Είσαι σίγουρη πως λούζεσαι σωστά; Tips που δεν γνώριζες από τον hair stylist του Pantene!

Για πολλά χρόνια οι γυναίκες φοβόμασταν το λούσιμο και το σαμπουάν. Αρχικά, γιατί πιστεύαμε ότι το καθημερινό λούσιμο καταστρέφει την τρίχα στερώντας της όλα εκείνα τα συστατικά- λιπίδια που κάνουν τα μαλλιά να είναι δυνατά. Έπειτα, ήρθαν και όλα αυτά τα trends (βλ. no-poo, less-wash, co-wash) για να το ενισχύσουν. Κάπως έτσι καταλήγαμε με λιγότερο καθαρά- περισσότερο λιπαρά μαλλιά και θαμπά μαλλιά στην καθημερινότητά μας.

Ευτυχώς, όμως, το Pantene χάρη στην ολοκαίνουργια τεχνολογία του γίνεται το πρώτο σαμπουάν που όχι απλώς καθαρίζει τα μαλλιά αλλά τα εμπλουτίζει με συστατικά περιποίησης και το θρεπτικό μείγμα Pro-V Nutrient Blends, αφήνοντάς τα 100% πιο δυνατά μέχρι τη ρίζα!  Άρα, πλέον δεν φοβόμαστε να λουζόμαστε καθημερινά. Ή, καλύτερα: ξέρουμε πως το λούσιμο με το Pantene κάνει τα μαλλιά πιο δυνατά!

Το αμέσως επόμενο task, λοιπόν, είναι: πώς πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά; Είσαι σίγουρη ότι το κάνεις σωστά; Μετά από ένα session… λουσίματος με τον Tom Zois, hairstylist του Pantene, συγκεντρώσαμε παρακάτω όλα τα απαραίτητα βήματα που (είμαι σίγουρη!) δεν γνώριζες!

Κράτησε σημειώσεις για το σωστό λούσιμο!

  1.  Τα μαλλιά μας πρέπει να είναι πολύ καλά βρεγμένα πριν τοποθετήσουμε το σαμπουάν.
  2. Βάζουμε τη ποσότητα του σαμπουάν ανάλογα με το μήκος και τον όγκο των μαλλιών μας.
  3. Τοποθετούμε το σαμπουάν σε 5 σημεία στο κεφάλι μας: μπροστά, πίσω από τα αυτιά μας, στη κορυφή και στον αυχένα.
  4. Κάνουμε μασάζ με κυκλικές κινήσεις ώστε να πάει παντού το σαμπουάν χωρίς να τρίβουμε τα μαλλιά μεταξύ τους και να μπερδεύονται.
  5. Ξεβγάζουμε πολύ καλά και καλό θα είναι να κάνουμε και 2ο χέρι.
  6. Απαραίτητο σε κάθε λούσιμο το conditioner και ανάλογα με τη φθορά των μαλλιών χρησιμοποιούμε το κατάλληλο όπως το 3 Minutes Miracle που φροντίζει εντατικά τα μαλλιά μας σε 3 μόλις λεπτά. Επίσης βασική συμβουλή για το conditioner, το βάζουμε από τη ρίζα ως τις άκρες γιατί και στη ρίζα υπάρχει φθορά ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που εκτίθενται τα μαλλιά μας στον ήλιο.

Last but not least: επίλεξε την σειρά περιποίησης Pantene που σου ταιριάζει και ξεκίνησε τη μέρα σου δυνατά! Τώρα ξέρεις ότι το λούσιμο όχι απλώς δεν απογυμνώνει την τρίχα αλλά την ενδυναμώνει! Το νέο σαμπουάν και τα conditioner του Pantene είναι το τέλειο beauty combo για τα μαλλιά σου, ενώ αν θέλεις να τα έχεις όλα σε ένα βήμα. Και φυσικά μην ξεχνάς το λαδάκι που είναι ο σύμμαχός σου για ενυδατωμένα μαλλιά και ειδικότερα όσο ανοίγει ο καιρός και σε βρίσκει… πιο κοντά στη θάλασσα!

Read More

And More