Ήξερες ότι τα μάτια μας γερνάνε και εσωτερικά; Τα οφθαλμοκαλλυντικά φέρνουν την επανάσταση!

Θα ξεκινήσω αυτό το άρθρο προειδοποιώντας σε για το εξής: αυτά που θα διαβάσεις παρακάτω δεν τα είχες σκεφτεί ποτέ πριν!

Όλες έχουμε κατά καιρούς πλησιάσει τον καθρέφτη μας κι έχουμε εντοπίσει δυο- τρεις ρυτιδούλες στο πόδι της χήνας, εκεί πλάι στα μάτια, που μας ενοχλούν όσο μεγαλώνουμε. Καμία μας όμως δεν έχει προσέξει το εσωτερικό των ματιών της! Πόσο μπορεί να μεγαλώνει και να… (ναι, θα το πω!) γερνάει με το πέρασμα των χρόνων. Θα σου πω το εξής: δες ένα μικρό παιδί και πρόσεξε τα μάτια του. Καταρχήν, το εσωτερικό τους είναι κατάλευκο και ολοκάθαρο. Και η αλλοίωση του χρώματος των ματιών μας είναι μόνο ένα δείγμα της γήρανσης τους.
Ποια είναι, όμως, η ιατρική προσέγγιση και ποια λύση μπορεί να υπάρχει; Ο δρ. Ιωάννης Δατσέρης, χειρούργος- οφθαλμίατρος έχει τις απαντήσεις!

PS: το μικρό παιδί που σου έλεγα!

Ο χειρούργος- οφθαλμίατρος Ιωάννης Δατσέρης για την γήρανση των ματιών
Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από το πέρασμα του χρόνου. Όπως επηρεάζει το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια, έτσι αφήνει τα σημάδια του και στα μάτια. Συνεπώς, και τα μάτια γερνάνε όπως και όλα τα μέρη του ανθρώπινου σώματος. Ο καταρράκτης, η μείωση της όρασης, η ξηροφθαλμία, οι συχνοί ερεθισμοί και η ευαισθησία, τα κουρασμένα, άτονα και θαμπά μάτια είναι το αποτέλεσμα του φαινομένου του γήρατος των ματιών.

Τα μάτια, όπως και το δέρμα, τα μαλλιά κτλ, έχουν ανάγκη την καθημερινή περιποίησή τους για να δείχνουν υγιή και λαμπερά. Τα οφθαλμοκαλλυντικά είναι η πιο σύγχρονη γενιά προϊόντων καθημερινής περιποίησης που αφορούν το εσωτερικό του ματιού καθώς και τη γύρω περιοχή, βλεφάρων/ βλεφαρίδων.
Αν προσέξουμε το πρόσωπο ενός μικρού παιδιού, το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε είναι πόσο έντονα εκφραστικά, λαμπερά και όλο ζωή είναι τα μάτια του. Αυτό χάνεται σιγά, σιγά με την πάροδο του χρόνου λόγω των ετών που περνάνε, των σημερινών συνθηκών και τρόπου ζωής καθώς και λόγω της έλλειψης περιποίησης.
Στον οργανισμό μας εντοπίζονται μεγάλες ποσότητες Υαλουρονικού Οξέος σε όλους τους ιστούς, στο δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια, τις αρθρώσεις και φυσικά στα μάτια. Με την πάροδο του χρόνου, οι ποσότητες του Υαλουρονικού Οξέος μειώνονται με αποτέλεσμα να μειώνεται η ελαστικότητα του δέρματος και να κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες ρυτίδες. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα μάτια με τη μορφή κούρασης, το βλέμμα να γίνεται άτονο και θαμπό, την εμφάνιση ξηροφθαλμίας και συχνών ερεθισμών (κόκκινα μάτια, αρχίζουν να εμφανίζονται μικρές φλέβες στο λευκό του ματιού, να αλλοιώνεται το χρώμα – σε κάποιες περιπτώσεις κιτρινίζει – κτλ) και πολλές φορές την αίσθηση ξένου σώματος. Όλα τα παραπάνω εμφανίζονται, συνήθως, δίχως να υπάρχει κάποια σοβαρή παθολογική αιτία, αλλά σίγουρα μπορούν να χαλάσουν την εμφάνιση και τη διάθεσή μας.

Οφθαλμοκαλλυντικά: η νέα γενιά περιποίησης ματιών!
Η καλλυντική περιποίηση τον ματιών ήρθε την πιο κατάλληλη και αναγκαία στιγμή, καθώς οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, οι επιβαρυμένες περιβαλλοντολογικές συνθήκες, η μόλυνση, το στρες και ο χρόνος που κυλάει κάνουν τα μάτια να δείχνουν άτονα, ξηρά και κουρασμένα καθιστώντας την περιποίηση τους πιο επιτακτική από ποτέ.
Τα Δάκρυα Ομορφιάς KITEN BEAUTY, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των Οφθαλμοκαλυντικών (ophthalmo-cosmetics), ενυδατώνουν σε βάθος και περιποιούνται τα μάτια με το Υαλουρονικό Οξύ που περιέχουν και τα προστατεύουν όλη την ημέρα από ερεθισμούς και την καταπόνηση (μόλυνση, σκόνη, ήλιο, φακοί επαφής, Η/Υ). Με την καθημερινή χρήση των Δακρύων Ομορφιάς θα πετύχεις βλέμμα λαμπερό και ξεκούραστο αλλά το βασικότερο, θα διατηρήσεις την υγεία των ματιών σου, καθώς οι ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες του Υαλουρονικού Οξέος καταπολεμούν και προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για τον εκφυλισμό των κυττάρων, την πρόωρη γήρανση αλλά και άλλες παθήσεις.

Τα οφθαλμοκαλλυντικά Kitten Beauty δεν είναι κοινά κολλύρια! Περιέχουν στην σύνθεσή τους υαλουρονικό οξύ που προστατεύει τα μάτια μας από την γήρανση!

Μαντηλάκια ντεμακιγιάζ για περισσότερη φροντίδα
Για ολοκληρωμένη φροντίδα των ματιών δοκίμασε και τα Αντιβακτηριδιακά Μαντηλάκια Υαλουρονικού Οξέος Καθαρισμού Ματιών & Αφαίρεσης Make Up KITEN BEAUTY TOTAL EYE WIPES. Με τους αντιβακτηριδιακούς παράγοντες που διαθέτουν δεν αφαιρείς μόνο το make up αλλά και τα βακτήρια και αλλεργιογόνα ενώ τους προσφέρεις μοναδική ενυδάτωση με το Υαλουρονικό Οξύ που θρέφει όχι μόνο βλέφαρα και βλεφαρίδες αλλά και όλη την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.Τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ Kitten Beauty υπάρχουν πάντα στο γραφείο μου και όχι μόνο! Για την ακρίβεια, έχουν γίνει η ρουτίνα μου στο ντεμακιγιάζ!

Read More

And More