Κόκκινο κραγιόν: πώς θα το κάνεις να κρατήσει όλο το βράδυ! Plus: τα πιο σταθερά της αγοράς!

Το κόκκινο κραγιόν είναι ένα μακιγιάζ από μόνο του και το πιο γιορτινό look που μπορείς να κάνεις. Εχμ, γιορτινό και… risky ταυτόχρονα μιας και οι πιθανότητες να μείνεις με το κόκκινο κραγιόν στο ποτήρι και όχι στα χείλη σου είναι πολύ αυξημένες και αυξάνονται ακόμη περισσότερο όσο περνάει η βραδιά.

Τα καλά νέα; Υπάρχουν tips και τεχνικές που θα κάνουν το κραγιόν σου να μείνει σταθερό για πολλές, πολλές ώρες. Όλα αυτά τα tips θα τα βρεις συγκεντρωμένα παρακάτω μαζί με μια mini λίστα από τα πιο σταθερά κραγιόν που έχουμε εντοπίσει στην αγορά!

1.Προετοίμασε τα χείλη σου με ένα scrub

Lip Scrub Frank Body, €11.95, Sephora

Το κόκκινο κραγιόν αποκαλύπτει τυχόν ατέλειες. Αν, λοιπόν, τα χείλη σου είναι αφυδατωμένα αυτό που πιθανότατα θα συμβεί είναι να δημιουργηθούν αντιαισθητικές κάθετες γραμμές όταν το απλώσεις. Για να το αποφεύγεις προετοίμασε τα χείλη σου με ένα ειδικό scrub χειλιών ή αν δεν έχεις τρίψε πολύ απαλά με μια οδοντόβουρτσα. Προσοχή! Κι εδώ χρειάζεται μέτρο! Δεν θέλουμε να το κάνεις επίμονα γιατί σε αυτή την περίπτωση θα περάσεις στο άλλο άκρο και θα τραυματίσεις το προστατευτικό φιλμ των χειλιών σου.

2.Βάλε lip balm

Lip balm #1, €8.36, Kiehl’s

Ήξερες ότι όσο μεγαλώνουμε τόσο τα χείλη μας λεπταίνουν καθώς χάνουν την υγρασία τους; Ένας τρόπος για να τα διατηρείς σε καλή κατάσταση είναι να φοράς lip balm κα-θη-με-ρι-νά! Επίσης, το lip balm θα βοηθήσει το κραγιόν να στρώσει πιο σωστά και να μείνει σταθερό. Η διαδικασία είναι η εξής: προτού ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου, βάλε στα χείλη σου μια γενναιόδωρη ποσότητα lip balm. Όταν φτάσει η ώρα να ασχοληθείς με τα χείλη σου, αφαίρεσε απαλά με μια χαρτοπετσέτα.

3.Η ώρα του κραγιόν: ποιος είναι ο σωστός τρόπος

Για να απλώσεις σωστά το κραγιόν πρέπει να το κάνεις σε λεπτά layers! Ξεκίνησε βάζοντας κραγιόν στο κέντρο των χειλιών σου και άπλωσέ το με το δάχτυλό σου προς τα δεξιά και αριστερά. Έπειτα, βάλε μια στρώση με πινέλο και ταμπόναρε με μια χαροπετσέτα. Συνέχισε με μια δεύτερη στρώση και ταμπόναρε ξανά. Αυτό το μυστικό θα κάνει τεράστια διαφορά στην διάρκεια που θα έχει το κραγιόν σου.

4.Βάλε το περίγραμμα μετά

Silky Lip Pencil no51, €6.50, Erre Due

Το περίγραμμα είναι απαραίτητο για να οριοθετήσεις το κραγιόν και να σταματήσεις το bleeding effect. Ειδικά αν το σχηματίσεις αφού πρώτα βάλεις το κραγιόν στην επιφάνεια των χειλιών σου.

5. Βάλε πούδρα στα τελειώματα των χειλιών σου

Pro Concealer Brush 310 της Japonesque, €13.62, Make Me Up

Για ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια και για να μην “τρέξει” το κραγιόν σου πάρε ένα λεπτό πινέλο concealer, μια loose powder και πέρασε τις άκρες των χειλιών σου. Έτσι θα απορροφήσεις τη λιπαρότητα. Και λιγότερη λιπαρότητα σημαίνει περισσότερη διάρκεια!

Κόκκινα κραγιόν με μεγάλη διάρκεια: το best of μας!

Nars Velvet Matte Lip Pencil απόχρωση Dragon Girl, €26.95. Αποκλειστικά στα Sephora

Giorgio Armani Lip Maestro απόχρωση Chinese Lacquer, €35.31

MAC απόχρωση Ruby Woo, €19.50

Smashbox Always on Liquid Lipstick απόχρωση bawse, €21.95

And More