Εβδομάδα μόδας στο Παρίσι: Αυτά είναι τα beauty looks που ξεχώρισαν

Η εβδομάδα μόδας στο Παρίσι και ταυτόχρονα η φετινή γιορτή που ήταν στ’ αλήθεια ανατρεπτική και ιδιαίτερη, ολοκληρώθηκε χθες. Tόσο οι designers όσο και οι beauty experts στα παρασκήνια είχαν απίθανες εμπνεύσεις μιας και τα τελευταία δύο χρόνια απείχαν από τα live shows. Δημιούργησαν υπέροχα looks που παραπέμπουν σε εμβληματικές δεκαετίες. Τόνισαν το βλέμμα με συγκλονιστικά χρώματα.  Χάρισαν στα μαλλιά μια κομψή όψη αποδεικνύοντας πως το κλασικό είναι αιώνιο ενώ τόλμησαν να χρησιμοποιήσουν γερές δόσεις glitter και shimmer. 

Η σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2022 προμηνύεται super εντυπωσιακή λοιπόν κι αν κρίνω από τις προτάσεις των experts θα χρειαστεί να φανείς τολμηρή. Στη συνέχεια θα δεις τα ωραιότερα beauty looks που μπορείς να αντιγράψεις αμέσως τώρα. Ναι, δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις. Οι τάσεις άλλωστε δεν έχουν εποχή. 

Bob for ever: Τελικά ήρθε για να μείνει. Το κούρεμα που έκανε δυναμική επανεμφάνιση πριν από τρία περίπου χρόνια,  παραμένει μεγάλη τάση. Την επόμενη σεζόν έχει και πάλι την τιμητική του. Με μόνη διαφορά την αυστηρή και sleek μορφή που είδαμε στον show του οίκου Chanel. Με χωρίστρα στην μέση και το μήκος του να φτάνει στο πηγούνι είναι μια ωδή στο κλασικό και πολύ αγαπημένο look των Γαλλίδων αλλά και της Mademoiselle Coco. 

Φούξια παντού: Στον οίκο Maison Valentino τόσο ο χώρος που πραγματοποιήθηκε το show όσο και δημιουργίες και μακιγιάζ ήταν όλα φούξια. O creative director Pierpaolo Piccioli δημιούργησε μια ροζ σειρά που είναι αφιερωμένη στην αισιοδοξία, τη χαρά και την αγάπη. Το μακιγιάζ ακολούθησε την ίδια ακριβώς φιλοσοφία με αποτέλεσμα να δούμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά μονοχρωματικά looks ever. H φούξια σκιά στα μάτια χάρισε στο βλέμμα μια μεταμοντέρνα όψη που κρύβει ένα συγκινητικό μήνυμα: Την τεράστια δύναμη της γυναικείας φύσης. 

Gothic: Στον οίκο Rochas το σκούρο κόκκινο χρώμα με ματ υφή στα χείλη επιστρέφει και συνδυάζεται με τη λευκή επιδερμίδα δημιουργώντας μια νέα πρόταση του εμβληματικού gothic.Τα  μάτια παραμένουν “γυμνά” και τα φρύδια είναι τονισμένα χωρίς υπερβολές. Πρόκειται για ένα δραματικό make up look που θα δεις παντού το επόμενο φθινόπωρο. 

Headband: Τα αξεσουάρ μαλλιών θα παίξουν σημαντικό ρόλο στα hair looks με το λεπτό headband να ηγείται. Στον οίκο Dior ο θρυλικός hairstylist Gyido Palau ακολούθησε της οδηγίες της Maria Grazia Chiuri που σχεδίασε δημιουργίες εμπνευσμένες από τον 18ο αιώνα. Έπλεξε και μάζεψε τα μαλλιά σε κότσο στολίζοντας την κορυφή με πολύτιμα, λεπτά headbands. 

Dramatic eye make up look: Στον οίκο YSL ο make up artist Tom Pecheux αποκαλύπτει πως τα μάτια έχουν τον πρώτο λόγο. Το μαύρο χρώμα επικρατεί στο απόλυτο, δραματικό eye make up look της σεζόν. 

Glitter: Και μάλιστα πράσινο που είναι το χρώμα της ελπίδας. Με eyeliner ο make up artist Isamaya Ffrench δημιούργησε στο show του Giambattista Valli graphic liner looks σε δέρμα λαμπερό και σχεδόν νωπό. Τα μαλλιά είχαν επίσης wet εφέ χαρίζοντας στο look μια εκκεντρική εικόνα. 

Μένει να τα μελετήσεις. 

Photos: Reuters

 

 

Read More

And More