Αν έχεις αυτά τα πέντε πράγματα στο νεσεσέρ σου σημαίνει πως έχεις πάρει το μακιγιάζ σοβαρά!

Photo: @laura.craffey

Υπάρχουν πράγματα που διαχωρίζουν τον επαγγελματία από αυτόν που κάνει απλώς μια δουλειά και τελικά όχι τόσο καλά. Για να διαπιστώσεις σε ποια κατηγορία ανήκει ο ένας ή ο άλλος θα πρέπει να τον συναναστραφείς (τον έναν και τον άλλο)!

Ευτυχώς, στο μακιγιάζ τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά: για να καταλάβεις αν κάποιος έχει πάρει το μακιγιάζ στα σοβαρά αρκεί να ανοίξεις το νεσεσέρ του/της και να δεις αν έχει μέσα αυτά τα τέσσερα πράγματα. Και αν εσύ θέλεις να κάνεις αυτό το τεστ που θα δείξεις σε τι φάση βρίσκεται η σχέση σου με το μακιγιάζ, δεν έχεις παρά να τσεκάρεις τη λίστα που ακολουθεί! Επίσης: αν δεν έχεις τα παρακάτω πράγματα, υπάρχει πάντα το περιθώριο να τα προσθέσεις.

PRIMER

Υπάρχουν προϊόντα μακιγιάζ που έχουν δημιουργηθεί από ανάγκες του marketing και υπάρχουν και προϊόντα που είναι εκεί γιατί πρέπει να είναι! Τα primer ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία. Και ειδικά αν επενδύσεις σε ένα καλό primer θα καταλάβεις αφενός πόση δουλειά κάνει, αφετέρου τι έχανες όλον αυτό τον καιρό! Για να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι το primer και για την υγεία της επιδερμίδα σου, να σου πω απλώς ότι είναι αυτό που προστατεύει το χρώμα του foundation να εισχωρήσει στους πόρους και άρα να τους φράξει σε βάθος χρόνου. Επίσης, το primer δημιουργεί ένα τέλειο έδαφος πάνω στο οποίο το makeup θα απλωθεί ομοιόμορφα και άρα οι ατέλειες δεν θα είναι εμφανείς! Μιλώντας τώρα για καλά primer, ένα από τα best seller της αγοράς είναι το foundation primer της Laura Mercier (€39.30) που έχει και αντιοξειδωτική δράση, άρα προστατεύει.

ΚΟΡΕΚΤΟΡΕΣ

Το foundation από μόνο του δεν αρκεί. Ή, μάλλον, αρκεί αλλά δεν θα σου καλύψει ποτέ εκείνα τα σημεία που θέλεις να καλύψεις! Και δεν φταίει το foundation γι’αυτό αλλά το γεγονός ότι από κάτω δεν έχεις χρησιμοποιήσει κορέκτορες. Οι κορέκτορες βγαίνουν από την λέξη correct και κάνουν αυτό ακριβώς το πράγμα: διόρθωση των ατελειών. Αν έχεις μαύρους κύκλους βάλε πριν το concealer έναν πορτοκαλί ή κίτρινο κορέκτορα, αν έχεις κοκκινίλες στο πρόσωπό σου βάλε έναν πράσινο και αν είσαι κουρασμένη και θαμπή ο μοβ κορέκτορας θα βοηθήσεις. Η λογική τους βασίζεται στην χρωματολογία και πώς το ένα χρώμα εξουδετερώνει το άλλο. Τόσο απλά! Για εμένα που έχω αρκετά κόκκινα σημάδια στο πρόσωπό μου, το Elegant Cover Stick 03 που θα βρεις στην Make Me Up (€17.94) είναι αγαπημένο!

