Beach waves: ο απόλυτος οδηγός για τους τελειότερους κυματισμούς και χωρίς να πας στην θάλασσα!

Εδώ στο TLIFE έχουμε ξοδέψει μια ζωή αναζητώντας tips για τέλεια κυματιστά μαλλιά! Αυτά τα κυματιστά, όμως, που είναι φυσικά σαν να έχουν στεγνώσει μόλις τα μαλλιά σου μετά από μια βουτιά στη θάλασσα. Κι έχουμε στερηθεί και κάμποσες βουτιές στη θάλασσα για να μάθουμε ακόμη περισσότερα μυστικά.

Ας γκρινιάξω λίγο: αν όπως εγώ έτσι κι εσύ είσαι αυτή τη στιγμή στην πόλη, ή τέλος πάντων όχι κάπου που μπορείς να κάνεις απλωτές και μακροβούτια, μην στερήσεις από τα μαλλιά σου αυτό το τέλειο beachy effect. Γιατί, μάντεψε: δυστυχώς δεν κάνεις μπάνιο αλλά ευτυχώς μπορείς να έχεις το ένα χωρίς το άλλο.

Παρακάτω, σου έχω συγκεντρώσει tips, how to και video tutorials χροοοοοονων για να έχεις τελειότερους κυματισμούς και από εκείνες που είναι τώρα στα νησιά (PS: αν διαβάζεις αυτές τις γραμμές από κάποιο νησί, ζητώ την κατανόησή σου :P).

Κάνε αλχημείες!


Αν έχεις ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά τότε το salt spray ή αλλιώς το σπρέι αλατόνερου μπορεί να φανεί πολύ σκληρό για τα μαλλιά σου. Σε αυτή την περίπτωση το trick είναι να αναμείξεις ίση ποσότητα λάδι μαλλιών όπως το Syoss Beauty Elixir με Salt Spray όπως το Eimi Ocean Spritz από την Wella Professionals. Άπλωσε κατά μήκος των μαλλιών σου αποφεύγοντας τις ρίζες κι έπειτα τύλιξε τούφες γύρω από το δάχτυλό σου για να δημιουργήσεις τους κυματισμούς.

Let’s twist again!


O Orlando Pita σε ένα show του οίκου BCBG Max Azria χρησιμοποίησε ένα τέλειο tip! Αφού άπλωσε στα μαλλιά salt spray τα τύλιξε σε σφιχτά μικρά top knot και έπειτα στέγνωσε με το πιστολάκι. Αφού έλυσε και ανακάτεψε με τα χέρια τα μαλλιά είχαν αποκτήσει τα τέλεια beach waves.
PS: το tip αυτό μπορείς να το κάνεις πριν πέσεις για ύπνο και να λύσεις το επόμενο πρωί!

Πέρασε από τον κομμωτή σου πρώτα!
Αν νομίζεις ότι μπορείς να έχεις και ενιαίο μήκος στα μαλλιά σου και τέλεια beach waves τότε… sorry but not sorry! Σε αυτή την περίπτωση, δυστυχώς, δεν μπορείς να έχεις το ένα χωρίς το άλλο και πρέπει οπωσδήποτε να κλείσεις ραντεβού στον κομμωτή σου για μερικά layers (αυτό που παλιά λέγαμε φιλάρισμα αλλά ακούγεται κάπως τρομακτικό). Η Kristin Ess στην οποία οφείλονται τα τέλεια beach waves της Lauren Conrad συμβουλεύει: “εξήγησε στον κομμωτή σου πως θες ένα κούρεμα που να μην χρειάζεται styling ώστε να αφήνεις τους κυματισμούς σου φυσικούς!”.

Το μυστικό της Blake Lively!

To βραβείο “έχω τα καλύτερα κυματιστά μαλλιά του κόσμου” το παίρνει αναμφισβήτητα η Blake Lively η οποία περίπου ένα χρόνο πριν είχε αποκαλύψει το μυστικό της. Σημείωσε: “Έκανα κάτι που μπορεί να φανεί χαζό αλλά πραγματικά έπιασε! Τα μαλλιά μου είναι πάντα πιο όμορφα όταν είμαι στην Καλιφόρνια απ’ ότι στην Νέα Υόρκη, οπότε πήρα ένα τεράστιο μπουκάλι και το γέμισα με νερό από την θάλασσα, το οποίο μπορεί να είναι πραγματικά μια κακή ιδέα αλλά το έβαλα στα μαλλιά μου και όπως σας είπα έκανε δουλειά! Είναι ουσιαστικά νερό με αλάτι και κάνει τα μαλλιά μου να δείχνουν πιο άγρια και να έχουν καλύτερο κράτημα. Δεν τα ψεκάζω απαραίτητα με αυτό το νερό απλώς βάζω ελάχιστο στα χέρια μου και περνάω τα μαλλιά μου. Δεν ξέρω. Το tip που σας δίνω μπορεί να μην είναι σωστό και μπορεί να μην λειτουργεί στα δικά σας μαλλιά, αλλά σε εμένα πιάνει”.

Ζικ- ζακ! Η τέλεια τεχνική με το ψαλίδι!

Είναι αγαπημένο μας beauty tip το οποίο μας αποκάλυψε ο hair stylist Vasilis Byron πριν λίγους μήνες κι έκτοτε το εφαρμόζουμε με θρησκευτική ευλάβεια! Αν θέλεις να κάνεις απόλυτα φυσικά και sexy beach waves με πρέσα τότε μην τυλίξεις τα μαλλιά σου γύρω από το εργαλείο αλλά πέρασέ το μήκος της τούφας κάνοντάς την ζικ- ζακ!
Για να δεις όλο το how to αλλά και πόσο τέλειο είναι το αποτέλεσμα κάνε κλικ εδώ!

Πώς κάνουν beach waves τα πραγματικά… beach babes!


Αυτό το tip το είχαμε ξεσηκώσει online από την Tori Praver, δημιουργό των μαγιό revolve. “Αναμειγνύω νερό από την θάλασσα με μερικές σταγόνες λάδι λεβάντας και φτιάχνω το δικό μου salt spray. Το λάδι λεβάντας βοηθάει τα μαλλιά μου να μην αφυδατώνονται από το αλάτι!”. Στα χέρια μου έχω το λάδι λεβάντας της Apivita που βλέπεις παραπάνω οπότε την επόμενη φορά που θα βρεθώ κοντά στη θάλασσα θα το κάνω. Ελπίζω να είναι σύντομα!

Video tutorials
Όλα αυτά τα χρόνια στο TLIFE έχουμε φιλοξενήσει διάφορα video tutorials. Για το task πώς να κάνεις τους τέλειους κυματισμούς στα μαλλιά σου σαν να στέγνωσαν μόλις από μια βουτιά στη θάλασσα έχουμε δύο πολύ αγαπημένα.

Αν θέλεις πιο πλούσιο και boho αποτέλεσμα…

Αν αναζητάς έναν πιο εύκολο τρόπο καν’το με πλεξίδες!

Τα αγαπημένα μας surf sprays!

Κι επειδή φυσικά και για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα θα θέλεις το τέλειο προϊόν κάνε κλικ εδώ και δες τα αγαπημένα μας salt sprays για να μοιάζεις με surfer girl!

Read More

And More