Γιατί η φωτογράφιση της Kendall Jenner για την Vogue εξόργισε το internet!

Γιατί η φωτογράφιση της Kendall Jenner για την Vogue εξόργισε το internet! | tlife.gr

Δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια Kardashian- Jenner ξεσηκώνει αντιδράσεις στο internet και δεν θα είναι σίγουρα η τελευταία! Αυτή την φορά, πρωταγωνίστρια είναι η Kendall Jenner η οποία φωτογραφήθηκε για την Vogue με αφορμή την 15η επέτειο του CFDA/Vogue Fashion Fund έχοντας άφρο μαλλιά.

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και έντονες από το κοινό και είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι πήραν ένα μοντέλο με ίσια μαλλιά και του τα έκαναν άφρο αντί να πάρουν ένα μαύρο μοντέλο που να έχει αυτά τα μαλλιά, εξαρχής.

https://www.instagram.com/p/BpFPO0kgm8N/?hl=el&taken-by=kendalljenner

Τα σχόλια κάτω από τις photo που αναρτήθηκαν τόσο στον λογαριασμό της Vogue όσο και της Kylie Jenner ήταν πολλά αλλά όλα τους είχαν την ίδια βάση! Κάποιος έγραψε: «Οι Αφροαμερικάνοι αναγκάζονταν να ισιώνουν τα μαλλιά τους στην Αμερική για να βρίσκουν δουλειές. Αν άφηνες τα μαλλιά σου φυσικά, έπρεπε να είναι κοντά. Ο στρατός επέτρεψε τα ράστα μόλις δύο χρόνια πριν. Οπότε αφήστε τα ‘και οι μαύροι ισιώνουν τα μαλλιά τους’. Αν δεν ήμασταν αναγκασμένοι, ελπίζω ότι δε θα το κάναμε. Είναι οικειοποίηση. Τελεία.», ενώ κάποιος άλλο πρόσθεσε: «Γιατί χρησιμοποιήσατε μια λευκή celebrity για αυτήν τη φωτογράφηση αντί για ένα έγχρωμο πρόσωπο το οποίο έχει αυτό το look φυσικά;».

Μια άλλη φωτό δείχνει την Kendall Jenner με άφρο μαλλιά τύπου Diana Ross, ενώ δίπλα της στέκεται η Imaan Hammam, ένα μοντέλο από το Μαρόκο που έχει ακριβώς αυτά τα μαλλιά τα οποία και του ίσιωσαν. Εύλογα, λοιπόν, αναρωτάται κανείς γιατί τα μαλλιά των μοντέλων δεν έμειναν ως έχουν με δεδομένο ότι έτσι κι αλλιώς εξυπηρετούσαν το concept!

Η απάντηση της Vogue σε όλα τα παραπάνω ήταν πως για το συγκεκριμένο concept άντλησαν έμπνευση από τα άφρο μαλλιά των 60’s-70’s, ήθελαν να βγάλουν μια ρομαντική διάθεση και πως σε καμία περίπτωση δεν είχαν σκοπό να προσβάλουν κανέναν.

Και τώρα ήρθε η στιγμή να το αναλύσουμε: πιστεύεις ότι η Vogue έπρεπε να προσλάβει ένα afro μοντέλο γι’αυτό το concept ή μήπως οι αντιδράσεις στο internet ήταν υπερβολικές;

 

READ more