Ξέχασε τις BB! Το επόμενο hot έρχεται από την Κορέα και λέγεται Cushion Compact!

Για αρχή θα πω αυτό που λέω συχνά όταν νιώθω πως το beauty ένστικτό μου δεν θα πέσει έξω στο τάδε ή το δείνα θέμα. Και αυτό είναι ένα τέτοιο θέμα: Θυμήσου, λοιπόν, ότι διάβασες πρώτα εδώ στο TLIFE αυτό που οι άλλες θα συζητάνε πολύ αργότερα!

Στο κυρίως θέμα, τώρα: τα τελευταία 2-3 χρόνια ακούμε συνεχώς για προϊόντα που έχουν διπλά γράμματα. Και η αρχή έγινε από τις BB κρέμες για τις οποίες είχαμε κάνει πάλι αυτή την προφητεία ότι τα επόμενα χρόνια θα γίνονταν hot και μπορείς να το διασταυρώσεις εδώ. Και έγινε! Και μετά τις BB ήρθαν οι CC και μετά οι DD και μετά οι ΕΕ και μετά εμείς αρχίσαμε κάπως να κουραζόμαστε. Και την στιγμή που αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε αν θα φτάναμε στις ΖΖ κρέμες ήρθε το επόμενο hot στην ομορφιά: τα cushion compact!

Cushion compact: μάθε σήμερα όσα οι άλλες θα συζητάνε αύριο!
Καταρχήν, cushion compact στην πιστή του μετάφραση σημαίνει συμπαγές μαξιλάρι. Στον κόσμο της ομορφιάς πρόκειται για ένα make up που όμως κάνει και ενυδάτωση, έχει και SPF και σου παρέχει όλα σε ένα και το packaging του είναι στρογγυλό και το απλώνεις με σφουγγαράκι. Μέχρι τώρα μπορεί να σου ακούγεται έως και αδιάφορο! Τι είναι αυτό που κάνει το cushion compact προϊόν ξεχωριστό;

/

Εκ πρώτης όψης οι εκατοντάδες τρυπίτσες που έχει στην επιφάνειά του. Και θα σου πω και ένα inside info: η πρώτη φορά που εμείς οι beauty editors συστηθήκαμε σε ένα τέτοιο προϊόν ήταν στα μέσα Δεκεμβρίου σε μια παρουσίαση της Lancome η οποία είναι η πρώτη εταιρία που φέρνει στην Ελλάδα ένα τέτοιο προϊόν και το ονομάζει Cushion Miracle. Και όλες εμείς οι beauty editors (που θεωρητικά δεν ενθουσιαζόμαστε μιας και έχουμε πρόσβαση σε πολλά περίεργα!) ενθουσιαστήκαμε!

Από την Κορέα με αγάπη
Αν δεν το γνώριζες πρέπει να το μάθεις: ένας μεγάλος αριθμός beauty trends που μας συστήνονται εδώ στην Ευρώπη σε ό,τι έχει να κάνει με την περιποίηση του προσώπου μας έρχονται από την Ασία. Και οι Κορεάτισσες είναι πολύ μπροστά σε ότι έχει να κάνει με skincare (να σου θυμίσω ότι οι CC μας ήρθαν από εκεί). Και αν δεν σε πείθουν όσα λέω εγώ, να επιστρατεύσω σαν επιχείρημα την beauty guru Michelle Phan με εκατομμύρια… fan (Χα!) ανά τον κόσμο και να σου μεταφέρω α-κρι-βώς τα λεγόμενά της: “Στην Κορέα κανείς πια δεν χρησιμοποιεί BB ή CC σε σωληνάριο. Όλες φοράνε cushion compact!”.

Η υφή ενός cushion compact

/

Όπως σου είπα, τα cushion compact έρχονται όλα σε στρογγυλές συσκευασίες ενώ στο εσωτερικό τους έχουν ένα σφουγγαράκι με άπειρες τρύπες το οποίο μάλιστα είναι εμποτισμένο με υγρό make up. Το μόνο που πρέπει να κάνεις, λοιπόν, είναι να πιέσεις το pom- pon που έχει η συσκευασία στο σφουγγαράκι και να αποκαλυφθεί το υγρό make up. Και το γεγονός ότι είναι compact που μεταμορφώνεται σε υγρό το κάνει πολύ πρακτικό. Σκέψου το! Μπορείς να φρεσκάρεις την βάση στο πρόσωπό σου χωρίς να λερώνονται τα χέρια σου.

Γιατί, όμως, κάποια ξένα sites και οι beauty guru Michelle Phan χαρακτήρισαν τα cushion compacts Νέες BB; Το επόμενο step ήταν να στείλω μερικές δικές μου beauty απορίες στους experts της Lancome (μιας και στην Ελλάδα είναι η πρώτη εταιρία που φέρνει ένα τέτοιο προϊόν). Ιδού, λοιπόν!

