Cryotherapy Facials: τι πρέπει να ξέρεις για τη νέα μεγάλη τάση στο skincare!

Αν ακολουθείς τους σωστούς λογαριασμούς στο instagram και αν τοποθετείς τον εαυτό σου στην κατηγορία των skincare addicts τότε θα έχεις δει κάποιες να κάνουν μασάζ στο πρόσωπό τους χρησιμοποιώντας… παγωμένες μπάλες ή θα έχει φτάσει σίγουρα στα αυτιά σου ο όρος Cryotherapy Facials ή/και Frotox. Η Michelle Lee, η διευθύντρια του αμερικάνικου Allure, είναι από τις fan αυτής της μεθόδου η οποία είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα.

Τις επόμενες μέρες θα την δοκιμάσω στο πρόσωπό μου (ΦΥΣΙΚΑ!), εν τω μεταξύ, όμως, φρόντισα να ρωτήσω την δερματολόγο Φωτεινή Μπαγεώργου να μου πει όλες τις λεπτομέρειες για τα Cyrotherapy Facials ή, αλλιώς, το νέο big thing στο skincare!

Τι είναι τα Cryotherapy Facials;

“Είναι μια κατηγορία θεραπειών η οποία αξιοποιεί τις ιδιότητες του “κρύου” προς όφελος του δέρματος. Οι εναλλαγές της θερμοκρασίας προκαλούν τόσο αγγειοκινητικές αλλαγές όσο και κλινικές και με τη σωστή εφαρμογή αποδεικνύονται ευεργετικές για το πρόσωπό μας”, λέει η δερματολόγος Φωτεινή Μπαγεώργου. Πράγματι, σκέψου όλες εκείνες τις φορές που έχει χρειαστεί να περπατήσεις στο κρύο που νιώθεις την επιδερμίδα σου σφριγηλή, τους πόρους να κλείνουν και εκείνη να ξαναγεννιέται.

Πώς εφαρμόζονται; 
Είναι μια μη επεμβατική μέθοδος αντιγήρανσης που στοχεύει στη σύσφιξη και την ανάπλαση του δέρματος. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις και αρκετές συσκευές στην αγορά. Κάποιες διοχετεύουν κρύο νερό με τη μορφή “ατμού” κατευθείαν στο δερμα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ενώ κατά τη διάρκεια της θεραπείας βρίσκεται κανείς ξαπλωμένος με τα μάτια κλειστά και τα αυτιά καλυμμένα. Άλλες διοχετεύουν αυτό τον κρύο “ατμό” ενώ το πρόσωπο καλύπτεται από γυάλινο θολωτό γυάλινο εξάρτημα. Υπάρχουν και συσκευές για τοπική εφαρμογή και ταυτόχρονη μάλαξη πάντα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με συνεχή έλεγχο του χρώματος και της γενικότερης κατάστασης του δέρματος προς αποφυγή κρυοπαγήματος.

Γιατί Cryotherapy Facials; Πώς λειτουργεί το ψύχος στην επιδερμίδα; 

“Η ψύξη των ιστών επιδρά στις νευρικές απολήξεις και ως αποτελέσματα έχουμε επιδερμίδα με αυξημένο μυϊκό τόνο, ενώ το δέρμα έχει όψη πιο σφριγηλή λαμπερή και νεανική”, λέει η Φωτεινή Μπαγεώργου. Πράγματι, φέρε στο νου σου όλες εκείνες τις φορές που έχεις διαβάσει διάφορα tips όπως να βουτάς το πρόσωπό σου σε ένα μπολ με πάγο και νερό γιατί κάνει σύσφιξη και γιατί οι πόροι συσφίγγονται άρα γίνονται λιγότερο ορατοί. Άρα, είναι ιδανικό για τους διεσταλμένους πόρους.

Γιατί έχει γίνει τόσο buzz γύρω από αυτά; 
Γιατί αυτό συμβαίνει με κάθε νέα θεραπεία! Γιατί είναι εύκολη, γρήγορη , οικονομική και με μηδενικό downtime, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πάρεις άδεια από την δουλειά σου ή ότι μπορείς να το κάνεις και την προηγούμενη μέρα των γιορτών. Και, κυρίως, γιατί προφανώς δουλεύει!

Τα Cryotherapy Facials είναι για όλες τις επιδερμίδες; 
Αντενδείκνυται σε άτομα που έχουν δυσανεξία στο ψύχος και ή άλλα νοσήματα σχετιζόμενα με αυτό όπως για παράδειγμα κνίδωση εκ ψύχους καθώς και στις υπερευαίσθητες επιδερμίδες.

Και πόσες επισκέψεις χρειάζομαι για να δω αποτέλεσμα και τι ακριβώς βλέπω; 
Είναι θεραπεία που χρειάζεται επαναληψιμότητα για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Αποτελεί κάτι σαν γυμναστήριο για το δέρμα οπότε απόλυτη σύσταση δεν υπάρχει. Ένα σετ από 4 θεραπείες είναι συνήθως αρκετό αλλά μπορεί ακόμη και μία εφαρμογή να συμπληρώσει ευεργετικά τον καθαρισμό ή οποιοδήποτε άλλο Facial με ευεργετικό συνδυαστικό αποτέλεσμα.

Πόσο κοστίζουν; 
Εξαρτάται για το ποιο είδος θεραπείας μιλάμε. Συνήθως εκτείνονται σε ένα εύρος από 40- 100 ευρώ.

Αυτές οι κρύες μπάλες πώς λειτουργούν στο πρόσωπο; 
Οι κρύες μπάλες είναι πολύ ευεργετικές για το δέρμα, τονώνουν τους υποκείμενους ιστούς, αυξάνουν το μυικό τόνο, και λειαίνουν τις ρυτίδες. Ειδικά όταν εφαρμόζονται με τη σωστή μάλαξη από κάποιο επαγγελματία το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

Read More

And More