Kajal: το προϊόν μακιγιάζ που σου χαρίζει το πιο sexy βλέμμα! Τι είναι και πώς το χρησιμοποιείς!

Λίγες το ξέρουν, ελάχιστες το έχουν στο νεσεσέρ τους αλλά έχω κάμποσους λόγους να το αποκτήσουμε όλες (εγώ όχι! Το έχω ήδη και είναι η beauty εμμονή μου εδώ και έναν μήνα περίπου). Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Το kajal προφέρεται καγιάλ και είναι εκείνο το χοντρό μαλακό μολύβι με την μυτερή άκρη που χρησιμοποιείται με πολλούς τρόπους (στους έχω αναλυτικά παρακάτω) στο μακιγιάζ των ματιών εξασφαλίζοντας πολύ, πολύ sexy βλέμμα. Είναι πανεύκολο στη χρήση του και οι εταιρίες έχουν αρχίσει να το αγαπούν τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό που με έκανε να ξεσηκώσω το θέμα kajal, για να σου απαντήσω στο… γιατί τώρα (;), είναι ότι ο οίκος Yves Saint Laurent στην φθινοπωρινή συλλογή του με τίτλο Pretty Metal έχει εντάξει τέσσερα kajal σε τέσσερις διαφορετικές αποχρώσεις. Και μιλάμε για τον οίκο Yves Saint Laurent. Οπότε από μόνο του αποτελεί επιχείρημα.

Πολύ πριν, όμως, φτάσουμε στο τώρα, το Kajal (θα το συναντήσεις και με την ονομασία khol) έκανε καριέρα στα μάτια της Κλεοπάτρας, το αγαπούν πολύ οι γυναίκες στην Νότια Ασία και έχει πρωταγωνιστήσει στην πιο αγαπημένη ίσως γυναικεία σειρά που μετά έγινε ταινία: στο Sex & The City 2.

Δες την σκηνή με την Carie να βάζει khol πριν συναντήσει τον Aidan!

Επίσης, ένας λόγος που το kajal ανασύρθηκε από τη μνήμη μου, μπήκε στο νεσεσέρ μου, κι έκτοτε το χρησιμοποιώ σχεδόν κάθε μέρα στο μακιγιάζ μου (εντάξει, καναδυό φορές την εβδομάδα, όταν κάνω μακιγιάζ) είναι η επίσκεψη της Tayaba Jafri, director of Artistry and Promotion της Laura Mercier, η οποία μεταξύ άλλων πολύ χρήσιμων tips μας έδειξε και ένα tip για να χρησιμοποιούμε το kajal (για τα… άλλα χρήσιμα tips κάνε κλικ εδώ).

4 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑ KAJAL

1. Σαν βάση

Όλοι οι make up artists θα σου πουν πως για να κάνεις το smokey σου να κρατήσει περισσότερο, το μυστικό είναι το layering, δηλαδή το να τοποθετήσεις το ένα προϊόν πάνω από το άλλο. Στην προκειμένη, βάζεις σε όλο το κινητό βλέφαρο ένα λεπτό στρώμα με kajal και από πάνω βάζεις κανονικά τις σκιές σου για το smokey. Η λογική είναι ότι οι σκιές κολλάνε πάνω σε μια βάση κι έτσι μένουν σταθερές και για περισσότερη ώρα αντί να μπαίνουν στις πτυχώσεις καθώς το κινητό βλέφαρο εκκρίνει λιπαρότητα.

2. Για το winged eyeliner

Η παχιά γραμμή eyeliner με τραβηγμένη διάθεση στις εξωτερικές γωνίες παραμένει πάντα ένα πολύ sexy make up! Και το πετυχαίνεις πολύ, πολύ εύκολα αρκεί να τοποθετήσεις την μύτη του kajal στην εσωτερική γωνία, να το κρατήσεις με οριζόντια διάθεση και να το τραβήξεις προς τα έξω.

3. Για το smokey

Μπορείς να πετύχεις ένα πολύ, πολύ sexy smokey eyes χωρίς να παιδεύεσαι με πολλές και διαφορετικές σκιές. Αρκεί να έχεις ένα μαλακό μολύβι και το kajal είναι το τέλειο μαλακό μολύβι!
Κάνε κλικ εδώ και δες βήμα- βήμα πώς να κάνεις smokey ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΛΑΚΟ ΜΟΛΥΒΙ Ή KAJAL!

4. Στο waterline

Μια από τις δυνατότερες τάσεις στο μακιγιάζ των ματιών φέτος είναι το next day ή/και after sex eye make up. Όπως και να το αποκαλέσεις, το θέμα είναι να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα που σου το δίνει 100% ένα kajal. Αυτός είναι και ο παραδοσιακός τρόπος χρήσης ενός kajal και προέρχεται από τη Μέση Ανατολή. Τοποθετείς την μύτη του kajal στην εσωτερική γωνία των ματιών σου ώστε να ακουμπά κατά μήκος το waterline, δηλαδή τις γραμμές των ματιών σου όταν είναι ανοιχτά. Έπειτα κλείνεις τα μάτια σου και τραβάς απαλά το kajal προς την άκρη. Για πιο sexy βλέμμα, ανασήκωσε το άνω βλέφαρο, πέρασε extra προϊόν εσωτερικά και έπειτα κλείσε πιέζοντας τα μάτια σου. Όταν τα ανοίξεις θα έχεις πετύχει αυτό το ultra sexy μουντζουρωμένο effect.
Τώρα, αν αυτός ο τρόπος σου παραφαίνεται πολύπλοκος, καν’το όπως η Carrie Bradsaw!

Και πώς… ξύνεται; Βγάλε μια κόλλα χαρτί!

Δεν θα βρεις στην αγορά ξύστρα για το kajal σου (τουλάχιστον, όσο κι αν έχω ψάξει δεν έχω βρει). Επίσης, μην κάνεις το λάθος να το ξύσεις με την κοινή ξύστρα που έχεις για τα μολύβια ματιών γιατί θα το καταστρέψεις. Παραείναι μαλακό. Ο καλύτερος τρόπος, λοιπόν, είναι να τρίψεις απαλά σε μια καθαρή κόλλα χαρτί κρατώντας το πλάγια όπως βλέπεις παραπάνω.

Αγάπησες τα kajal; Δες εδώ πού, ποια θα βρεις και πόσο κοστίζουν!

1. Matte Kajal σε λευκό και μαύρο, The Body Shop (€11.00)
2. Eyeliner Kajal The One, Oriflame (από €12.00 τώρα €4.99)
3. Coutoure Kajal, Yves Saint Laurent (€30.45)
4. Kajal d’Orient Noir Suprême, Laura Mercier (€27.00)

And More