Dry cutting: γιατί το στεγνό κούρεμα είναι ότι καλύτερο κάναμε στα μαλλιά μας!

Dry cutting: γιατί το στεγνό κούρεμα είναι ότι καλύτερο κάναμε στα μαλλιά μας! | tlife.gr

Στον κόσμο της ομορφιάς υπάρχουν διάφορα debates. Όπως αν πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου πρωί και βράδυ ή μόνο βράδυ. Ή αν πρέπει να φοράς βιταμίνη C το πρωί ή το βράδυ, αντίστοιχα. Στα μαλλιά, τώρα, το πιο δυνατό debate είναι αν πρέπει να κουρεύεσαι με βρεγμένα ή με στεγνά μαλλιά. Τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότεροι κομμωτές επιλέγουν την οδό του dry cutting. Όπως ξέρεις, σε αυτήν εδώ τη στήλη δεν γράφουμε το οτιδήποτε προτού το δοκιμάσουμε πρώτα στους εαυτούς μας (ok, προτού δοκιμάσουμε τα περισσότερα στους εαυτούς μας!). Ζητήσαμε από την Σοφία Νομικού, αγαπημένη μας hair expert, να έρθει στο στούντιο του TLIFE για να «αναλάβει» τα κορίτσια της μόδας (aka Σοφία Σούζα και Ιωάννα Κούρου) τα οποία είχαν στο μυαλό τους εδώ και καιρό να κάνουν μια αλλαγή. Κράτησε σημειώσεις παρακάτω!

Πώς λειτουργεί το κούρεμα σε στεγνά μαλλιά

Το dry cutting κάνει καριέρα και ως lived in haircut technique και, όπως μας είπε η Σοφία Νομικού είναι αυτό που ζητάνε όλοι και όλες στο West Hollywood αυτήν την στιγμή στα καλύτερα κομμώτρια (η Ashley Tisdale και η Demi Lavato είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα). Είναι η τάση που έγινε viral στο instagram το 2018 και το λατρεύουν όλοι! Όσον αφορά την διαφορά που σου εξασφαλίζει το dry cutting σε σχέση με το κούρεμα σε βρεγμένα μαλλιά: σκέψου πως στην πρώτη περίπτωση είναι σαν να αγοράζεις ένα sur mesure κοστούμι και στην δεύτερη σαν να αγοράζεις κοστούμι από κατάστημα ή, όπως λέει η hair expert «Το προτιμώ γιατί το αποτέλεσμα είναι σαν ένα μοναδικό έργο τέχνης!».

