Γρήγορη ερώτηση: τελικά ποιο είναι το σωστό πινέλο για να απλώνεις το makeup;

Ας ξεκαθαρίσουμε το εξής: κανείς δεν ξέρει το πρόσωπό σου και τις beauty συνήθειές σου από εσένα την ίδια. Αλλά υπάρχει πάντα το περιθώριο να μάθεις ένα ολοκαίνουργιο tip που θα σου αλλάξει την κοσμοθεωρία!

Πολύ πρόσφατα, λοιπόν, βρέθηκα σε ένα event όπου μιλήσαμε για (και κάναμε) μακιγιάζ! Φυσικά, όποτε τίθεται θέμα μακιγιάζ πηγαίνω παντού με τα δικά μου πινέλα. Το πινέλο foundation που χρησιμοποιούσα (μέχρι εκείνη την στιγμή) ήταν ένα πλακέ, ειδικό γι’αυτή η δουλειά. Η makeup artist Anita Brandhuber στην οποία πάει το credit για το tip, μου έμαθε ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιώ πινέλα με fluffy τελειώματα και όχι πλακέ και αυτό γιατί στην πρώτη περίπτωση το makeup δουλεύεται ταμποναριστά και γίνεται ένα με την επιδερμίδα ενώ στην δεύτερη μεταφέρεται από το ένα σημείο του προσώπου στο άλλο. Επίσης, όσο πιο μικρό είναι αυτό το fluffy πινέλο, τόσο πιο σωστά δουλεύεις τις λεπτομέρειες! Και κάτι τελευταίο που ισχύει για κάθε πινέλο foundation (είτε πλακέ είτε fluffy): το τελείωμά του πρέπει να είναι από τεχνητή και όχι φυσική τρίχα γιατί στην δεύτερη περίπτωση το foundation απορροφάται και μεγάλη ποσότητα πηγαίνει χαμένη.

Όπως σου είπα, όμως, τα πάντα έχουν να κάνουν με τις δικές σου beauty συνήθειες και τι είναι αυτό που σε βολεύει πραγματικά. Στην δική μου περίπτωση, το tip δούλεψε!

 

Πινέλο εφαρμογής makeup High Density Foundation 708, €26.50, Make Me Up

Πλακέ πινέλο εφαρμογής makeup και concealer, Pointed Foundation Brush 344, €27.22, Make Me Up


Read More

And More