Γιατί χρειάζεσαι τώρα περισσότερο από ποτέ ένα λάδι ή ένα balm ντεμακιγιάζ!

Να κάτι που ξέρεις: το καλοκαίρι η θερμοκρασία ανεβαίνει, ιδρώνουμε και το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι ένα λιπαρό προϊόν στο πρόσωπό μας, ένα λάδι ή ένα balm που ακόμη και αυτές, οι ελάχιστες που τα αγαπούν τα αφήνουν για τον χειμώνα. Να κάτι που δεν ξέρεις: το καλοκαίρι η θερμοκρασία ανεβαίνει, ιδρώνουμε και από τον ίδιο πόρο που βγαίνει ο ιδρώτας βγαίνει και το σμήγμα το οποίο αν δεν είναι καθαρό φράζει και δημιουργούνται σπυράκια. ΑΡΑ: είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να καθαρίζεις καλά και σωστά την επιδερμίδα σου έτσι ώστε οι πόροι σου να μπορούν να αναπνέουν ελεύθερα. Επίσης, τώρα το καλοκαίρι πολλές χρησιμοποιούμε αδιάβροχα προϊόντα μακιγιάζ προκειμένου να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη διάρκεια. Αυτά τα αδιάβροχα προϊόντα δεν φεύγουν παρά μόνο αν χρησιμοποιήσεις πιο λιπαρά προϊόντα.

Όπως σου έχουμε ξαναπεί, το double cleansing είναι α-πα-ραί-τη-το. Και θα στο κάνουμε πιο σαφές με το εξής παράδειγμα: θα έμπαινες ποτέ για ντους με τα ρούχα σου; Τότε γιατί πλένεις το μακιγιαρισμένο σου πρόσωπο με νερό και gel. Η λογική του διπλού καθαρισμού που γίνεται το βράδυ είναι η εξής: με τον πρώτο καθαρισμό πρέπει να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου, τους ρίπους της πόλης και τα υπολείμματα αντηλιακής. Με τον δεύτερο καθαρισμό ασχολείσαι πια με τον καθαρισμό της επιδερμίδας σου αυτής καθεαυτής και μόνο με έτσι θα έχεις εξασφαλίσει το γεγονός ότι οι πόροι σου θα έχουν καθαριστεί σωστά!

Για να περάσουμε από την θεωρία στην πράξη: για τον πρώτο καθαρισμό θα χρειαστείς ένα προϊόν που να “λιώνει” τα πάντα και ειδικά το makeup. Τα έλαια και τα balm είναι αυτά τα προϊόντα αλλά θέλουν έναν πολύ ιδιαίτερο χειρισμό, αρκεί να σκεφτείς ότι το έλαιο δεν διαλύεται με νερό και πως αν επιχειρήσεις να το κάνεις έτσι το πιθανότερο είναι τελικά να φράξεις τους πόρους σου. Ποια, όμως, είναι η σωστή διαδικασία; Σου λέμε τα βήματα!

1.Πλύνε τα χέρια σου και άπλωσε μια γενναιόδωρη ποσότητα από λάδι ντεμακιγιάζ ή balm στις παλάμες σου και έπειτα κάνε με αυτό μασάζ στο πρόσωπό σου. Προσοχή! Η επιδερμίδα σου πρέπει να είναι στεγνή και να τρίβεις με κυκλικές κινήσεις αρκετή ώρα έτσι ώστε να “λιώσουν” όλα τα προϊόντα αλλά και να διεγείρεις την μικροκυκλοφορία. Σκέψου πως είναι η δική σου ώρα, εκείνη που θα αφιερώσεις αποκλειστικά και μόνο σε εσένα!

2.Το επόμενο βήμα εξαρτάται από το προϊόν που θα επιλέξεις. Κάποια λάδια μεταμορφώνονται σε γαλάκτωμα όταν έρθουν σε επαφή με το νερό οπότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βρέξεις τα δάχτυλά σου, να κάνεις πάλι ελάχιστο μασάζ με βρεγμένα δάχτυλα και όταν το λάδι μεταμορφωθεί να το ξεπλύνεις με χλιαρό νερό. Τα υπόλοιπα λάδια αλλά και όλα τα balm καθαρισμού προσώπου τα αφαιρείς με flannel, δηλαδή μια ειδική πετσέτα την οποία βρέχεις με χλιαρό νερό κι έπειτα περνάς από όλο σου το πρόσωπο. Η διαδικασία είναι απολαυστική και ειδικά αν έχεις γυρίσει σπίτι μετά από μια έντονη μέρα αφού αυτή η πετσέτα σου φέρνει στο νου κάτι από spa προσώπου.

3.Αφού ολοκληρώσεις τα δύο παραπάνω βήματα, συνεχίσεις με το δεύτερο step καθαρισμού κι εδώ πια θα καθαρίσεις και την ίδια σου την επιδερμίδα.

Μερικά αγαπημένα μας προϊόντα που θα “λιώσουν” πραγματικά το μακιγιάζ σου και θα απελευθερώσουν τους πόρους

Λάδι καθαρισμού και ντεμακιγιάζ Άγριο Τριαντάφυλλο, Korres. Στην επαφή του με το νερό μεταμορφώνεται σε γαλάκτωμα και αφαιρεί κάθε ίχνος makeup αλλά και τους πόρους σε βάθος.

Camomile Sumptuous Cleansing butter, The Body Shop, €14.00. Χάρη στο χαμομήλι ακόμη και η πιο ευαίσθητη επιδερμίδα δεν ερεθίζεται!

 

Camellia & Rose Gentle Hydrating Cleanser, €20.97, Sephora. Είναι σε μορφή κρέμας που αφαιρεί ακόμη και το αδιάβροχο μακιγιάζ και στην συσκευασία θα βρεις και το flannel. Biotherm Biosource Total Renew Oil, €30.50. Στην επαφή του με το νερό αφροποιείται και αφαιρεί σε βάθος το makeup.

Wishful Clean Genie Cleansing Butter, €35.50. Αυτό το απαλό αλλά ισχυρό βάλσαμο αποτελεί το τέλειο πρώτο βήμα της ρουτίνας διπλού καθαρισμού πλούσιο και πολύ αποτελεσματικό αφού αφαιρεί ακόμη και την αδιάβροχη μάσκαρα.

 

Read More

And More