Μαλλιά στον καύσωνα! 5 χτενίσματα που πάντα έκαναν τα μεγαλύτερα style icons!

Έχουμε διανύσει κάτι περισσότερο από τα μισά του Ιουνίου που σημαίνει πως έχουμε ήδη μπει στην καρδιά του καλοκαιριού. Και καλοκαίρι σημαίνει μπάνια, καύσωνας, ιδρώτας και οπωσδήποτε μαλλιά πιασμένα πάνω! Κι επειδή εδώ στο beauty προσπαθούμε πάντα να βλέπουμε την θετική πλευρά της ζωής ας εκμεταλλευτούμε τις ζεστές μέρες για να δούμε πώς θα κάνουμε τα πιο στιλάτα χτενίσματα. Και για να είμαστε σίγουες ότι θα το κάνουμε σωστά, ρίξαμε μια ματιά στα μεγαλύτερα style icons οοοοοοοοοοολων των εποχών και είδαμε πώς έκαναν- κάνουν εκείνες τα μαλλιά τους στη ζέστη. Δες και πάρε ιδέες!

Top knot

Ένα από τα μεγαλύτερα style icons που πέρασαν ποτέ από τον πλανήτη γη, η Jane Birkin, ήταν ίσως και η πρώτη που μας σύστησε στο top knot το 1974. Και το έκανε με έναν τόσο effortless και cool τρόπο που έκαναν την ίδια ακόμη μεγαλύτερο style icon! Κανένα καλύτερο χτένισμα για τις επόμενες μέρες που θα τις περάσεις στην παραλία! Μάλιστα, για να είσαι κοντά σε αυτό το look ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗ!
Εναλλακτικά, μπορείς να κινηθείς στην επιλογή ενός πιο τραβηγμένου, άρα στιλιζαρισμένου, top knot όπως το βλέπουμε συχνά και στην Beyonce.
HOW TO: Δες εδώ πώς να κάνεις ένα χαλαρό top knot με κόμπους κι εδώ ένα σφιχτό όπως της Beyonce.

Πλεξίδες

Είτε μιλάμε για δύο χαμηλές πλεξίδες- κοτσιδάκια όπως αυτά της Jane Fonda το 1966 είτε για μια πλάγια πλεξίδα- ψαροκόκκαλο της Mary- Kate Olsen, αυτό το look είναι ότι πρέπει και για την ζέστη και για την θάλασσα! Το μόνο που πρέπει είναι να ποντάρεις σε αυτή τη messy αίσθηση!
HOW TO: Για να δεις πώς θα κάνεις μια πλεξίδα ψαροκόκκαλο κάνε κλικ εδώ!

French twist!

Μπορεί εκ πρώτης όψεως αυτό το χτένισμα να μην σου μοιάζει τόσο καλοκαιρινό ή ένα look για την θάλασσα, αλλά προσπάθησε να το φανταστείς με ένα μακρύ καφτάνι. Πόσο chic! Η Grace Kelly που είναι η επιτομή της κομψότητας το λάτρευε ενώ σήμερα το βλέπουμε σε πολλές stars όπως η Jessica Biel. Ένας εύκολος τρόπος για να το πετύχεις είναι να πιάσεις μια χαμηλή αλογοουρά, να στριφογυρίσεις το μήκος της και να πιάσεις με πολλά τσιμπιδάκια. Κι ένα tip για να μην γλιστράνε τα τσιμπιδάκια: ψέκασέ τα προηγουμένως με λακ!

Μαντήλια στα μαλλιά!

Η Audrey Hepburn αποθέωσε τα μαντήλια το 1963. Και αυτός είναι ένας πολύ chic τρόπος να προστατευθείς από την ζέστη παιρνώντας το μαντήλι κάτω από το πηγούνι σου. Βεβαίως, αυτό που πρέπει να προσέξεις εδώ είναι το ύφασμα: ένα μεταξωτό μαντήλι θα γλιστρήσει στα μαλλιά σου και δεν θα προκαλέσει φθορά.
Εναλλακτικά, αν θες κάτι πιο updated κινήσου στην λογική της μπαντάντας. Τύλιξέ την γύρω από το κεφάλι σου σετάροντάς την με ένα ponytail όπως η Cara Delevingne και το look σου δεν θα είναι καθόλου βαρετό!
HOW TO: Δες εδώ μερικούς ακόμη τρόπους να φορέσεις μαντήλια στα μαλλιά!

Milkmaid braids

Τα milkmaid braids είναι τόσο τέλεια λύση που ακόμη και η Veronika Lake θυσίασε κάποτε τους υπέροχους κυματισμούς της γι’αυτό το χτένισμα (η photo είναι τραβηγμένη το 1941). Από την άλλη, η Sienna Miller μας απέδειξε με την ηλιοκαμμένη επιδερμίδα της ότι αυτό το χτένισμα είναι και bohemian (η Sienna είναι bohemian) και απόλυτα καλοκαιρινό! Ένα tip για να έχεις το τέλειο effect είναι να ψεκάσεις προηγουμένως με dry shampoo ώστε να δώσεις αυτή τη messy αίσθηση.
HOW TO: Δες εδώ πώς να κάνεις τα milkmaid braids βήμα- βήμα!

Ποιο σου άρεσε περισσότερο;

Read More

And More