Φόρεσε τα αγαπημένα σου πέδιλα χωρίς να σε νοιάζουν οι σκασμένες φτέρνες. Να πώς!

Αν ανεβαίνεις τις σκάλες του μετρό φορώντας τα αγαπημένα σου πέδιλα και δεν έχεις το άγχος για το πώς μπορεί να δείχνουν οι φτέρνες σου σε αυτούς που ακολουθούν από πίσω, μην διαβάσεις αυτό το άρθρο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, να τι πρέπει να κάνεις για να το αποβάλλεις! Ή μάλλον, όχι το άγχος αλλά τις σκασμένες φτέρνες!

Μην περιποιείται τις φτέρνες σου μόνο όταν έχεις κλείσει ραντεβού για πεντικιούρ

Είναι κάτι που κάνουμε οι περισσότερες: δεν φροντίζουμε τα πέλματά μας παρά μόνο εκείνη τη μια φορά στις δεκαπέντε μέρες που θα κλείσουμε ραντεβού για πεντικιούρ. Αυτό είναι τόσο λάθος όσο να μην πλένεις το πρόσωπό σου και να μην φοράς τις κρέμες σου αλλά να περιμένεις να στο κάνει ο δερματολόγος ή η αισθητικός σου όταν κλείσεις ραντεβού. Τα πόδια μας έχουν επιδερμίδα και έχουν ανάγκη από το δικό τους skincare routine ακριβώς όπως το πρόσωπό μας.

Κάνε ράσπα σε στεγνά πόδια

Βαλ’το στη ρουτίνα σου! Μια- δύο φορές την εβδομάδα πριν μπεις στο ντους αφιέρωσε λίγα λεπτά για να κάνεις ράσπα στα πόδια σου. Αλλά προσοχή! Προτίμησε να το κάνεις σε στεγνά πόδια γιατί έτσι θα φύγει μεγαλύτερη ποσότητα σκληρύνσεων.

Πρώτα πρέπει να απολεπίσεις και μετά να ενυδατώσεις

Αν έχεις πολύ έντονο θέμα με τις σκληρύνσεις στα πέλματά σου ή μη απλά λόγια, αν έχεις σκασμένες φτέρνες, μια κρέμα ποδιών, όσο καλή και αν είναι, από μόνη της δεν αρκεί! Όπως και στο πρόσωπο, έτσι και στα πέλματα, όταν υπάρχουν νεκρά κύτταρα όποιο προϊόν και αν χρησιμοποιήσεις δεν θα καταφέρει να εισχωρήσει. Αυτό που πρέπει να κάνεις πρώτα είναι να τα απολεπίσεις. Εκεί έξω θα βρεις μερικές υπέροχες μάσκες απολέπισης ποδιών αλλά σε προειδοποιούμε: τα πόδια σου θα ξεφλουδίσουν πολύ και τις επόμενες επτά- δέκα μέρες δεν θα μπορέσεις να φορέσεις τα αγαπημένα σου πέδιλα. Εδώ η λογική είναι πρέπει να γίνει χειρότερο για να γίνει καλύτερο μετά! Επίσης, αν αποφασίσεις να κάνεις κάποια από αυτές τις μάσκες που απολεπίζουν (περιέχουν συστατικά όπως σαλικυκλικό και AHA που το κάνουν αυτό) σε προειδοποιούμε και για κάτι ακόμη: τις πρώτες λίγες μέρες δεν θα μπορείς να περπατήσεις ξυπόλυτη στην παραλία.

Έχε ένα λάδι πάντα στο κομοδίνο σου

Ένα τέλειο tip για να μην ξεχνάς ποτέ να φροντίζεις στα πέλματά σου είναι να έχεις στο κομοδίνο σου ένα ειδικό λάδι ποδιών και να κάνεις μασάζ με αυτό στα πέλματά σου πριν πέσεις για ύπνο. Γιατί ειδικό και όχι ένα οποιοδήποτε προϊόν που χρησιμοποιείς και για το σώμα σου; Γιατί η επιδερμίδα στα πέλματα είναι 12 φορές πιο παχιά σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα.

Τα αγαπημένα μας προϊόντα για σκασμένες φτέρνες

Μάσκα απολέπισης ποδιών, PoshPeel Pedicure, Patchology, €12.50. Αν έχεις πραγματικά σκασμένες φτέρνες και η ράσπα δεν αρκεί, αυτό το προϊόν είναι το σημείο εκκίνησής σου. Πρόκειται για μια μάσκα βαθιάσ απολέπισης με AHA και σαλικυλικό που διώχνει το παλιό δέρμα για να αποκαλυφθεί από κάτω το ανανεωμένο, σαν μωρού. Από την στιγμή που το εφαρμόσεις θα περάσουν περίπου δέκα μέρες μέχρι τα πόδια σου να απολεπιστούν εντελώς.

 

Λάδι 3-in-1 με λεβάντα, Foot Works της Avon. Αυτό είναι το λάδι που πρέπει να έχεις δίπλα στο κομοδίνο σου και που πρέπει να πάρεις μαζί σου στις διακοπές! Όσο για το μέγεθος είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι αφού με ελάχιστη ποσότητα κάνεις βαθιά ενυδάτωση.

Foot Beauty Treatment Cream, Clarins, €24.10. Τρέφει, ενυδατώνει, απαλύνει και… best part, ξεκουράζει τα πόδια σου! Χρησιμοποίησέ το στα πέλματα από την περιοχή των αστραγάλων αλλά και πάνω στα νύχια.

OPI Pro Spa Κάλτσες Υπέρ-Eνυδάτωσης, €5.85. Δεν είναι μάσκες απολέπισης αλλά βαθιάς ενυδάτωσης αφού είναι εμπλουτισμένες με συστατικά όπως έλαια Βιταμίνης Ε & Macadamia ,βούτυρο Shea και αλόη για να ενυδατώνει και να μαλακώνει ακόμη και το πιο ξηρό δέρμα. Bonus info: οι άκρες των δαχτύλων είναι αφαιρούμενες ώστε να μπορείς να βάψεις τα νύχια σου παράλληλα, αν θέλεις.

Moisture Socks, The Body Shop, €9.50. Αυτό είναι το τέλειο gadget για να ενυδατώνεις σε βάθος τα πέλματά σου. Βάλε μια γενναία δόση από την αγαπημένη σου κρέμα ποδιών, φόρεσε τις κάλτσες και πέσε για ύπνο. Το επόμενο πρωί τα πόδια σου θα είναι πολύ, πολύ απαλά!

 

 

And More