Γιατί ιδρώνουμε; Η απάντηση από τον δερματολόγο και εκείνο το ένα προϊόν που χρειάζεσαι!

Υπάρχουν ερωτήσεις οι οποίες μας απασχολούν έντονα και οι οποίες ερωτήσεις ακούγονται συχνά στα γραφεία μας. Πριν λίγες μέρες, λοιπόν, η Μ. ήρθε στο γραφείο μετά από 10 ώρες (τυχαίος αριθμός!) στην κίνηση και χωρίς aircondition. Έφτασε ιδρωμένη για να θέσει το ερώτημα: “Δεν γίνεται να μην ιδρώνουμε;”.

Λοιπόν, ευτυχώς για εμάς, δεν γίνεται! Γιατί ιδρώνουμε για πολύ συγκεκριμένο λόγο ο οποίος αποδεικνύεται σωτήριος για την υγεία μας. Ρωτήσαμε, λοιπόν, τον δερματολόγο Στέλιο Αγγελίδη ο οποίος ήταν πολύ διαφωτιστικός. Διάβασε, λοιπόν, παρακάτω γιατί έχουμε μερικούς ακόμη μήνες μπροστά μας!

Γιατί ιδρώνουμε;

Η διαδικασία του ιδρώτα έχει και ένα άλλο όνομα. Πρόκειται για την άδηλη αναπνοή ή, αλλιώς, μια αυτοματοποιημένη διαδικασία που κάνει η επιδερμίδας μας και ο οργανισμός μας γενικότερα για να προστατευθεί. “Όταν σε χτυπάει ο ήλιος και ζεσταίνεσαι, υπερθαιρμένσαι. Όταν είσαι στο αυτοκίνητο, για παράδειγμα, αυτό που θα κάνεις είναι να ανοίξεις τα παράθυρα για να μπει αέρας. Ο οργανισμός μας, από την άλλη, αυτό που κάνει είναι να δώσει εντολή στους πόρους, να ανοίξουν και να διώξουν τη ζέστη μέσω του ιδρώτα.  Ο ιδρώτας, λοιπόν, είναι το μέσο σου για να διατηρείς μόνιμα σωστή θερμοκρασία σώματος, περίπου στο 36.6. Αν δεν ιδρώναμε η θερμοκρασία μας θα σκαρφάλωνε αυτόματα!”, μου εξηγεί ο δερματολόγος Στέλιος Αγγελίδης από την άλλη άκρη της γραμμής. Για να σου γίνει ακόμη πιο κατανοητό, ο ιδρώτας λειτουργεί σαν το βερμπλιλατέρ του αυτοκινήτου ώστε να μην ανεβάσεις θερμοκρασία!

Face mist: το προϊόν που θα… κατεβάσει την θερμοκρασία σου!

Ένας λόγος που χρειάζεσαι το face mist στην ζωή σου περισσότερο το καλοκαίρι δεν είναι για να ξεπλύνεις το πρόσωπό σου μετά από κάθε βουτιά στη θάλασσα αλλά για να κατεβάσεις την θερμοκρασία του δέρματος. Και κάτι που δεν γνώριζες (ούτε εμείς!): “Όταν βγήκε το Evian στην γαλλική ριβιέρα ήταν μέσα σε σαμπανιέρα με παγοκύστη έτσι ώστε να σε δροσίζει! Όταν, λοιπόν, παίρνεις μαζί σου ένα τέτοιο face mist ένα καλό tip είναι να το βάλεις σε ένα θερμός. Εναλλακτικά, μπορείς ακόμη και να ακουμπήσεις ένα μπουκάλι παγωμένο νερό στο πρόσωπό σου για να ρίξεις τη θερμοκρασία σου!”.

Greek Mountain Tea Face Water, Apivita, €6.18. Περιέχει ελληνικό τσάι του βουνού που χαρίζει αντιοξειδωτική προστασία και αναζωογονεί την επιδερμίδα.

Spray eau thermale, Avene, €7.70. Το Ιαματικό Νερό της Avène, Spray Eau Thermale που λαμβάνεται απευθείας από την πηγή, διατηρεί άθικτες όλες τις καταπραϋντικές, αντι-ερεθιστικές και απαλυντικές ιδιότητές του. Χρησιμοποίησέ το και ως πρώτο step στο skincare σου για να βοηθήσεις όλα τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις αργότερα να απορροφηθούν καλύτερα από την επιδερμίδα σου.

Cellular Water Mist Institut Esthederm, €23.73. Ενυδατώνει, τονώνει και είναι αντιοξειδωτικό. Περιέχει κυτταρικό νερό και δίνει ένα άμεσο plump αποτέλεσμα και μια μοναδική λάμψη στην επιδερμίδα σου.

Facial Spray με αλόη, βότανα και ροδόνερο, Mario Badescu, €9.27. Αναζωογονητικό σπρέι προσώπου, ιδανικό για να φρεσκάρεις το μακιγιάζ σου ή για να ενυδατώσεις το δέρμα σου, όταν το νιώθεις αφυδατωμένο, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.  Wild Rose Hydrating Face Mist, Korres. Με ροδόνερο Rosa Damascena ενισχυμένο σε υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση, τόνωση, μείωση της εμφάνισης των πόρων και φρεσκάρισμα του μακιγιάζ.

Read More

And More