Dolphin skin: τι πρέπει να ξέρεις για το τελευταίο makeup trend που είναι παντού στο instagram!

Αν αυτή τη στιγμή πληκτρολογήσεις στο google τις λέξεις Dolphin Skin θα σου εμφανιστούν πάνω από δέκα σελίδες αποτελέσματα με τίτλους όπως “Το Dolphin Skin είναι το μεγαλύτερο makeup trend αυτή τη στιγμή”. Μάντεψε! Πράγματι είναi!

Στην πραγματικότητα, όμως, το Dolphin Skin είναι η ολοκαίνουργια, catchy ονομασία που απέκτησε ένα μακιγιάζ που βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας, στο instagram, στο catwalk και παντού ολόγυρά μας, εδώ και κάμποσο καιρό. Πρόκειται για το μακιγιάζ που θέλει την επιδερμίδα μας να είναι τοοοοοοσο λαμπερή όσο το δέρμα ενός δελφινιού, εξού και το όνομα του trend που άρχισε να γίνεται ευρέως γνωστό χάρη στην Mary Philips, makeup artist που συνεργάζεται με διάσημες όπως Jennifer Lopez, Kim Kardashian και Kendall Jenner.

Πώς θα αποκτήσεις αυτή τη λάμψη στο πρόσωπό σου!

Στην Ελλάδα η Χαρά Παπανικολάου, η top makeup artist που συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους τίτλους περιοδικών (βλ. Vogue και Elle) είναι η βασίλισσα του glowy skin πολύ πριν ξεκινήσει να κάνει καριέρα με το όνομα “dolphin skin”. Ζητήσαμε, λοιπόν, από την ίδια να μας δώσει τα tips της για να αποκτήσουμε αυτή τη λάμψη και στη δική μας επιδερμίδα. Κράτησε σημειώσεις!

“Το πιο σημαντικό πράγμα για να πετύχω αυτό το αποτέλεσμα στα μακιγιάζ που κάνω είναι να προετοιμάσω και να ενυδατώσω σωστά το πρόσωπο με το απαραίτητο skincare. Για εμένα το πιο σημαντικό είναι να ξεκινήσεις από μια υγρή βάση γι’ αυτό και πρώτα ψεκάζω την επιδερμίδα με ένα ενυδατικό mist και αυτό γιατί όταν το πρόσωπο είναι ενυδατωμένο και νωπό τα προϊόντα απορροφώνται καλύτερα! Αμέσως μετά και χωρίς να έχει στεγνώσει το mist, θα απλώσω στο πρόσωπο ενυδατική κρέμα και θα κάνω μασάζ”, τονίζει η Χαρά Παπανικολάου και συνεχίζει με το μακιγιάζ της επιδερμίδας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zendaya (@zendaya) στις

“Για την βάση χρησιμοποιώ πολύ συγκεκριμένα makeup που δεν έχουν καθόλου πούδρα και αφήνουν την επιδερμίδα πάρα πολύ λαμπερή. Αυτά είναι το Lancome Skin Feels Good Hydrating Skin Tint ή το Ilia Beauty Super Serum Skin Tint SPF40 και το Luminous Silk Hydrating Primer από κάτω. Από πάνω δεν χρησιμοποιώ καθόλου πούδρα παρά μόνο κάνω ένα πέρασμα με μια διάφανη translucent powder και ένα φαρδύ πινέλο ίσα για να πάρω τη λιπαρότητα από το πρόσωπο και να εξασφαλίσω σταθερότητα”, τονίζει.

Τελευταία step για αυτό το μακιγιάζ είναι οι high satin γυαλάδες σε μορφή στικ ή πούδρας οι οποίες μπαίνουν στο μέτωπο, στην άκρη της μύτης, στα cheekbones και όπου αλλού πέφτει το φως στο πρόσωπο αλλά και το ρουζ σε μορφή κρέμας ή πούδρας ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας. Πιο συγκεκριμένα, προτιμάμε το ρουζ σε μορφή πούδρας αν έχουμε λιπαρή επιδερμίδα και το ρουζ σε στικ αν η επιδερμίδα μας είναι κανονική ή ξηρή.

Πώς σου φαίνεται το Dolphin Skin;

 

Read More

And More