Super! Το γνήσιο μαροκινό χαμάμ στην Αθήνα και η κούρα για τέλειο μαύρισμα!

Πολύ πρόσφατα βρέθηκα σε ένα gathering γυναικών οι οποίες είχαν μόλις επιστρέψει από ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη και μιλούσαν για την εμπειρία τους σε γνήσιο χαμάμ (το συγκεκριμένο για το οποίο μιλούσαν υπήρχε ταμπέλα με ένδειξη “για τους έλληνες έκπτωση 10%. Θετικό!).

Κάποιες το απόλαυσαν οι περισσότερες, όμως, εύχονταν να είχαν βρει κάτι πιο decent. Γιατί καλή η παράδοση και η αυθεντικότητα, αλλά πάντα υπάρχει και η αισθητική σου την οποία θέλεις να ικανοποιήσεις. Ε, λοιπόν το βρήκα! Χαμάμ που συνδυάζει την αυθεντικότητα (είναι γνήσιο μαροκινό) με την αισθητική (exclusive χώρος) και όλα αυτά σε ένα value for money πακέτο (αρκεί να σου πω ότι οι τιμές ξεκινούν από €20.00. Ναι! Ναι!) και το καλύτερο, χωρίς να χρειάζεται να βγάλεις διαβατήριο (βρίσκεται στην Κηφισιά).

Le Hammam: που, πώς, πόσο, τι;
Το Le Hammam το έμαθα από μια φίλη που το επισκέφτηκε πρόσφατα αν και το συγκεκριμένο έχει ανοίξει τις πόρτες του ήδη από τον Νοέμβριο του 2011. Επειδή, όμως, ποτέ δεν είναι αργά για ένα beauty session, πριν το επισκεφτώ φρόντισα να μάθω όλα τα απαραίτητα info!

– Θεραπείες που αξίζει να δοκιμάσεις

“Ξεκινάμε με το παραδοσιακό χαμάμ – ατμόλουτρο και συνεχίζουμε στο ζεστό πέτρινο κρεβάτι, όπου οι ειδικοί σε τρίβουν με το παραδοσιακό γάντι του kessa χρησιμοποιώντας μαύρο σαπούνι από πάστα ελιάς και ευκάλυπτο για να επιτύχουν ολοκληρωτική απολέπιση. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στα χρώματα και στα αρώματα της ανατολής με εκπληκτικά μασάζ όπως το Royal Shirodhara και Balinais”, μου είπε η υπεύθυνη του Le Hammam. Επειδή, όμως, για όλες εμάς ήθελα κάτι ξεχωριστό, της ζήτησα να μου προτείνει μια θεραπεία μόνο για εμάς! Δες παρακάτω…

– Η θεραπεία που πρότεινε η ειδικός για τις αναγνώστριες του TLIFE (αδημονώ να την δοκιμάσω!)
“Γνωρίζουμε ότι η έκθεση στον ήλιο είναι ο πρώτος παράγοντας πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας. Στις αναγνώστριες σας προτείνω μια κούρα αναδόμησης ανάπλασης και προετοιμασίας της επιδερμίδας για το καλοκαίρι”, μου είπε η υπεύθυνη του Le Hammam. Πώς γίνεται, όμως;
Η κούρα εξελίσσεται σε 2 στάδια. Πρώτο στάδιο χαμάμ και δυναμική απολέπιση με το γάντι του kessa. Δεύτερο στάδιο περιτύλιξη με ένα εξαιρετικό μιγμα προϊόντων από αυθεντικό βούτυρο καριτέ πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, μάσκα rassoul, μάσκα μελιού και πιπερόριζα. Η κούρα προσφέρει εξαιρετική ενυδάτωση έως και τις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας και αποτελεί ασπίδα προστασίας κατά της πρόωρης γήρανσης.
Αυτό που μου υποσχέθηκαν είναι ότι αν η συγκεκριμένη θεραπεία προηγηθεί της έκθεσής μας στον ήλιο θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε ένα βαθύ μαύρισμα με μεγαλύτερη διάρκεια (το καλύτερο κομμάτι της συζήτησής μας!).

Ο χώρος υποδοχής του Le Hammam σε προϊδεάζει για αυτό που θα απολαύσεις στην συνέχεια…

– Γάντι του Kessa. Πώς είπατε;
Η απολέπιση γίνεται με δυναμικό μασάζ στο ζεστό πέτρινο κρεβάτι με τη βοήθεια του ειδικού γαντιού kessa. Το kessa είναι φτιαγμένο από 100% μαλλί γίδας και λειτουργεί με ένα μοναδικό τρόπο ενώ αφαιρεί όλες τις τοξίνες αφήνει την επιδερμίδα μεταξένια. Η μαροκινή απολέπιση αφαιρεί όλα τα νεκρά επιδερμικά κύτταρα, είναι η ποιο ποιοτική απολέπιση γιατί ενεργεί σε βάθος ενώ συγχρόνως σέβεται την επιδερμίδα. Αρκεί να σου πω ότι 2-3 session τέτοιου είδους απολέπισης πριν εκτεθείς στον ήλιο και το μαύρισμά σου θα είναι πολύ πιο ομοιόμορφο και με bonus την μεγαλύτερη διάρκεια!

– Το γνήσιο ατμόλουτρο! Κοστίζει μόλις €20!
Το ατμόλουτρο διαρκεί έως 30 λεπτά, το κόστος του είναι €20 και στο Le Hammam μας προσφέρουν φρεσκοπλυμένα και αποστειρωμένα λευκά είδη, σαγιονάρες και εσώρουχα μιας χρήσης.

– Budget που πρέπει να υπολογίσεις
Κάθε τελετουργικό ευεξίας διαρκεί περίπου 2 ώρες και περιλαμβάνει χαμάμ, απολέπιση και μασάζ και το κόστος κυμαίνεται από €80 έως €130.
Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να διαλέξουμε μεμονωμένες υπηρεσίες με κόστος που ξεκινά από τα €20.

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα:12:00-20:30, Τρίτη με Παρασκευή: 10:30-20:30 & Σάβ.10:00-20:00

Λοιπόν, πώς σου φαίνεται η ιδέα; Στείλε το σχόλιό σου εδώ!

And More