Μαλλιά στην παραλία; Έτσι θα λάμψουν!

Τα μαλλιά είναι συνώνυμο της θηλυκότητάς μας γι’ αυτό και θέλουμε να δείχνουν πάντα όμορφα και λαμπερά. Τί γίνεται, όμως, με τον ήλιο; Η ηλιοθεραπεία μπορεί να σκουραίνει την επιδερμίδα μας και να μας κάνει πιο sexy αλλά (surprise,surprise!) δεν συμβαίνει το ίδιο και στα μαλλιά μας τα οποία αφυδατώνονται και δείχνουν κατεστραμμένα. Όχι πια! Σου έχουμε την απόλυτη beauty list για να έχεις όμορφα μαλλιά και στην παραλία. Και κάτι ακόμη: έχεις σκεφτεί ότι με αυτό τον τρόπο όλοι θα εστιάζουν εκεί και όχι στα 2-3 παραπάνω κιλάκια που πήρες;

Ήξερες ότι…
Τα μαλλιά έχουν την δική τους μελανίνη; Για την ακρίβεια πρόκειται για τις δύο χρωστικές που υπάρχουν στην τρίχα και είναι αφενός “υπαίτιες” για το χρώμα τους και αφετέρου προστατεύουν από τον ήλιο. Όσο περισσότερο εκτίθεσαι στον ήλιο, τόσο η ουσία αυτή φθείρεται κι έτσι εξηγείται το γεγονός ότι στο τέλος του καλοκαιριού τα μαλλιά έχουν χάσει το χρώμα και την λάμψη τους. Επιπλέον, ένας ακόμη λόγος είναι τα συχνά λουσίματα τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα το φυσικό ξεθώριασμα ενός χρωστικού χρώματος. Αν λοιπόν, λίγο πριν την έκθεσή σου στον ήλιο αποφασίσεις να κάνεις κάποια αλλαγή, προτίμησε να τα ανοίξεις έναν με δύο τόνους και απόφυγε τα έντονα κόκκινα και πορτοκαλοκόκκινα γιατί σε συνδυασμό με το χλώριο της θάλασσας το αποτέλεσμα θα είναι αποκαρδιωτικό.
Για να σου βγάλουν το καπέλο
…μην ξεχνάς ποτέ το δικό σου καπέλο! Σε συνδυασμό με ένα αντηλιακό spray μαλλιών είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να προστατεύσεις την τρίχα από το ξεθώριασμα. Επιπλέον, πριν ακόμη επιστρέψεις σπίτι, ξέπλυνε τα μαλλιά σου με άφθονο νερό μετά από κάθε βουτιά, κατά προτίμηση κρύο ώστε να κλείσουν και τα «λέπια» της τρίχας. Ένα ερώτημα το οποίο τίθεται συχνά είναι αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αντηλιακό σώματος και για τα μαλλιά. Η απάντηση, είναι ξεκάθαρα όχι, αφού τα αντηλιακά σώματος έχουν παχύρρευστη σύνθεση και διαφορετική δράση. Σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μαζί σου μια ενυδατική μάσκα και να την απλώσεις μετά το μπάνιο.
Λύσε τα μαλλιά σου!
Το καλοκαίρι είναι μια πολύ καλή αφορμή να αποχωριστείς για λίγο τα σεσουάρ και να ξεκουράσεις τα μαλλιά σου από τα προϊόντα styling, αφού το wet look είναι από τις πιο hot τάσεις. Από την άλλη όμως, οι hair stylists υποστηρίζουν ότι το καθημερινό λούσιμο προκαλεί κακό. Επειδή, όμως για τους επόμενους μήνες αυτό είναι αναπόφευκτο, φρόντισε τουλάχιστον να περνάς το σαμπουάν μια μόνο φορά και όχι δύο και φυσικά να ξεπλένεις καλά. Επιπλέον, δύο φορές την εβδομάδα εφάρμοσε ειδική μάσκα με φίλτρα UV και άσ’ την να δράσει αρκετά περισσότερο από ότι αναγράφεται στις οδηγίες.

Κάνε κλικ εδώ και δες τα αντηλιακά μαλλιών που επιλέξαμε για σένα!

Read More

And More