Βλεφαρίδες extensions! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν το αποφασίσεις!

Αυτό το post ξεκίνησε όπως τα περισσότερα που περνάνε από αυτήν εδώ την στήλη. Από μια κοριτσίστικη συζήτηση ένα απόγευμα εδώ στο TLIFE όπου η Μ. μας είπε: σκέφτομαι να βάλω μόνιμες βλεφαρίδες αλλά έχω ακούσει ένα σωρό πράγματα και σίγουρα δεν θα ήθελα να ξυπνήσω ένα πρωί χωρίς ίχνος βλεφαρίδας στα μάτια μου!

Και ήταν εκείνη η ίδια στιγμή που εγώ χάζευα κάτι χορταστικά close ups της Chiara Ferragni στο instagram της με αυτές τις τεράστιες βλεφαρίδες που είναι τόσο φυσικές σαν να γεννήθηκες με αυτές και φλέρταρα με την ίδια ιδέα!

Και όταν δύο στα έξι κορίτσια σκέφτονται το ίδιο πράγμα τότε μιλάμε για το 1/3 του γυναικείου πληθυσμού. Και τότε είναι που οφείλουμε να το κάνουμε θέμα! Εν τω μεταξύ προέκυψαν και κάτι συμπτωματικές ερωτήσεις από εσάς στο mail μας για το πόσο κρατάνε, να το κάνω ή όχι, κάνει να βάλω βλεφαρίδες extensions το καλοκαίρι και το ραντεβού κλείστηκε!


PHOTO CREDITS: Αλέξανδρος Μακρής

Επισκεφτήκαμε το Celebrities Eyelashes που είναι top στον χώρο γιατί από εκεί περνάνε α) πολλές Ελληνίδες διάσημες για να βάλουν βλεφαρίδες extensions και β) πολλοί επαγγελματίες για να εκπαιδευτούν! Μιλήσαμε, λοιπόν, με την Νανά Αγγελοπούλου η οποία μας έλυσε όλες τις απορίες μας και μας τεκμηρίωσε γιατί δεν έχεις κανένα λόγο να φοβάσαι για τις δικές σου βλεφαρίδες αν σκέφτεσαι να βάλεις extensions! Με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι θα πας στον σωστό χώρο!

Extensions βλεφαρίδων: πόσο θα μου κρατήσουν;

“Αν τις βάλουμε για πρώτη φορά μπορούμε να της έχουμε στα μάτια μας έως και τρεις μήνες που κάνουν τον κύκλο οι δικές μας βλεφαρίδες. Γιατί οι βλεφαρίδες μας όπως όλη η τριχοφυϊα που έχουμε ανανεώνεται. Οπότε πέφτοντας η δική μας βλεφαρίδα ρίχνει και το extension.
Στο μήνα περίπου προτείνουμε μια συντήρηση αν φυσικά θέλει η κυρία που τις έβαλε να τις κρατήσει, γιατί στον μήνα χάνεται περίπου το 30-35%. Αν, όμως, μια κυρία τις έχει βάλει για κάποιο λόγο και δεν θέλει να τις επαναλάβει ή έρχεται σε εμάς και τις βγάζει ή περιμένει να ολοκληρωθεί ο κύκλος και να πέσει μαζί με τη δική της”.

Κι αν θέλω να έχω συνέχεια extensions βλεφαρίδων; Γίνεται;
“Εγώ φοράω οκτώ χρόνια συνεχόμενα και κάθε μήνα τις ανανεώνω! Οπότε ναι, γίνεται! Είναι, όμως, πολύ βασικό να έχουμε πάει σε μια έμπειρη extensionist γιατί το μυστικό είναι να κολλήσει την βλεφαρίδα ελάχιστα πέρα από τον πόρο ώστε να αναπνέει η φυσική μας βλεφαρίδα και να μην ατροφήσει. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα όσο καιρό και αν τις φοράμε!”.

Θέλω να βάλω ψεύτικες βλεφαρίδες αλλά φοβάμαι μη μου πέσουν! Μύθος ή αλήθεια;
“Τα πάντα εξαρτώνται από τον τεχνίτη! Όπως σου είπα το μυστικό και αυτό που κάνουμε εμείς εδώ είναι να τοποθετούμε
μισό χιλιοστό πέρα από τον πόρο την βλεφαρίδα. Επίσης, πάρα πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν τα υλικά! Έχουμε δει βλεφαρίδες που τις αγγίξαμε και ήταν σαν σύρμα. Πολλές φορές με παίρνουν τηλέφωνο ή έρχονται εδώ έντρομες με ταλαιπωρημένες και εξασθενημένες βλεφαρίδες για να κάνουμε εμείς κάτι. Και πάντα ρωτάω: που τις βάλατε; ΄Οταν μου απαντούν σε μια κυρία ή σε ένα σπίτι τους λέω πως έχουν την ευθύνη! Είναι πάρα πολύ βασικό να κλείσετε ραντεβού σε ένα χώρο στον οποίο θα μπορέσετε να επιστρέψετε αν κάτι πάει λάθος. Πρέπει να φύγουμε από αυτή την προχειρότητα!”.

