Έρευνα: όταν χρησιμοποιείς fb, instagram, twitter έχεις περισσότερες πιθανότητες να κάνεις πλαστική!

Να κάτι να σκεφτούμε μέσα στο Σουκού: από τότε που έκανες προφίλ στο Facebook ή άνοιξες twitter και instagram πόσο πιο συχνά ανεβάζεις και βλέπεις photo με κάθε λεπτομέρεια; Και μιλάω για τις δικές σου και όχι για το scoop που μπορείς να κάνεις στον άλλον! Και αυτό έχει το εξής αποτέλεσμα: να κοιτάς τον εαυτό σου με τις ώρες, να υπεραναλύεις κάποιες ατέλειες που μπορεί να έχεις και τελικά να αποφασίζεις να κάνεις πλαστική ή έστω να πηγαίνεις πιο συχνά στον δερματολόγο σου ή στο κομμωτήριο!

Τουλάχιστον, αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα της έρευνας της Αμερικάνικης Ακαδημίας Πλαστικών Επεμβάσεων: οι πλαστικές επεμβάσεις έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, και μετά την δημιουργία των social media, κατά 31%. “Χάρη στις photo που ανεβάζουμε στο Facebook και το Instagram, οι ασθενείς βλέπουν πιο συχνά τον εαυτό τους, το οποίο αυξάνει την πιθανότητα να ανακαλύπτουν ατέλειες και να εστιάζουν σε αυτές”, είπε ο νεοϋορκέζος πλαστικός χειρουργός, Sam Rizk και συνέχισε: “Οι φωτογραφίες που ανεβάζουμε στα social media είναι η πρώτη εντύπωση που δίνουμε στους νέους μας φίλους, οπότε όλοι θέλουμε να δείχνουμε όμορφοι και νέοι!”.

Ξέρω ότι μπορεί να σου ακούγεται περίεργο. Κι εμένα στην αρχή… Μέχρι που θυμήθηκα ότι έκανα λεύκανση όταν σε μια photo που ανέβασα στο Facebook το χαμόγελό μου δεν ήταν όσο λευκό ήθελα. Για ξανασκέψου, λοιπόν: μήπως σου έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο;

Read More

And More