Γιατί το dry brushing είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στο σώμα σου τώρα!

Είναι αυτή η περίοδος που φοράς την πρώτη σου φούστα ή πρόκειται να φορέσεις την πρώτη σου φούστα και ξαφνικά, μετά από μήνες, αρχίζεις και συνειδητοποιείς ότι έχεις και σώμα! Εκείνο που σε απασχολεί περισσότερο (και μένα!) είναι η κυτταρίτιδα. Για την κυτταρίτιδα, λοιπόν, υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να κάνεις και στο οποίο ορκίζεται η beauty editor. Ok, η beauty editor και η Gwyneth Paltrow: το dry brushing! Παρακάτω θα βρεις όλα τα info!

Dry brushing: τι είναι και γιατί να το κάνεις!

Για αρχή, στα καταστήματα καλλυντικών σίγουρα θα έχεις εντοπίσει εκείνη τη μεριά που είναι συγκεντρωμένες μεγάλες βούρτσες σώματος είτε με χερούλι, είτε χωρίς. Οι συγκεκριμένες, λοιπόν, δεν είναι για τις παίρνεις στο μπάνιο, να βάζεις αφρόλουτρο και να τρίβεις το σώμα σου με αυτές αντί με ένα κλασικό σφουγγάρι. Οι συγκεκριμένες βούρτσες είναι για να βουρτσίζεις την επιδερμίδα σου όσο είναι στεγνή, ακριβώς όπως κάνεις με μια βούρτσα στα μαλλιά σου.

Γιατί, όμως, να μπεις στην διαδικασία να βουρτσίζεις όλο το σώμα σου καθημερινά; Ως beauty editor θα σου απαντήσω γιατί είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις για την επιδερμίδα του σώματός σου (τα κορίτσια που ξέρουν ορκίζονται σε αυτή την τεχνική). Αλλά επειδή εγώ και το dry brushing έχουμε μια τεράστια αγάπη που ίσως να μην με κάνει αντικειμενική, ορίστε τι μου είπε ο δερματολόγος, Στέλιος Αγγελίδης που είναι πάντα στο speed dial του κινητού μου: “Η στεγνή βούρτσα αυξάνει την τοπική αιμάτωση και την τοπική μικροκυκλοφορία με αποτέλεσμα να γίνεται καλύτερη οξυγόνωση των ιστών, να αποβάλλονται οι τοξίνες και να εξομαλύνεται η υφή του δέρματος”. Εν ολίγοις, το dry brushing λειαίνει την επιδερμίδα επιφανειακά και κάνει δουλειά και από μέσα, δηλαδή στα κύτταρα τα οποία οξυγονώνονται καλύτερα. Και καλύτερα οξυγονωμένα κύτταρα σημαίνει λιγότερη κυτταρίτιδα.

Dry brushing: τι θα δεις αν το ξεκινήσεις 

Όπως σου είπα εγώ και το dry brushing έχουμε μια σχέση αγάπης και δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική. Ωστόσο, αυτό που θα δεις να συμβαίνει στην επιδερμίδα σου αφότου το ξεκινήσεις είναι αντικειμενικό: η επιδερμίδα σου γίνεται πιο απαλή και λεία, κάνεις καθημερινή απολέπιση και διώχνεις τα νεκρά κύτταρα, άρα είναι και πιο λαμπερή, νιώθεις περισσότερη τόνωση και ενέργεια (και μόνο που βγάζω τα ρούχα μου για να κάνω dry brushing για μερικά λεπτά τον χειμώνα φτάνει και περισσεύει!), σε βοηθά να έχεις καλύτερη επαφή με το σώμα σου από ότι αν απλώσεις όπως- όπως μια κρέμα μετά και, τέλος, λόγω αυτής της απολέπισης οι τριχούλες που γυρίζουν προς τα μέσα (ειδικά αν ξυρίζεσαι) είναι πολύ λιγότερες ή/και καθόλου!

Ok, σε πείσαμε! Αλλά πώς γίνεται το dry brushing;

Υπάρχουν δύο τεχνικές για το dry brushing: η μια είναι σε στεγνή επιδερμίδα πρωί ή βράδυ (σου προτείνω πρωί γιατί σου δίνει και φοβερή ευεξία) και η άλλη είναι σε στεγνή επιδερμίδα μετά το ντους ώστε οι πόροι να είναι ανοιχτοί και έχοντας απλώσει μερικές σταγόνες λάδι σώματος. Ο δεύτερος τρόπος είναι και λιγότερο δημοφιλής και με δεδομένο ότι δεν αντέχω αυτή την έντονη αίσθηση λαδιού στο σώμα μου μετά το μπάνιο είναι κάτι που δεν σου προτείνω.

Όσον αφορά την τεχνική: ξεκινάς από τα πόδια και προχωράς προς τα πάνω με απαλές κυκλικές κινήσεις. Όταν φτάσεις στα σημεία που είναι εντοπισμένη η κυτταρίτιδα, τρίβεις λίγο περισσότερο, αλλά προσοχή: όχι εντονότερα γιατί αλλιώς θα τραυματίσεις την επιδερμίδα σου. Έπειτα συνεχίζεις κανονικά στα χέρια και στον κορμό. Η βούρτσα που θα επιλέξεις αν έχει χερούλι θα σε βοηθήσει να πας και πιο εύκολα στην πλάτη, οπότε η διαφορά μιας στρογγυλής βούρτσας από μια με χερούλι έχει να κάνει με αυτό το πρακτικό επίπεδο. Κι ένα σημαντικό tip για το dry brushing στην πλάτη: αν έχεις θέματα ακμής πρέπει να κάνεις skip στην περιοχή!

Οι βούρτσες που μας αρέσουν!

  1. Klapp Ionic Brush, €61.00, beauty-hall.gr Είναι κάτι παραπάνω από μια βούρτσα σώματος που κάνει απολέπιση. Είναι μπρούτζινη βούρτσα από κράμα χαλκού και ψευδάργυρου που παρέχει στο σώμα ιόντα που επαναφέρουν την ισορροπία. Είναι αρκετά σκληρή για να χρησιμοποιηθεί χωρίς προϊόν, οπότε βαλ΄την στην ρουτίνα σου συνδυάζοντάς την με κάποιο λάδι.
  2. Body Brush Round, The Body Shop, €14.50. Είναι κυκλική με απαλές τρίχες ώστε να σου προσφέρει ήπιο μασάζ. Ιδανική αν έχεις ξηρή επιδερμίδα και χρειάζεσαι εντατική απολέπιση.
  3. Neal’s Yard Remedies Body Brush, €19.00, pharmacy expert Είναι μεσαίας έντασης βούρτσα, γεγονός που την κάνει ιδανική και για πιο ευαίσθητες επιδερμίδες ενώ χάρη στο χερούλι της μπορείς να φτάσεις και σε πιο δύσκολο σημεία όπως είναι η πλάτη.

 

Read More

And More