Η ζωή μετά τις βλεφαρίδες: τι συμβαίνει με το μακιγιάζ- ντεμακιγιάζ;
“Πρώτον, εμείς θέλουμε να πετύχουμε τέτοιο αποτέλεσμα έτσι ώστε εκείνη που θα βάλει βλεφαρίδες να μην βάλει μάσκαρα. Όχι ότι απαγορεύεται, όμως, αν είναι να βάλει τις extensions το θέμα είναι να γλιτώσει τη μάσκαρα και όχι τόσο το μακιγιάζ όσο το ντεμακιγιάζ το οποίο μας χαλάει όλο το πόδι της χήνας και δημιουργούνται ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Άρα, δεν απαγορεύεται! Απαγορεύεται μόνο η waterproof, έτσι κι αλλιώς, γιατί έχει πολύ οινόπνευμα και ταλαιπωρεί τις βλεφαρίδες μας.
Όσον αφορά το ντεμακιγιάζ μας φροντίζουμε να είναι με προϊόντα oil free. Πλενόμαστε κανονικά με gel ή αφρό και κάνουμε καθοδικές και όχι βίαιες κινήσεις. Από εκεί και πέρα, η καθημερινότητά μας δεν αλλάζει σε τίποτα! Κάνουμε τα ντους μας, βουτάμε κανονικά στη θάλασσα απλώς όταν βγούμε τις ξεπλένουμε από το αλάτι όπως ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με καθαρό νερό και αυτό γιατί οι βλεφαρίδες είναι άμυνα στον οργανισμό. Μαζεύουν επάνω σκόνη, σκιά, διάφορα και πρέπει να τις καθαρίζουμε!”.

Από τι υλικό είναι φτιαγμένες οι βλεφαρίδες extensions;

“Εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει φυσική τρίχα. Υπάρχει στην Αμερική κι εμείς έχουμε μια κασετίνα και την δείχνουμε. Στην φυσική τρίχα δεν μπορούμε να δώσουμε ούτε καμπυλότητα ούτε πάχος. Είναι τρίχα φυσική που ακουμπάμε πάνω στην δική μας τρίχα και δεν έχει καμία διαφορά.
Οι τρίχες που χρησιμοποιούμε εμείς είναι μετάξι. Είναι αβαρές προϊόν ώστε να μην προσθέτουν βάρος στην δική μας βλεφαρίδα κι έτσι το μόνο βάρος που προστίθεται είναι αυτή η ελάχιστη κόλα της μύτης καρφίτσας.
Επίσης, τελευταία ακούγεται στο εμπόριο ότι κάποιοι βάζουν τρίχα κάστορα ή τρίχα αλόγου. Θα σου κάνω την πρώτη ερώτηση: θα έβαζες ποτέ τρίχες ζώου στα μάτια σου; Και μια δεύτερη ερώτηση: έκατσαν και έκοψαν όλες τις ουρές κάστορα και έδωσαν αυτή την καμπυλότητα, τη μορφή και το πάχος; Είναι εφικτό; Είμαστε οι πρώτοι που φέραμε τις βλεφαρίδες extensions στην Ελλάδα και οφείλουμε να ενημερώσουμε! Το σωστό υλικό είναι το μετάξι!”.
Τύποι βλεφαρίδας- μήκος- χρώμα!

“Υπάρχουν διαφορετικά μήκη ακόμη και χρώμα! Το μοβ ήρθε πρόσφατα από την Αμερική και τοποθετούμε ελάχιστες τουφίτσες σε όσες κυρίες θέλουν για να πετύχουμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδισμα με το φως.
Υπάρχουν καμπυλότητες 3-4, υπάρχουν μήκη από το 6 μέχρι το 14, υπάρχουν και βλεφαρίδες με διαφορετικό πάχος. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι οι βλεφαρίδες extensions δεν είναι απλή υπόθεση και απαιτείται εμπειρία από τους experts για να βγει όμορφο και ασφαλές αποτέλεσμα!”.