ΠΟΛΛA FOUNDATION

Το πρόσωπό μας είναι τρισδιάστατο. Σωστά; Απλώνοντας στο πρόσωπό σου ένα μόνο foundation του δίνεις αυτομάτως ένα flat και αδιάφορο αποτέλεσμα. Επίσης, από εποχή σε εποχή, το πρόσωπό μας δεν έχει το ίδιο χρώμα ανάλογα και με την έκθεσή μας στον ήλιο. Χρειάζεσαι, λοιπόν, περισσότερα από ένα foundation για να δημιουργείς τα βάθη, να κάνεις μίξη για να βρίσκεις ακριβώς τον ίδιο τόνο και να αναβαθμίσεις τον τρόπο που κάνεις μακιγιάζ! Ένα tip που έχω να σου δώσω αν δεν θέλεις να βγεις εκτός budget είναι να επενδύσεις σε minis. Τα Hello Happy Soft Blur Foundation της Benefit κυκλοφορούν σε minis και κοστίζουν €10.50.

SETTING SPRAY

Το setting spray ανήκει επίσης σε εκείνη την κατηγορία των προϊόντων που άπαξ και βάλεις στην ρουτίνα σου θα αναρωτιέσαι τι έκανες όλο το διάστημα πριν από αυτό! Σου δίνει αμέσως μια αίσθηση δροσιάς και ανανεώνει το μακιγιάζ σου κατά την διάρκεια της μέρας. Επίσης, αν θέλεις να περάσεις από πρωινό σε βραδινό makeup χωρίς να αφαιρέσεις ότι έχεις βάλει από το πρωί, μπορείς να ψεκαστείς, να ταμπονάρεις με μια χαρτοπετσέτα, να φύγει το σμήγμα που έχει εκκρίνει το δέρμα σου όλη μέρα και να κάνεις το μακιγιάζ σου ως συνήθως. Μάλιστα, αυτό το setting spray μπορεί να μην είναι καν setting spray αλλά ένα mist το οποίο αν έχει και καταπραϋντικά συστατικά όπως αυτό εδώ με αλόη και ροδόνερο θα σου προσφέρει και φροντίδα! Το
Mario Badescu Facial Spray with Aloe, Herbs and Rosewater (€11.75) είναια πό αυτά που έχουμε πάντα στην τσάντα μας και θα το βρεις στο beauty-hall.gr

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ- ΠΙΝΕΛΑ

Για να αναβαθμίσεις το μακιγιάζ σου θα πρέπει να αναβαθμίσεις και τα πινέλα σου. Ένα beautyblender από μόνο του είναι μια πολύ καλή επιλογή που θα σε σώσει από πολλές άλλες αγορές. Αλλά, προσοχή, προσοχή! Το beautyblender το βρέχεις, το στίβεις και μετά το χρησιμοποιείς. Και αυτή την πληροφορία είναι κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν με αποτέλεσμα να μην το κάνουν σωστά! Και κάτι ακόμη: το beautyblender είναι ιδανικό για να απλώνεις τα κρεμώδη σου προϊόντα αλλά όχι τόσο για τα προϊόντα σε πούδρας. Μια καλή λίστα για να ξεκινήσεις είναι: ένα πινέλο σε σχήμα βεντάλια (λέγεται και fan brush) για να απλώνεις το highlighter, ένα κοφτό πινέλο για το countouring, ένα φαρδύ φουντωτό πινέλο για την πούδρα και την bronzing powder, ένα πινέλο foundation (αν δεν έχεις beautyblender), ένα μεσαίο πινέλο για το ρουζ (δεν μπορείς να το κάνεις με το πινέλο της πούδρας γιατί αυτό καλύπτει μεγάλη επιφάνεια και το ρουζ σε αυτή την περίπτωση θα πάει παντού). Για τα μάτια σου θα χρειαστείς (για αρχή) ένα πλακέ πινέλο για να απλώνεις την σκιά και ένα πιο μακρύ για να κάνεις τα σβησίματα και να δουλεύεις το βάθος στο κόκαλο. Το σετ Moda Deluxe Gift Kit 6pc Prismatic είναι πολύ πρακτικό γιατί έχει τα βασικά πινέλα που χρειάζεσαι, τέλειο design και από όλα όσα έχουμε δοκιμάσει τα Moda είναι εκείνα τα πινέλα που μας άφησαν άφωνες με την απόδοσή τους (το σετ κοστίζει €35.95 και θα το βρεις στην Make Me Up).

 

 

And More