Eugene Souleiman: τι έμαθα από τον official hair stylist της Wella και έναν από τους σημαντικότερους κομμωτές στον κόσμο!

Λένε πως αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το ταξίδι. Όχι αν πρόκειται να συναντήσεις τον Eugene Souleiman στη Λισαβόνα! Ο Eugene Souleiman είναι ένας από τους most influential hair stylist παγκοσμίως και Global Creative Director της Wella. Δύο φορές τον χρόνο βρίσκεται πάντα στα backstage των fashion shows για να δημιουργεί τα χτενίσματα που βλέπουμε on stage και στο μεσοδιάστημα επιμελείται τα χτενίσματα για τις φωτογραφίσεις και τα εξώφυλλα των μεγαλύτερων περιοδικών μόδας πάνω σε αυτό τον κόσμο. Με δύο λόγια: το πώς θα κόψεις τα μαλλιά σου ή τι hair styling θα είναι τάση φέτος το ορίζει ο ίδιος ο Eugene Souleiman. Πράγμα παράδοξο αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ίδιος δεν πιστεύει στα trends αλλά στην ελευθερία έκφρασης!

Συνάντησα τον Eugene Souleiman, όπως σου είπα, στη Λισαβόνα στο πλαίσιο του Coty Global Media Event του οποίου κεντρικό μήνυμα για φέτος ήταν το #ASKFORWELLA (για όλους τους προφανείς λόγους). Δέκα λεπτά μαζί του ήταν αρκετά για να ξεκλέψω κάμποσα tips για το styling των μαλλιών και να μάθω τι είναι αυτό που παίζει στα μαλλιά τώρα. Με δυο λόγια (επίσης): αν θέλεις να κάνεις κάτι στα μαλλιά σου τώρα και να είσαι cool, τι είναι αυτό το… κάτι;

Η μεγαλύτερη τάση στα μαλλιά ΤΩΡΑ!

Όπως σου είπα, ο Eugene Souleiman δεν αγαπά και δεν μιλάει για τάσεις. Όταν μιλάει για τα μαλλιά χρησιμοποιεί λέξεις όπως “enjoyable” ή “play”. Για εκείνον, λοιπόν, τα μαλλιά είναι περισσότερο παιχνίδι και μέσο έκφρασης: “Στις μέρες μας αυτό που μας κάνει να εκφραζόμαστε περισσότερο και να απολαμβάνουμε είναι το κούρεμα!”, τονίζει και το μυαλό μου πηγαίνει στα layers, τα shag, τις αφέλειες και όλα αυτά τα άρθρα που καθόλου τυχαία δεν προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο TLIFE. ΄Ηταν μια… υποσυνείδητη διαδικασία γιατί πράγματι, ξαφνικά γύρω μας όλοι μιλούν για ένα κούρεμα που θέλουν να κάνουν ή/και που κάνουν τελικά. “Είμαι πολύ τυχερός που κουρεύω τα μαλλιά πολλών όμορφων γυναικών! Αυτό που θέλουν οι άνθρωποι στις μέρες μας είναι να λούζονται και να μην ασχολούνται παραπάνω με τα μαλλιά τους. Γιατί δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια του χρόνου πλέον και ίσα που κάνουν ένα πολύ γρήγορο στέγνωμα. Η εξέλιξη στα μαλλιά, λοιπόν, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι τα κουρέματα που έχουν γίνει πολύ προσωπική υπόθεση και δεν υπάρχουν trends πάνω σε αυτά. Κάποια κορίτσια θέλουν πιο shagy κουρέματα, κάποια άλλα πιο sexy. Ένα κούρεμα δεν είναι απαραίτητο ότι θα αφαιρέσει σε μήκος όσο ότι θα δώσει σχήμα στα μαλλιά”, επισημαίνει ο ίδιος.

“Το αγαπημένο μου είναι ένα κλασικό αντρικό κούρεμα σε μια όμορφη γυναίκα, αλλά πρέπει να είναι και το σωστό! Πρέπει να είναι cool, rock and roll και να έχει attitude. Ένα κούρεμα πρέπει να τονίζει την προσωπικότητά σου και αυτό είναι αυτό που έχει σημασία σήμερα! Η εποχή που διανύουμε είναι μια γιορτή της διαφορετικότητας των ανθρώπων αλλά έχει σημασία και να εντοπίσεις αυτή την διαφορετικότητα! Σαν την νέα καμπάνια της Celine όπου πρωταγωνιστούν κορίτσια που μοιάζουν με αγόρια κι εσύ τελικά δεν είσαι τόσο σίγουρος γι’αυτό που βλέπεις! Αυτό που βλέπεις είναι όμορφοι άνθρωποι και δεν σε νοιάζει κάτι άλλο!”.