Τι ακριβώς είναι η νέα κατηγορία προϊόντων cushion;
To Cushion Miracle είναι άλλο ένα καινοτομικό προϊόν μακιγιάζ που δημιουργεί η Lancôme το οποίο ακολουθεί την αποστολή της μάρκας να προσφέρει έξυπνα, εύχρηστα προϊόντα που μπορούν να διευκολύνουν τη γυναίκα στην καθημερινότητά της. Προϊόντα που θα την βοηθήσουν να πετύχει την ανεπιτήδευτη κομψότητα (Effortless ChicTM) που αντιπροσωπεύει η μάρκα. Είναι ένα υγρό foundation σε compact συσκευασία, το οποίο μπορεί κάθε γυναίκα να έχει μαζί της καθημερινά.

Τι κάνουν στην επιδερμίδα μας; Προσφέρουν μόνο κάλυψη ή έχουν και καλλυντική περιποίηση;
Το Cushion Miracle προσφέρει ευπροσάρμοστη κάλυψη, από εξαιρετικά ελαφριά έως μέτρια. Ανάλογα με τον τρόπο που θα το εφαρμόσουμε, μπορεί να λειτουργήσει σαν βάση/primer για εξαιρετικά ελαφριά κάλυψη, σαν BB/CC Cream για ελαφριά κάλυψη ή σαν foundation με μέτρια κάλυψη (εξαρτάται, λοιπόν, από την ποσότητα που θα βάλεις!).
Προσφέρει άμεση δροσιά, φωτεινότητα και ενυδάτωση.
Κάποια χαρακτηριστικά για τη τεχνολογία του:
– Λεπτόρρευστη και μεταξένια υφή σαν ορός
– Εμπλουτισμένη σύνθεση με νερό και πτητικά έλαια που λειτουργούν σαν πηγή ενυδάτωσης & δροσιάς
– Εξατμίζεται στην επιδερμίδα, αφήνοντας ένα διορθωτικό πέπλο χρώματος και ένα απρόσμενα δροσερό χάδι
– Ενυδατώνει
– Συσφίγγει και καλύπτει τους πόρους
– Βελτιστοποιεί και αναζωογονεί την όψη της επιδερμίδας
– Εξαιρετικά φωτεινό τελείωμα
– Υψηλή προστασία από τις ακτίνες UVA/UVB SPF 23/ PA++

Κάποιοι χαρακτηρίζουν αυτή την κατηγορία προϊόντων ως τις επόμενες BB. Είναι όντως έτσι; Ποια τα κοινά τους σημεία και ποιες οι διαφορές τους;

Σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ΒΒ/CC cream, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι πολλά περισσότερα από μια BB cream. Ενυδατώνει, προσφέρει φωτεινή όψη και ανάλαφρη κάλυψη ενώ παράλληλα προσφέρει και αντηλιακή προστασία (και έναντι των ακτινών UVA) που σημαίνει ότι δρα και κατά της φωτογήρανσης.

Για ποιους τύπους επιδερμίδας είναι ιδανικά τα cushion προϊόντα;
Για όλους τους τύπους, δημιουργεί ένα δροσερό, απαλό πέπλο.

Το συγκεκριμένο προϊόν έχει μια πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση αφού στην επιφάνειά του υπάρχουν μικρές τρύπες. Υπάρχει κάποιος λόγος γι’ αυτό;
Εχει ένα ειδικά σχεδιασμένο αφράτο σφουγγαράκι που οξυγονώνεται με 800,000 τρύπες για να εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση κατά την εφαρμογή, να απελευθερώνει την ιδανική δόση για κάθε εφαρμογή και να προσφέρει μοναδική απαλότητα.

Το δικό μου cushion compact προϊόν έφτασε στα χέρια μου πριν περίπου δέκα μέρες (δες photo παραπάνω!) και φυσικά θα το δοκίμαζα. Η αλήθεια είναι ότι μου άρεσε πολύ η υφή του που ήταν πολύ ελαφριά, και όντως νιώθεις μια δροσιά όταν το απλώνεις στο πρόσωπό σου (κάτι σαν να φοράς την ενυδατική σου!), αλλά αυτό που με έκανε να πω πως αυτό το προϊόν θα πάρει οπωσδήποτε μια θέση στο νεσεσέρ μου (και θα είμαι ειλικρινής μαζί σου!) είναι γιατί είναι κάτι εντελώς νέο και εντελώς περίεργο προϊόν (και μου αρέσει να βγάζω από το νεσεσέρ μου περίεργα και νέα προϊόντα που οι άλλοι δεν γνωρίζουν και μπορώ να κάνω ανάλυση ωρών για την τελευταία μου beauty ανακάλυψη!).

Και αν με ρωτάς γιατί να το προτιμήσεις θα σου δώσω δυο- τρεις λόγους:
1. Γιατί ανάμεσα στις BB και τα foundation δεν έχεις βρει κάτι ακόμη που να σε ικανοποιεί απόλυτα.
2. Γιατί αγαπάς τις BB αλλά θες να δοκιμάσεις και κάτι ακόμη.
3. Γιατί είσαι κι εσύ από αυτές που ενθουσιάζονται και τρέχουν να αγοράσουν ό,τι νέο και αντιμετωπίζεις και τα καλλυντικά σου λίγο σαν αξεσουάρ.

And More