Αποφάσισα πως θέλω να το κάνω! Και τώρα τι πρέπει να… κάνω;
“Από την στιγμή που μια κυρία πάρει την απόφαση θα κλείσει το ραντεβού της και ερχόμενη εδώ θα ξέρει πως η διαδικασία διαρκεί δύο ώρες. Συζητάμε μαζί, βλέπουμε και το στιλ και αποφασίζουμε με τι τύπο βλεφαρίδας θα προχωρήσουμε. Κάποιες ζητούν πιο φυσικές, κάποιες άλλες πολύ έντονες και αυτό έχει να κάνει με το τι ταιριάζει στην καθεμία! Αφού ολοκληρώσουμε την διαδικασία περιγράφουμε την φροντίδα που πρέπει να έχουν οι βλεφαρίδες μετά που ουσιαστικά είναι όσα είπαμε για το μακιγιάζ και το ντεμακιγιάζ συν του ότι δίνουμε στην κυρία μια ειδική χτένα βλεφαρίδων που μοιάζει με το βουρτσάκι της μάσκαρα ώστε να της χτενίζει κάθε πρωί”.

Γιατί δύο ώρες;

“Εμείς σε αυτόν εδώ το χώρο που διδάσκουμε τις βλεφαρίδες κάνουμε δύο ώρες τοποθέτηση. Σημαίνει ή ότι πρέπει να είμαστε άχρηστοι ή ότι κάνουμε πάρα πολύ καλά τη δουλειά μας! Και το τονίζω αυτό γιατί συχνά ακούμε για μισή ώρα τοποθέτηση βλεφαρίδων, για express συντήρηση και πολλά ακόμη. Οι βλεφαρίδες θέλουν λεπτομερή δουλειά και οι δύο ώρες είναι ακριβώς ο χρόνος που χρειάζεται. Αντίθετα, το μισάωρο σημαίνει ότι η δουλειά γίνεται πρόχειρα, ότι οι βλεφαρίδες θα κολλήσουν όπως- όπως και πιθανότατα και πάνω στον πόρο της φυσικής μας βλεφαρίδας με όλα αυτά τ άσχημα αποτελέσματα που συζητήσαμε πιο πριν! Άρα η συβουλή που έχω να δώσω στις κυρίες είναι να δίνουν μεγάλη βάση στο χρόνο τοποθέτησης που θα τους πουν όταν κλείσουν ραντεβού και πάντα να κάνουν αυτή την ερώτηση!”.

Σχήμα και χρώμα ματιών: παίζουν ρόλο στην τοποθέτηση;
“Το χρώμα όχι το σχήμα ναι. Για παράδειγμα, στα γατίσια μάτια θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στο κέντρο του ματιού ώστε να μην το κάνουμε κι άλλο σχιστό. Αντίθετα, σε ένα στρογγυλό μάτι δεν βάζουμε στο κέντρο αλλά περισσότερο στις άκρες ή σε ένα εσώφθαλμο μάτι (όταν το καπάκι πέφτει από πάνω) βάζουμε μάκρος στις βλεφαρίδες για να το βγάλουμε έξω. Σε ένα εξώφθαλμο παίζουε με την πυκνότητα. Υπάρχουν πολλά μυστικά και είναι βασικό να κοιτάμε το κάθε μάτι ξεχωριστά!”.



Η ζωή μετά τις βλεφαρίδες (vol 2)

Η beauty editor οφείλει να είναι πάντα αυστηρή στα κριτήριά της. Όμως, είναι και κορίτσι! Και αν έχει πάρει τις απαντήσεις που χρειάζεται πειραματίζεται κι εκείνη (ή καλύτερα, πρέπει να πειραματιστεί για να έχει εικόνα). Δύο ώρες και αρκετές ερωτήσεις μετά έκανα κι εγώ extensions βλεφαρίδων δείχνοντας την photo της Chiara Ferragni. Στο κάτω- κάτω από εκείνη ξεκίνησαν όλα! Και έπρεπε να βάλω κι εγώ για να καταλάβω κάτι που μέσα από καμία συνέντευξη δεν βγαίνει: ότι η ζωή μετά τις βλεφαρίδες δεν θα είναι ποτέ ίδια! Γιατί θα θέλεις να βάζεις βλεφαρίδες ξανά και ξανά και γιατί είναι ο μεγαλύτερος beauty εθισμός που έχω βιώσει οοοοοοοοολααα αυτά τα χρόνια σε αυτή τη δουλειά!

And More