Για ποιους τύπους κάνει
Αν και το dry cutting είναι big thing στις μέρες μας, δεν ταιριάζει σε όλα τα κουρέματα. Ή, μάλλον, δεν ταιριάζει σε ένα συγκεκριμένο: στο κοντό γεωμετρικό. Σε κάθε άλλη περίπτωση, αν θέλεις να κάνεις lob, bob, κούρεμα σε μακριά μαλλιά, modern layers, shags, τα μαλλιά είναι ιδανικό να είναι στεγνά. Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό: αν τα μαλλιά σου είναι σγουρά, αν τα λούσεις θα γίνουν ίσια και θα δείχνουν πολύ πιο μακριά από ότι είναι στην πραγματικότητα. Άρα, αυτό θα δημιουργήσει αυτομάτως την ψευδαίσθηση ότι υπάρχουν περισσότερα μήκη για κούρεμα και αυτός είναι ο λόγος που τελικά καταλήγουμε με μαλλιά που είναι πιο κοντά κατά ένα- δύο δάχτυλα από αυτό που έχουμε ζητήσει!
Κούρεμα σε στεγνά μαλλιά: ποια είναι η διαδικασία;
Το κούρεμα σε στεγνά μαλλιά δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι τα μαλλιά δεν είναι λουσμένα. Ο κομμωτής θα λούσει, θα στεγνώσει τα μαλλιά σου και θα τους δώσει το styling που κάνεις συνήθως ώστε η τελική εικόνα των μαλλιών να είναι όσο πιο κοντά σε αυτή που έχεις στην καθημερινότητά σου. Σκέψου πόσες φορές έχουμε κουρευτεί, μας έχουν χτενίσει τα μαλλιά με συγκεκριμένο τρόπο (συνήθως ίσια) και αφού επιστρέψουμε σπίτι και τα λούσουμε μετά από λίγες μέρες διαπιστώνουμε ότι δεν στρώνουν! Λοιπόν, το κούρεμα σε στεγνά μαλλιά δεν θα κρύψει ποτέ τέτοιες δυσάρεστες εκπλήξεις. Όσον αφορά την διαδικασία, ιδού τι μας είπε η hair stylist:  «Φτιάχνουμε με μια κίνηση του ψαλιδιού Blunt Cut το περίγραμμα (κορνιζά) του κουρέματος. Προσαρμόζουμε το μήκος εκεί που θέλουμε και μετά δουλεύουμε με Point Cut (κρατάμε το ψαλίδι κάθετα και με την μύτη του), Brick Cutting (οριζόντια) και δίνουμε το τελικό στιλ και σχήμα! Είναι τεχνική για επιδέξιους κομμωτές με καλή αισθητική και άποψη της μόδας», τονίζει η Σοφία Νομικού.
Dry VS Wet cut: γιατί ολοένα και περισσότεροι κουρεύουν σε στεγνά μαλλιά!

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι που από την μια εμείς ζητάμε κούρεμα σε στεγνά και οι κομμωτές το επιλέγουν, όπως μας τους είπε η hair expert, Σοφία Νομικού.

1) Τα μαλλιά του κάθε πελάτη είναι μοναδικά και έχουν ξεχωριστή υφή. Το στεγνό κουρεμένα αποκαλύπτει την φυσική υφή του των μαλλιών του κάθε πελάτη χωρίς εκπλήξεις όπως κορυφές, διαφορετικές πυκνότητες σε διάφορα σημεία του κεφαλιού και την φυσική κίνηση.
2) Τα βρεγμένα μαλλιά είναι 50% πιο ελαστικά από ότι τα στεγνά. Ενώ μπορεί να δείχνουν πιο βαριά δεν φανερώνουν τις διαφορετικές πυκνότητες που κρύβει ένα κεφάλι σε διαφορετικά σημεία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συχνά κενά ή ψαλιδιές στο τελικό αποτέλεσμα.

Τι είπαν τα κορίτσια που το δοκίμασαν

Όπως σου είπα, σε αυτήν εδώ τη στήλη δοκιμάζουμε τα περισσότερα από αυτά που γράφουμε, ακόμη και όταν αυτό έχει να κάνει με κάτι που ενδεχομένως να σου προκαλέσει κύματα άγχους: να κουρέψουν τα μαλλιά σου (φυσικά, στα χέρια της Σοφίας νιώθουμε απόλυτα ασφαλείς). Τι είπε το fashion τμήμα κατά την διάρκεια της διαδικασίας; Αρχικά, και οι δύο τόνισαν ότι ήταν πολύ ωραίο το γεγονός ότι δεν περίμεναν να δουν το αποτέλεσμα αφού το έβλεπαν βήμα- βήμα εκείνη τη στιγμή, ενώ η Ιωάννα τόνισε ότι ήθελε τα μαλλιά της σε εκείνο το συγκεκριμένο μήκος (σίγουρα όχι πιο κοντά) και το κούρεμα σε στεγνά μαλλιά την έκανε να νιώθει πιο ασφαλή. Για την Σοφία, από την άλλη, η διαδικασία διήρκεσε  περισσότερο από ότι έχει συνηθίσει αλλά και οι δυο συμφώνησαν ότι αυτό το κούρεμα ήταν το καλύτερο που είχαν ποτέ. Και προφανώς η τεχνική του dry cutting έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό!

Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μακρής

READ more