End makeup shaming! Το νέο beauty κίνημα που θέλει να υποστηρίζουμε τη λατρεία μας για το μακιγιάζ (και η μια την άλλη)

8 Μαρτίου είναι η γιορτή της γυναίκας. Και τα social έχουν γεμίσει με υποστηρικτικά quotes και άλλα τέτοια που λένε ότι οι γυναίκες πρέπει να υποστηρίζουμε η μια την άλλη, να λειτουργούμε σαν ομάδα και πολλά, πολλά ακόμη. Ωστόσο μέσα στην καθημερινότητα μας (και όταν δεν είναι 8 Μαρτίου) έχουμε την τάση να είμαστε περισσότερο επικριτικές και λιγότερο υποστηρικτικές.

Ένα απλό παράδειγμα είναι το πώς σχολιάζουμε τις αδερφές Kardashian. Τις σχολιάζουμε για το πόσο sexy είναι ή ακόμη και το πόσο έντονο μακιγιάζ κάνουν, λες και το κάνουν στο δικό μας πρόσωπο. Και τώρα, η Nikki tutorials που έγινε ευρέως γνωστή όταν ένα χρόνο πριν αποφάσισε να βγάλει ένα βίντεο που έδειχνε το μισό πρόσωπό της αμακιγιάριστο και το μισό μακιγιαρισμένο, δίνει την καλύτερη απάντηση.

Με αφορμή το post που θα δεις παρακάτω, η ίδια αποφάσισε να ξεκινήσει μια καμπάνια προκειμένου να απελευθερώσει τις γυναίκες και να μην νιώθουν ενοχικά σε σχέση με την αγάπη τους για το μακιγιάζ και με το… πόσο πολύ ή λίγο βάφονται! Έτσι, λοιπόν, η διάσημη vlogger που μετρά 7 εκατομμύρια subscribers στο youtube και άλλους τόσους followers στο instagram δημιούργησε ένα application, το MakeupPlus app και προσκαλεί τους followers της να δοκιμάσουν και να κάνουν share στα μακιγιάζ που προτείνει με το εξής μήνυμα: “Αυτοί είμαστε εμείς και δεν αλλάζουμε οπότε πάρε το μίσος σου για το μακιγιάζ και πήγαινέ το αλλού!”. Στόχος είναι μέσα από τα downloads και τα shares να συγκεντρωθούν χρήματα για τον φιλανθρωπικό οργανισμό peacemakers και τον United Nations οι οποίοι με την σειρά τους θα διαθέσουν τα χρήματα για την χειραφέτηση των γυναικών.

Παρακάτω το post που στάθηκε αφορμή για αυτή την ενέργεια…

Και πιο κάτω το βίντεο που γύρισε για το ολοκαίνουριο “End Makeup Shaming” κίνημα…

Let women enjoy things!

Read More

And More