contouring

-Highlighter 201 για extra λάμψη στα ζυγωματικά

-The Finishing Compact Powder για το σετάρισμα της βάσης

-Eyebrow marker no 302 για τα φρύδια

-Σκιές no.117 & no.118 και παλέτα The Eyeshadow Palette no. 100

Pen Eyeliner και Build Up Mascara  για να οριοθετηθεί το βλέμμα

The Chubby Lipstick no. 109 & The Shiny Lipstick no. 205. για τα χείλη

-Το μακιγιάζ ολοκληρώθηκε με το Fixing Spray

Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στο μακιγιάζ ήταν 3ina

Τι μας είπε ο Χρήστος Μπαϊραμπάς, hair stylist

https://www.instagram.com/p/Biemg8THJHO/?taken-by=christos_bairabas

Από που προήλθε η έμπνευση για το hair styling

“Η αρχική έμπνευση όταν ως ομάδα προσπαθήσαμε να φτιάξουμε την γενική εικόνα της Ελένης πάνω στη σκηνή ήρθε από τις ηρωίδες των comics και τις γυναικείες παρουσίες που έχουν πάρα πολύ δύναμη. Τα μαλλιά, λοιπόν, είναι εμπνευσμένα από εκεί: μαλλιά που έχουν δυναμική πάνω στη σκηνή και της δίνουν αυτό που χρειάζεται. Όπως ξέρεις, εξάλλου, τα μαλλιά της Ελένης είναι ένα πολύ βασικό στοιχείο στην σκηνική της παρουσία και θέλαμε τα μαλλιά να έχουν κίνηση, να πηγαίνουν μαζί με την χορογραφία και την δική της ενέργεια! Επίσης, η άλλη πηγή έμπνευσης ήταν και το Fuego, η φωτιά, πράγμα που μας έδωσε και την έμπνευση για το χρώμα. Κάναμε ένα ουδέτερο καστανό που την κολακεύει, την φωτίζει και της δίνει αυτό που χρειάζεται στη σκηνή. Πατήσαμε στο χρώμα του χειμώνα αλλά κάναμε και κάποια πιο σκούρα για να έχουμε ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα. Αυτή την αλλαγή την κάναμε τώρα, πριν φύγουμε από την Αθήνα. Όσον αφορά το styling, επιλέξαμε να κάνουμε αυτό το πολύ ελαφρύ, φυσικό σπαστό που της πηγαίνει πάρα πολύ. Παραμένει στον δικό της τύπο μαλλιών που είναι πολύ σγουρά αλλά χωρίς τον όγκο που έχουν τα δικά της μαλλιά, πολύ πιο κατεβασμένο. Η διαδικασία είναι η εξής: αρχικά κάναμε μια προετοιμασία με μια θεραπεία που μειώνει τον όγκο, τα αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά και πάμε και επεμβαίνουμε σε σημεία για να δώσουμε αυτό το σπαστό, το natural βραζιλιάνικο. Από προϊόντα styling βάζω αρχικά ένα θερμοπροστατευτικό και στο τέλος βάζω ένα λαδάκι για να μου δώσει λάμψη”.

Red carpet VS Σκηνή: γιατί τα μαλλιά είναι διαφορετικά. 

“Στο red carpet κάναμε ένα look που να είναι πιο wet χωρίς να είναι, όμως, κολλημένα τα μαλλιά. Στη σκηνή δεν βάζουμε τόσο πολύ υλικό για να μας βοηθήσει στην κίνηση. Στην σκηνή, λοιπόν, επιμένουμε πιο πολύ με το ψαλίδι και κάποιες φορές, αναλόγως κιόλας, μπορεί να βάλουμε πούδρα στη ρίζα”.

Τα συναισθήματα της συνεργασίας

“Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί με την Ελένη δουλεύουμε πάνω από τέσσερα χρόνια και ανέκαθεν πίστευα ότι μπορεί να σταθεί σε ένα κοινό πολύ μεγαλύτερο από το κοινό της Ελλάδας! Όμως, αυτή η χαρά είναι κοινή γιατί κι εμείς έχουμε βάλει την ψυχή μας σε αυτό! Αγαπιόμαστε σαν ομάδα, σαν οικογένεια και είναι υπέροχο το feeling που νιώθουμε αυτή την περίοδο! Και εννοείται ενθουσιαστήκαμε με αυτό που ανέβασε η Nikki Tutorials γιατί είναι μια γυναίκα που χρήζει τεράστιας αναγνώρισης και το γεγονός ότι κι εκείνη με την σειρά της αναγνώρισε την δική μας δουλειά σαν ομάδα είναι αξιοσημείωτο!”

Όλα τα προϊόντα που προτείνει ο Χρήστος Μπαϊραμπάς στην Ελένη Φουρέιρα

“Τα μαλλιά της Ελένης τα χειρίζομαι εξ’ ολοκλήρου. Από το σαμπουάν που θα βάλει μέχρι τη μάσκα και οτιδήποτε άλλο υπάρχει “συνταγή”! Χρησιμοποίησα την σειρά της Aveda Smooth Infusion (σαμπουάν και conditioner) η οποία λειαίνει τα μαλλιά και βοηθά να πέσει ο όγκος ώστε να μην φριζάρουν. Επίσης, της έχω προτείνει και χρησιμοποιεί τη μάσκα Damage Remedy της Aveda για να αναδομήσουμε τα μαλλιά και να τα θεραπεύσουμε, γιατί όπως καταλαβαίνεις τα πολλά θερμικά εργαλεία αφυδατώνουν τα μαλλιά. Από styling βάζουμε το θερμοπροστατευτικό Nourishing Styling Cream από την ίδια οικογένεια και στο τέλος βάζουμε το Brilliant Emollient Finishing Gloss, επίσης της Aveda”.

Ελένη Φουρέιρα, με την… Nikki!

Read More

And More