Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς; Κι εμείς μέχρι που βάλαμε στη ζωή μας αυτά τα προϊόντα!

Photo: @dailysleeper

Fact: διανύουμε μια πολύ αγχωτική περίοδο και είναι λογικό να έχεις χάσει τον ύπνο σου (κυριολεκτικά). Αν σε παρηγορεί δεν είσαι μόνη σου σε αυτό: όλοι δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε και όλοι ξυπνάμε εκεί γύρω στις 4 και προσπαθούμε μάταια να μας ξαναπάρει ο ύπνος μετρώντας… προβατάκια. 

Πάρε βαθιές ανάσες, διάβασε ένα βιβλίο, πιες ένα χαλαρωτικό χαμομήλι και βάλε στη ρουτίνα σου μερικά από τα παρακάτω προϊόντα που χάρη στη μυρωδιά ή τα συστατικά τους μπορούν να σε χαλαρώσουν. Εμάς μας βοήθησαν πολύ! Σειρά σου τώρα!

Frank Body Original Coffee Scrub, €9.95. Είναι το πιο κλασικό και best seller scrub σώματος που στηρίζεται στους κόκκους καφέ και απολεπίζει σε βάθος. Ειδικά για αυτό το διάστημα που δουλεύουμε από το σπίτι, αυτό το scrub είναι best thing όχι μόνο για να απολεπίσουμε το σώμα μας αλλά και για να τονωθούμε σωματικά και ψυχικά αφού περιέχει μια σειρά από χαλαρωτικά συστατικά που μειώνουν τις αντιστάσεις μας (με την καλή έννοια) και κάνουν στην άκρη το άγχος. Για να το χρησιμοποιήσεις σωστά, γέμισε την μπανιέρα σου με ζεστό νερό και προτού μπεις πέρασε με scrub όλο σου το σώμα αλλά ρίξε και λίγη ποσότητα στην μπανιέρα σου. Έπειτα μείνε μέσα στην μπανιέρα σου για όσο θέλεις διαβάζοντας το αγαπημένο σου βιβλίο ή ακούγοντας το αγαπημένο σου podcast. Έτοιμη!

Essential Oil Time To Relax, Apivita, €10.60. Πολλές μυρωδιές έχουν χαλαρωτικές ιδιότητες με πιο χαρακτηριστικό αντιπρόσωπο τη λεβάντα. Θα το βρεις στο essential oil της Apivita μαζί με υλάνγκ υλάνγκ και γιασεμί και για να το χρησιμοποιήσεις σωστά βάλε 3-10 σταγόνες στο νερό της κεραμικής συσκευής (επίσης από την Apivita, εκτός αν έχεις ήδη κάποια σπίτι σου) και όσο το άρωμα θα διαχέεται στην ατμόσφαιρα, στο υποσχόμαστε ότι εσύ θα χαλαρώνεις!

Relax Body Treatment Oil, Clarins, €62.70. Το μασάζ στο σώμα σου ή, αν δεν μπορείς να κάνεις σε όλο σου το σώμα, το μασάζ στα πέλματα ή στις παλάμες σου, αποδεικνύεται θαυματουργό για τις περιόδους έντονου στρες! Μάλιστα, για να μεγιστοποιήσεις το αποτέλεσμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το λάδι μασάζ σε νωπή επιδερμίδα ή να το κάνεις μίξη με την κρέμα σου, οπότε σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να το απλώσεις ακόμη και αν η επιδερμίδα σου είναι στεγνή. 

 

Spacemasks Interstellar Relaxation, In Beauty Pharma €19.00. Όσο κι αν δεν θέλεις να ακούσεις άλλο για μάσκες, αυτές εδώ είναι οι καλύτερες και οι πιο διαφορετικές που δοκίμασες ποτέ! Είναι θερμαινόμενες και από την στιγμή που τις ανοίξεις και τις φορέσεις στα μάτια σου θα αισθανθείς μια ζέστη και θα μυρίσεις την υπέροχη και πολύ χαλαρωτική μυρωδιά του γιασεμιού. Την αφήνεις στα μάτια σου για 15 λεπτά (μετά θα αρχίσει να κρυώνει) και όταν πια την αφαιρέσεις θα νιώσεις πραγματικά πολύ χαλαρή! Κάτι εναλλακτικό που μπορείς να κάνεις είναι αν έχεις κάποια μάσκα ύπνου να την ψεκάσεις από την απέξω μεριά με ένα σπρέι λεβάντας. 

Bath Therapy Relaxing Blend Cream, Biotherm, €22.90. Δύο σε ένα αφού αυτή η κρέμα είναι ιδανική αν έχεις ξηρή επιδερμίδα κι επίσης περιέχει στη σύνθεσή της χαλαρωτικά μούρα και δεντρολίβανο που βοηθούν το μυαλό να χαλαρώσει! 

 

Μάσκα προσώπου Re-charge Relaxing Sleep Mask, My Clarins, €28.95. Όταν η επιδερμίδα σου είναι ξεκούραστη κι εσύ είσαι πιο ξεκούραστη. Δύο- τρεις φορές την εβδομάδα άπλωσε στην καθαρή επιδερμίδα σου μια γενναιόδωρη ποσότητα αυτής της μάσκας και πέσε για ύπνο. Έχει χαλαρωτική μυρωδιά που σε παρασύρει σε αυτό το πνεύμα της γενικότερης χαλάρωσης!

 

 

French Lavender Pillow Mist, The Body Shop, €14.00.  Ήξερες ότι υπάρχουν ειδικά spray για το μαξιλάρι σου που σε χαλαρώνουν; Λέγονται pillow mists και είναι το τελευταίο step πριν πέσεις για ύπνο. Μάλιστα, το συγκεκριμένο με λεβάντα φροντίζω να το έχω πάντα στο κομοδίνο μου. Περιέχει αιθέριο έλαιο λεβάντας από την Provence της Γαλλίας που έχει super χαλαρωτικές ιδιότητες. 

Αλήθεια, εσύ χρησιμοποιείς κάτι από τα παραπάνω; Ποιο είναι το δικό σου trick για έναν καλό ύπνο; 

 

Read More

And More