Μακιγιάζ με glitter: hacks που πρέπει να ξέρεις για το πιο γιορτινό και ροκ μακιγιάζ!

Ο καιρός που το μακιγιάζ με glitter θεωρούνταν ένα… κιτς μακιγιάζ έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Από τότε που η Pat McGrath αποφάσισε να το τοποθετήσει στα χείλη των μοντέλων (πριν τέσσερα χρόνια περίπου είχαμε δει κόκκινο glitter τοποθετημένο πάνω από κόκκινο κραγιόν) και μερικά χρόνια αργότερα η Violette να το φοράει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, κυρίως στα μάτια της, το glitter όχι μόνο δεν είναι κιτς αλλά επιβάλλεται. Και μάντεψε! Είναι το ιδανικό makeup που μπορείς να κάνεις ειδικά τις γιορτές!

Όμως, για να πετύχεις το τέλειο glittery makeup υπάρχουν δύο- τρία μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις. Και για να έχεις τέλεια απόδοση και για να μην κατακαλήξεις με glitter ακόμη και στην… γλώσσα. Κράτησε σημειώσεις!

1.Για να κολλήσει το glitter βάλε primer ματιών ή concealer στο κινητό βλέφαρο

Σταθεροποιητικό για σκιές ματιών, Put a Lid on It της The Balm, €22.46, Make Me Up

Για να μείνει σταθερό το glitter στο κινητό βλέφαρο και να μην τρέξει σε όλο το πρόσωπο θα χρειαστείς ένα λιπαρό προϊόν που θα λειτουργήσει ως κόλλα πάνω στην οποία θα κολλήσει και θα μείνει σταθερό το προϊόν. Πριν, λοιπόν, βάλεις glitter χρησιμοποίησε στο κινητό σου βλέφαρο concealer. Εναλλακτικά, αν έχεις ήδη καλό θα ήταν να βάλεις ένα primer ματιών που είναι το απόλυτα εξειδικευμένο προϊόν!

2.Τοποθέτησε πούδρα σε μορφή σκόνης κάτω από τα μάτια

Secret Brightering Powder, €26.28, Laura Mercier

Κανόνας: το glitter “τρέχει”. Και λερώνει. Για να το γλιτώσεις αυτό τοποθέτησε μια γενναιόδωρη ποσότητα πούδρας σε μορφή σκόνης κάτω από τα μάτια. Έτσι, το glitter που θα τρέξει θα πέσει πάνω εκεί και δεν θα κολλήσει στο δέρμα σου. Έπειτα μπορείς με ένα πινέλο (ιδανικό είναι το fan brush σε μορφή βεντάλιας) να σκουπίσεις την πούδρα και μαζί με αυτήν θα φύγει και το glitter που έπεσε στο σημείο!

3. Άφησε την βάση για το τέλος!

Κάτι που κάνουν οι makeup artist όταν δημιουργούν μακιγιάζ με εντάσεις στα μάτια είναι να τελειώνουν πρώτα το μακιγιάζ εκεί και έπειτα να κάνουν το μακιγιάζ στο υπόλοιπο πρόσωπο. Έτσι, δημιουργούν μια αψεγάδιαστη και απόλυτα καθαρή βάση!

4.Το tip με την βαζελίνη!

Όσο πιο “λιπαρό” το προϊόν που θα βάλεις κάτω από το glitter τόσο πιο έντονα θα γράψει! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως βάση την βαζελίνη που θα σου εξασφαλίσει εγγυημένη ένταση!

5.Γιατί να βάλεις… σελοτέιπ στο πινέλο σου

Τελευταίο tip για να καθαρίσεις το πρόσωπό σου από το glitter είναι να βάλεις ένα κομμάτι σελοτέιπ γύρω από την λαβή του πινέλου της πούδρας ή του ρουζ και να ρολάρεις κάτω από τα μάτια, στο σημείο που έπεσε το glitter. Λειτουργεί ακριβώς όπως το ειδικό roller στα μάλλινα ρούχα!

6.Αυτοκόλλητα με glitter: BEST-THING-EVER!

Αυτοκόλλητα Eyeliner της Bijoux de Pele, €21.50, Make Me Up

Είναι το καλύτερο προϊόν που δοκιμάσαμε ποτέ! Πρόκειται για glitter eyeliner σε αυτοκόλλητο που απλώς κολλάς κοντά στη ρίζα του ματιού σου. Δεν λερώνεσαι, είναι super εντυπωσιακό και το πετυχαίνεις σε ελάχιστα δευτερόλεπτα!

 

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164