Φθινόπωρο – Χειμώνας 2020: οι 8 μεγαλύτερες τάσεις στο μακιγιάζ!

Από ότι φαίνεται θα περάσουμε τους επόμενους μήνες φορώντας μάσκα πράγμα που σημαίνει πως σε σχέση με το makeup τα αγαπημένα μας προϊόντα θα είναι η μάσκαρα, το μολύβι φρυδιών και η σκιά για όσες θέλουν να ασχοληθούν λίγο περισσότερο. Ωστόσο, για εκείνους που θέλουν να πειραματιστούν λίγο (πολύ) περισσότερο, μπορούν να ακολουθήσουν τις τάσεις για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2020. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα top trends και χωρίσαμε αυτά που φοριούνται με μάσκα και αυτά που φοριούνται χωρίς!

MAKEUP TRENDS ΠΟΥ ΦΟΡΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΣΚΑ

1. Fluffy φρύδια

Τα φρύδια εξακολουθούν να είναι στο προσκήνιο, τώρα περισσότερο από ποτέ. Το σχήμα τους εξακολουθεί να είναι παχύ και πλούσιο, ωστόσο η μεγάλη διαφορά φέτος είναι ότι δεν είναι στιλιζαρισμένα: παχιά μεν, fluffy δε! Ο καλύτερος τρόπος να βρεθείς πιο κοντά σε ότι μας έδειξε ο οίκος Loewe και Chanel είναι να τα γεμίζεις με ένα μολύβι ακολουθώντας κοφτές, κάθετες κινήσεις και έπειτα να τα χτενίσεις ανοδικά με μια μάσκαρα φρυδιών.

Photo: @gettyimages/Loewe

 

Photo: @gettyimages/Chanel

2. Over liner

Είναι ένα makeup look που είδαμε αρκετά στο instagram ενώ από σχεδιαστές πρωταγωνίστησε στο show του οίκου Prada. Για να το πετύχεις θα χρειαστείς είτε ένα μαύρο είτε ένα χρωματιστό μολύβι (ή σκιά) και να ακολουθήσεις απλώς το κόκαλο που βρίσκεται στο κινητό βλέφαρο και που είναι γνωστό και ως socket. Μάλιστα, στα 60’s το socket ήταν πολύ δυνατό trend.

Photo: @kalikennedy

Photo: @katiejanehughes

3. …and too much liner!

Φέτος το φθινόπωρο θα πρέπει να βάλεις στο νεσεσέρ σου οπωσδήποτε ένα μαλακό μολύβι/khol το οποίο θα το φορέσεις με δύο τρόπους, σύμφωνα με όσα είδαμε στα catwalk: πρώτος τρόπος περιμετρικά του ματιού και έπειτα σβήνεις με ένα fluffy πινέλο για να δημιουργήσεις την smudgy εκδοχή που είδαμε στον οίκο Max Mara. Δεύτερος τρόπος: περιμετρικά του ματιού ακολουθώντας το περίγραμμα και κλειδώνοντας παράλληλα το σχήμα τους. Ο δεύτερος τρόπος είναι ένας από τους πολλούς που είδαμε στο show του οίκου Marc Jacobs με εκατό διαφορετικούς χορευτές να έχουν περίπου αντίστοιχα εκατό διαφορετικά makeup looks.

Photo: Gettyimages/Max Mara

Photo: @gilbert_soliz

4. Crystal eyes

Σίγουρα δεν είναι ένα look που μπορείς να κάνεις κάθε μέρα, αλλά είναι μια πολύ ωραία και super glam λύση με δεδομένο ότι το focus πλέον γίνεται στα μάτια. Και σίγουρα αυτά τα makeup looks θ μπορούσαν να σταθούν άνετα σε κάποια red carpet events όπου οι διάσημες προσκεκλημένες θα έπρεπε να φοράνε μάσκα.

Photo: @gettyimages/Valentino

 

Photo: @gettyimages/Giambattista Valli

MAKEUP TRENDS ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ

5. Φωτεινά κόκκινα χείλη

Όχι ένα οποιοδήποτε κόκκινο αλλά το πιο φωτεινό που έχεις στην διάθεσή σου. Και αν δεν έχεις ήδη κάποιο αυτή είναι η τέλεια αφορμή για να το αποκτήσεις και να το συνδυάσεις με αλαβάστρινη επιδερμίδα και ανοδικά χτενισμένα και fluffy φρύδια.

Photo: @gettyimages/Jason Wu

6. Face details

H Χάρλεϊ Κουίν ήταν η πηγή έμπνευσης για το μακιγιάζ που είδαμε στο show του Christian Siriano ο οποίος δανείστηκε αυτή την χαρακτηριστική καρδιά που είχε στο μάγουλό της. Αντίστοιχες στάμπες σε σχήμα αστεριού και καρδιάς κυκλοφορούν κατά καιρούς στα Sephora και στο The Body Shop οπότε η λογική εδώ είναι: run don’t walk!

Photo: @gettyimages/ Christian Siriano

7.Glowy skin

Αυτή τη σεζόν η λάμψη δεν περιορίζεται μόνο στα ζυγωματικά αλλά σε όλο το πρόσωπο και είναι αποτέλεσμα σωστής συνεργασίας ανάμεσα στο skincare και το μακιγιάζ. Πιο συγκεκριμένα, στο show της Isabel Marant προηγήθηκαν δέκα βήματα στο skincare.

Photo: @gettyimages/Isabel Marant

8. G&G (aka Glam Gothic)

Εύκολο να το υιοθετήσεις αφού το βασικό που θα χρειαστείς είναι ένα σκούρο berry κραγιόν, αλαβάστρινη επιδερμίδα και περισσότερο στιλιζαρισμένο/λιγότερο effortless look στο υπόλοιπο πρόσωπο και τα μαλλιά!

Photo: @rodarte

Ποιο από τα παραπάνω makeup trends σου άρεσε περισσότερο;

 

Read More

And More