Ενυδατική, αντηλιακή, make up. Με ποια σειρά τα φοράμε;

Η ενυδατική και η αντηλιακή κρέμα είναι από τα βασικά βήματα του καθημερινού μας beauty routine. Η πρώτη μας χαρίζει τροφή και νερό ενώ η δεύτερη μας προστατεύει από την φωτογήρανση και τις πρόωρες ρυτίδες. Συμπέρασμα: όσο καθυστερημένη κι αν μπορεί να φεύγεις από το σπίτι του το πρωί, δεν πρέπει να τα ξεχνάς ποτέ! Με ποια σειρά, όμως, πρέπει να τα βάζει; Συνηθίζεις να φοράς και make up; Σημείωσε την διαδικασία!

1. Αν έχεις ενυδατική που δεν διαθέτει SPF πρέπει πρώτα να φοράς αυτή. Αν η ενυδατική σου, όμως, έχει αντηλιακό φίλτρο τότε μπορείς να κάνεις skip το επόμενο βήμα.
2. Απλώνεις την αντηλαική σου κρέμα σωστά. Δεν πρέπει κανένα σημείο του προσώπου σου να είναι εκτεθειμένο στον ήλιο χωρίς αντηλιακό.
3. Ολοκληρώνεις το πρωινό σου beauty routine με make up.

Extra info
– Αν η αντηλιακή σου και το make up σου περιέχουν για παράδειγμα SPF 15, βάζοντας και τα δύο δεν έχεις προστασία 30 αλλά παραμένει 15! Αν το ένα έχει 15 και το άλλο 20, τότε υπερισχύει ο υψηλότερος δείκτης προστασίας.
– Αν το make up σου έχει SPF επίσης δεν πρέπει να επαναπαύεσαι! Και αυτό γιατί το make up κάποιες φορές δεν το απλώνουμε σωστά σε όλο το πρόσωπο ή σε κάποιες περιπτώσεις το χρησιμοποιούμε τοπικά για να καλύψουμε ατέλειες σε συγκεκριμένα σημεία.

And More