Έρευνα: οι ξανθές έχουν υψηλότερο IQ από τις μελαχρινές!

Για χρόνια ολόκληρα εμείς οι μελαχρινές καυχιόμασταν ότι είμαστε πολύ πιο έξυπνες από τις ξανθιές. Ή μάλλον (πώς να το θέσω και χωρίς να σε θυμώσω;) ότι οι ξανθιές δεν ήταν και τόσο έξυπνες. Και στηριγμένοι πάνω σε αυτή τη θεωρία βγήκαν κάτι ταινίες όπως η Εκδίκηση της Ξανθιάς και κυκλοφόρησαν και κάμποσα ανέκδοτα για ξανθιές που μας έκαναν να γελάμε από ικανοποίηση (εμάς τις μελαχρινές!).

Αλλά να που η πραγματική εκδίκηση της ξανθιάς συμβαίνει τώρα! Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Economics Bulletin μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων με διαφορετικό χρώμα μαλλιών υποβλήθηκε σε test IQ (το τεστ ήταν ίδιο με αυτό που γινόταν στις ένοπλες δυνάμεις το 1980) και από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι εκείνοι με ξανθά μαλλιά είχαν ελάχιστα πιο υψηλό IQ.

Πιο συγκεκριμένα, τα νούμερα που προέκυψαν είναι:
– Ξανθιές: 103.2
– Καστανές: 102.7
– Κοκκινομάλλες: 101.2
– Μελαχρινές: 100.5

Βεβαίως, οι διαφορές στα νούμερα είναι ελάχιστες αλλά και μόνο το γεγονός ότι οι ξανθιές ήταν πρώτες στη λίστα των αποτελεσμάτων αποδεικνύει πως όλα αυτά τα χρόνια, όλα αυτά τα ανέκδοτα ακόμη και η καριέρα της Reese Witherspoon στηρίχθηκαν σε ένα λάθος!

“Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι οι ξανθιές είναι εξυπνότερες από άλλες γυναίκες αλλά σίγουρα δεν είναι ανόητες”, λέει ο Jay Zagorsky, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Οχάιο στην επίσημη ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην σελίδα του Πανεπιστημίου.

Σκέψεις;

Read More

And More