Μπορείς να ξεφορτωθείς τους μαύρους κύκλους με μαγειρική σόδα;

Υπάρχει ένα video tutorial που το έχουν δει/σχολιάσει πολύ/πολλοί αυτές τις μέρες. Πρόκειται για την Darshika Patel, μια beauty vlogger η οποία ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο μας δείχνει πώς η μαγειρική σόδα εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους της.

Αυτό που κάνει είναι να αναμειγνύει την μαγειρική σόδα με νερό κι έπειτα να βάζει το μείγμα κάτω από τα μάτια της. “Προτιμώ να το βάζω με την ανάποδη μεριά του κουταλιού. Το κουτάλι είναι και κρύο κι έτσι βοηθάει να μειωθούν και οι σακούλες κάτω από τα μάτια”, λέει ενώ προσθέτει ότι είναι πολύ βασικό α) να μην πάει το μείγμα πολύ κοντά στα μάτια σου και β) να μην το τρίψεις γιατί θα ερεθιστεί η λεπτή περιοχή γύρω από τα μάτια σου αλλά να το αφαιρέσεις με ένα μωρομάντηλο.

Δες το βίντεο!

Βλέποντας τέτοιου τύπου video tutorials πάντα μπαίνω σε πειρασμό να τα δοκιμάσω. Κι έπειτα αναρωτιέμαι: πώς είναι δυνατόν κάτι που φαινομενικά τόσο απλό να μην το έχουν ανακαλύψει προηγουμένως τόσες χιλιάδες εταιρίες καλλυντικών με όλους αυτούς τους επιστήμονες και τα επιστημονικά εργαστήρια! Και κάτι ακόμη: είναι πράγματι ασφαλές να βάζεις μαγειρική σόδα κάτω από τα μάτια σου; Δεν έμενε παρά να μάθω.

Τρεις- τέσσερις ιατρικές γνώμες μετά, είχα καταλήξει σε ότι υποψιαζόμουν: τελικά δεν είναι και τόσο ασφαλές. Η μαγειρική σόδα, πέρα από το γεγονός ότι μπαίνει αρκετά κοντά στο μάτι και αυτό από μόνο του είναι επικίνδυνο, έχει πολύ σκληρό PH που διαταράσσει το φυσικό PH της επιδερμίδας.

Οπότε εν συντομία θα σου πω: ΜΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ TIP ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ! Αντ’αυτού, διάβασε αυτό το τέλειο άρθρο εδώ για τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες!

And More