Ο… αντιφατικός Eugene Souleiman

O Eugene Souleiman, ο Global Creative Director της Wella, είναι ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στον χώρο της μόδας και του hairstyling. Κάθε χρόνο στα fashion weeks επιμελείται τα μαλλιά πολλών shows, ενώ από τις χειμερινές πασαρέλες ένα από τα πιο αγαπημένα του look ήταν αυτές οι πλεξίδες του Thom Browne. Αλλά ο Eugene Souleiman δεν… περιορίζεται μόνο σε αυτό (λες και είναι κάτι απλό!). “Κάποιες φορές κάνω τρελά πράγματα με τα μαλλιά και κάποιες άλλες φορές λέω “Α, υπέροχα! Ας κόψουμε αφέλειες!”. Αν έχεις πολύ μακριά μαλλιά και θέλεις να νιώσεις κάπως πιο rock and roll μπορείς να κόψεις αφέλειες!”, λέει στην συνέντευξή του και την ίδια στιγμή σκέφτομαι να σηκώνω το τηλέφωνο για να κλείσω ραντεβού. Γιατί αυτός είναι ο Eugene Souleiman: κοιτώντας τα μαλλιά σου ξέρει ακριβώς τι σκέφτεσαι και σου δίνουν λύσεις που θα σε κάνουν να βρεις τον εαυτό σου! “Ο κόσμος αλλάζει. Όλοι οι κανόνες που ξέραμε αλλάζουν κι αυτοί! Είμαστε σε πολύ διαφορετικές εποχές και ο καθένας μας πρέπει να το αντιληφθεί αυτό. Να σκεφτεί για ποιο λόγο υπάρχει και να χρησιμοποιήσει αυτό ακριβώς ως μέσο κοινωνικής έκφρασης!”, συμπληρώνει.

Tip and tricks: ανάμειξε τα προϊόντα styling της Wella όπως κάνει ο Eugene Souleiman!

H σειρά Eimi της Wella λανσαρίστηκε πολύ πριν η τάση του individuality κάνει κατάληψη στην μόδα. Για την ακρίβεια, είναι εκείνη που μας μύησε για πρώτη φορά στην έννοια της διαφορετικότητας (θυμάμαι σαν χθες το αντίστοιχο press event στο Λονδίνο όπου η σειρά μας συστήθηκε για πρώτη φορά). Έκτοτε, η σειρά ολοένα και μεγαλώνει ενώ φέτος προστίθενται δύο νέα λάδια styling. Μια ακόμη καινοτομία: για πρώτη φορά τα λάδια μπαίνουν κάτω από την ομπρέλα του styling και όχι της φροντίδας των μαλλιών. Ο Eugene Souleiman, ωστόσο, έχει δύο all time classic αγαπημένα προϊόντα από την Wella τα οποία χρησιμοποιεί εντατικά στα backstage των shows και στις φωτογραφίες. Μάλιστα, λατρεύει να κάνει μίξη των προϊόντων αυτών. Πρόκειται για Keratin Oil της Wella και το Sugar Lift, το… αντίπαλον δέος του salt spray! “Το αγαπημένο μου λάδι είναι το Keratin Oil γιατί είναι πολύ ελαφρύ και πρόκειται για ένα εύπλαστο προϊόν. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε βρεγμένα μαλλιά που θα στεγνώσουν φυσικά και θα σου δώσει αυτή τη λάμψη και τα μαλλιά θα δείχνουν πολύ υγιή. Είναι προϊόν φροντίδας και styling ταυτόχρονα. Είναι φανταστικό επίσης αν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις θερμαινόμενα εργαλεία, να κάνεις σγουρά τα μαλλιά σου ή να τα ισιώσεις”, λέει στη συζήτησή μας και επισημαίνει ότι αγαπά να αναμειγνύει προϊόντα και να τα χρησιμοποιεί συνδυαστικά: “Αν θέλω κάτι να μοιάζει… ακατέργαστο θα χρησιμοποιήσω keratin oil στις ρίζες, σε στεγνά μαλλιά και αν θέλω να έχουν περισσότερη κίνηση θα βάλω στα μαλλιά και το sugar lift στα μήκη ενώ θα ολοκληρώσω με salt spray στις άκρες. Έτσι, έχουμε ως αποτέλεσμα τρεις διαφορετικές υφές, αλλά το σημαντικό είναι να είναι όλες blended μεταξύ τους, να μην βλέπεις πού ξεκινάει η μία και πού σταματάει η άλλη!” και δύο φανταστικά tip αν έχεις ολόισια μαλλιά ή συνηθίζεις να ισιώνεις τα μαλλιά σού και αν δεν τα βάφεις ποτέ και κάποιες φορές σου μοιάζουν λίγο αδιάφορα (έχω δύο στα δύο): “Αν ισιώνεις τα μαλλιά σου αλλά τα θέλεις με περισσότερο όγκο μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτω από την επιφάνεια ocean spritz και να δημιουργήσεις αυτό το εφέ σαν να υπάρχει αέρας μέσα στα μαλλιά σου ενώ  από πάνω μπορείς να βάλεις το Keratin Oil για να είναι smooth. Με αυτό το tip τα μαλλιά σου θα έχουν τέλεια κίνηση!”. Το δεύτερο tip αφορά εκτός από τα άβαφα μαλλιά και το αγαπημένο του προϊόν από τότε που δημιουργήθηκε, το Sugar Lift! ” Το Sugar Lift παραμένει το αγαπημένο μου προϊόν γιατί κάνει ότι και ένα ocean spritz αλλά παραμένει αόρατο.  Επίσης είναι ένα τέλειο προϊόν γιατί αλλάζει με έναν εντελώς φυσικό τρόπο το χρώμα των μαλλιών σου, ειδικά αν δεν τα βάφεις και θέλεις αυτό το παιχνίδισμα! Μπορείς να έχεις την υφή χωρίς να αλλάξει την ποιότητα των μαλλιών. Δεν είναι σαν πούδρα!”.

Η επόμενη αντανακλαστική αντίδραση όταν επέστρεψα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ήταν να δοκιμάσω τα tip του Eugene Souleiman που έμοιαζε να τα είχε πει για μένα. Λοιπόν, το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο. Και ναι, το Sugar Lift της Eimi είναι και το δικό μου αγαπημένο προϊόν!

 

Read More

And More