Η άνοιξη θέλει πλεξίδες και 14 ολόφρεσκοι τρόποι να τις κάνεις!

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη για τα trends ένας κομμωτής μου είπε: “Οι πλεξίδες δεν πρόκειται ποτέ να φύγουν από τη μόδα για τις Ελληνίδες. Γιατί το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι ζεστό, υπέροχο και ταιριάζει τόσο πολύ με αυτό το χτένισμα“. Και αυτή η πρόταση συμπύκνωσε με τον καλύτερο τρόπο την συνάρτηση θερινοί μήνες- μαλλιά.

Όμως, οι πλεξίδες δεν είναι ένα πράγμα και κάθε φορά τα catwalks μας συστήνουν και σε κάτι νέο. Παρακάτω, λοιπόν, είναι συγκεντρωμένες οι ολόφρεσκες πλεξίδες που “περπάτησαν” στις μητροπόλεις της μόδας για την σεζόν Spring/Summer 2018.

Mini braid

Στο show της Laura Biaggioti είδαμε μικροσκοπικές πλεξίδες που έβγαιναν μέσα από τα μαλλιά. Για να τα πας τέλεια με την… χίπικη αυτή προσέγγισης των πλεξίδων, πλέξε αρκετές μικροσκοπικές μέσα στα μαλλιά σου και οπωσδήποτε στo μπροστινό μέρος των μαλλιών σου. Μάλιστα, αν είσαι bohemian κορίτσι αυτό μπορεί να γίνει και το signature χτένισμά σου.

Braids on braids

Αν “πιάνουν” τα χέρια σου, μπορείς να πλέξεις μια κεντρική dutch braid η οποία να καταλήγει στην άκρη της σε δύο- τρεις κλασικές πλεξίδες.

Girly braids

Οι πιο κλασικές πλεξίδες είναι αυτές που μας πηγαίνουν πίσω στην παιδική μας ηλικία και στο σχολείο. Σίγουρα, δεν μπορείς να τις φορέσεις στο γραφείο, αλλά τα Σαββατοκύριακα δεν σε εμποδίζει κανείς!

Lowbun πλεξίδα

Στον οίκο Delpozo είδαμε ένα πολύ sleek χτένισμα που κατέληγε σε μια πλεξίδα πιασμένη χαμηλά στον αυχένα. Το αποτέλεσμα μας άρεσε πολύ και δεν είδε δύσκολο να το πετύχεις. Απλώς πιάνεις μια χαμηλή κοτσίδα, πλέκεις και έπειτα με τσιμπιδάκια την ασφαλίζεις χαμηλά στον αυχένα.

Mini & maxy

Ο Jil Sander δημιούργησε διαφορετικά looks στο show του, όλα με κοινό σημείο αναφοράς τις πλεξίδες. Ένα από αυτά είναι και αυτό που βλέπεις παραπάνω: 3-4 μικροσκοπικές πλεξίδες που καταλήγουν σε μια κεντρική στη βάση.

Υπερ-πλεξίδα

Μπορεί να μην είναι εύκολο να την πετύχεις αλλά είναι υπέροχο να την χαζεύεις! Αυτή η πλεξίδα που πρωταγωνίστησε επίσης στον Jil Sander αποτελείται από 4-5 διαφορετικές πλεξίδες που ενώνονται σε μια. Επίσης: κανείς δεν σε εμποδίζει να πας με αυτή την photo στον κομμωτή σου και να του ζητήσεις να σου την κάνει!

Thin hair don’t care!

Αν έχεις πολύ λεπτή τρίχα δοκίμασε την πιο απλή πλεξίδα! Πιάσε με ένα λαστιχάκι κοντά στη βάση του αυχένα και με ένα ακόμη στο τελείωμα. Φρόντισε και τα δύο να είναι λεπτά ώστε να μην δημιουργείται αντίθεση με τα πολύ λεπτά μαλλιά σου.

Πλεξίδα- στεφάνι

Μια από τις πιο κλασικές πλεξίδες είναι και η πλεξίδα στεφάνι περιμετρικά του κεφαλιού.

Dutch braid

Λέγεται και ανάποδη γαλλική και “γράφει” τέλεια αν τα μαλλιά σου είναι ανοιχτόχρωμα. Για να δεις πώς θα την πετύχεις, κάνε κλικ εδώ.

Πλεξίδα με χωρίσματα

Αν τα μαλλιά σου είναι σκούρα κάνε μια ανάποδη γαλλική ή γαλλική πλεξίδα φροντίζοντας, όμως, τα χωρίσματα να είναι πολύ οριοθετημένα. Το λευκό στο τριχωτό της κεφαλής θα κάνει πολύ ενδιαφέρον contrast.

Messy

Πρόχειρη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα. Πιάσε μια χαμηλή κοτσίδα, κάνε ένα κομμάτι της πλεξίδα και έπειτα στριφογύρισέ την γύρω από τη βάση της.

Boxer braids

Αυτή η πλεξίδα είναι η πιο κλασική πλεξίδα που μπορείς να κάνεις. Και μάλιστα, αποτελεί την απόδειξη ότι οι πλεξίδες ταιριάζουν τέλεια όποιος κι αν είναι ο τύπος των μαλλιών σου: από ίσια μέχρι πολύ σγουρά.

Half braid

Πιάσε τα μαλλιά σου όπως θα έκανες ένα μισό πιάσιμο και πιάσε μια απλή πλεξίδα. Αν τα μαλλιά σου είναι και σπαστά, το αποτέλεσμα θα δείξει ακόμη πιο ενδιαφέρον!

 

Read More

And More