4 έξυπνοι τρόποι να καλύψεις την άβαφη ρίζα και στις διακοπές σου!

Τη μία στιγμή έχεις βγει από το κομμωτήριο κι έχεις τα τέλεια μαλλιά με το τέλειο χρώμα. Την άλλη στιγμή έχεις μπει στο καράβι και μέχρι να φτάσεις στο νησί η ρίζα έχει βγει. Οk, καταλαβαίνεις ότι είμαι κάπως υπερβολική αλλά όσες βάφουν τα μαλλιά τους κάπως έτσι νιώθουν.

Επειδή φεύγουμε όλοι για διακοπές (yeah! yeah! yeah!) και πρέπει να μην έχεις καμία έννοια, ας λύσουμε και το τελευταίο που μας απασχολεί: να, λοιπόν, τέσσερις έξυπνοι τρόποι να καλύψεις την ρίζ που έχει βγει!

1. Άλλαξε την μεριά που κάνεις την χωρίστρα!

Όταν κάνουμε την χωρίστρα μας από μια συγκεκριμένη μεριά υπάρχει αυτή η τάση η μεριά αυτή να γίνεται φλατ και να μην έχει καθόλου όγκο. Και η φλατ και λεία χωρίστρα είναι σαν να φωνάζει “δείτε την άβαφη ρίζα μου”! Άλλαξε, λοιπόν, την μεριά που την κάνεις συνήθως υιοθετώντας το flip hair look, αυτός της ακαθόριστης χωρίστρας και ενίσχυσε προηγουμένως τον όγκο με ένα εξειδικευμένο προϊόν όπως το Sugar Lift από την σειρά EIMI της Wella που ανασηκώνει τα μαλλιά από τη ρίζα.

2. Πέρασε με μάσκαρα τα μαλλιά σου!

Αυτό το tip είναι για όσες έχουν σκούρα μαλλιά και ταιριάζουν περισσότερο στο μήκος. Αν έχεις θέμα με την άβαφη ρίζα σου και θέλεις να κάνεις sleek χωρίστρα ή αν δεν έχεις βάψει ποτέ τα μαλλιά σου και θέλεις να καλύψεις εκείνες τις 5-6 λευκές τρίχες που φαίνονται πάρε μια μάσκαρα και πέρασε με το βουρτσάκι τοπικά.

3. Κάλυψε με σκιά!


Πάρε μια σκιά κοντά στο χρώμα των μαλλιών σου, ένα κοντό τρίχινο πινελάκι ώστε να μπορείς να το δουλεύεις σωστά τοπικά όπως το no 212 Flat Definer της MAC (€24.00) και πέρασε την ρίζα σου από το σημείο της χωρίστρας. Πολύ, πολύ βασικό η σκιά που θα απλώσεις να είναι ματ!

4. Πάρε μαζί σου ένα spray με χρώμα!

Ευτυχώς η κοσμετολογία έχει κάνει άλματα μπροστά κι έτσι δεν χρειάζεται να έχεις κανένα άγχος. Αρκεί να βάλεις στην βαλίτσα των διακοπών σου το σωστό προϊόν πριν την κλείσεις που δεν είναι άλλο από ένα spray με χρώμα για την άβαφξη ρίζα. Η διαδικασία είναι απλή: ανακινείς το μπουκάλι, ψεκάζεις από απόσταση 10-15 εκατοστών και μετά περνάς με μια χτένα ή τινάζεις με τα δάχτυλά σου για να φύγει η περιττή ποσότητα. Να μερικά τέτοια αγαπημένα μας hair spray που θα κυκλοφορούν και για ξανθά, για καστανά αλλά και κόκκινα μαλλιά.
1. Battiste Dry Shampoo a hint of colour, €16.50. Θα το βρεις στα Hondos Center.
2. Dry Shampoo με χρώμα, Moroccanoil, €25.00. Θα το βρεις σε επιλεγμένα κομμωτήρια.
3. Spray κάλυψης λευκών Magic Retouch από την L’Oreal Paris, €9.00. Θα το βρεις σε καταστήματα καλλυντικών και στο super market.
4. Hair Powder με χρώμα Bumble & Bumble, €34.00. Θα το βρεις στα Sephora και στο attica.

Read More

And More