Οι 5 κανόνες του berry κραγιόν!

Τα berry lips είναι αναμφισβήτητα ο μεγάλος νικητής της χρονιάς που αφήνουμε πίσω μας. Αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ μεγάλη παγίδα! Μπορείς να το βάλεις αν έχεις λεπτά χείλη; Ποια απόχρωση να φορέσεις αν έχεις ανοιχτή και ποια αν έχεις σκούρα επιδερμίδα; Επειδή τις επόμενες μέρες (και κυρίως νύχτες) οι περισσότερες από εμάς δεν θα ξεκολάμε από τα χείλη μας αυτή την απόχρωση, να οι πέντε βασικοί κανόνες που πρέπει να εφαρμόσεις για να έχεις… Berry Christmas!

1. Η σωστή απόχρωση!
Όπως με κάθε άλλο χρώμα κραγιόν πρέπει κι εδώ να βρεις τον σωστό berry τόνο! Αν έχεις σκούρα επιδερμίδα επίλεξε ένα χρώμα που να έχει μέσα του λίγο μοβ όπως η απόχρωση Impulse της Beauty is Life (€24.00) ενώ αν έχεις πιο ανοιχτή επιδερμίδα επίλεξε ένα στο χρώμα του σταφυλιού όπως το Aubergine (€24.00).

2. Έχεις λεπτά χείλη; Αν ναι, έχεις δύο λεπτά;
Είναι μύθος ότι οι γυναίκες με λεπτά χείλη ΔΕΝ μπορούν να φορέσουν σκούρα κραγιόν. Πάρε για παράδειγμα την Rooney Mara. Αυτό που πρέπει να κάνεις, όμως, είναι να επενδύσεις σε ένα lip plumper, δηλαδή ένα εξειδικευμένο προϊόν που δίνει όγκο στα χείλη (συνήθως περιέχουν πιπερόριζα γι’αυτό συμβαίνει αυτό) και να τοποθετήσεις ακριβώς στο κέντρο των χειλιών σου lip gloss. Το New Lip Injection Color Bomb της Too Faced, απόχρωση Eastwood είναι το νούμερο 1 προϊόν σε πωλήσεις του brand και όχι τυχαία! Θα το βρεις αποκλειστικά στα Sephora.

3. Προετοιμάσου σωστά!
Όταν φοράς berry κραγιόν κατανοείς ότι αυτομάτως τραβάς την προσοχή όλων στο συγκεκριμένο σημείο του προσώπου σου. Γι’ αυτό και δεν επιτρέπονται ατέλειες! Προτού απλώσεις το κραγιόν σου κάνε απολέπιση με απαλές κυκλικές με ένα προϊόν όπως το Sara Happ Brown Sugar (€25.00). Έπειτα αφαίρεσε επίσης απαλά με ένα χαρτομάντηλο και άπλωσε το κραγιόν σου. Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις απολέπιση με μια παλιά σου οδοντόβουρτσα ή αναμειγνύοντας ελαιόλαδο με μαύρη ζάχαρη.

4. Το σωστό περίγραμμα
Αν είναι να φορέσεις το berry κραγιόν σου χωρίς να κάνεις το σωστό περίγραμμα καλύτερα να μην το φορέσεις καθόλου! Και πώς θα πετύχεις το σωστό περίγραμμα; Επίλεξε ένα μολύβι χειλιών (ο τόνος δεν παίζει μεγάλη σημασία αρκεί να μην έχει τρομερή απόκλιση από το berry κραγιόν σου). Ξεκίνησε με το περίγραμμα και κάνε και το γέμισμα. Έτσι θα εξασφαλίσεις μεγαλύτερη διάρκεια του χρώματος στα χείλη σου. Με ένα λεπτό πινελάκι ώστε να έχεις ακρίβεια στην εφαρμογή γέμισε τα χείλη σου με κραγιόν. Τελειοποίησε το περίγραμμα με ένα λεπτό πινελάκι και concealer που θα περάσεις περιμετρικά των χειλιών σου. Περίγραμμα χειλιών, απόχρωση Brick, MAC και concealer Shiseido.

5. Κράτησε το υπόλοιπο πρόσωπό σου λαμπερό!
Με τόση ένταση στα χείλη καλό θα είναι να διατηρήσεις το υπόλοιπο μακιγιάζ σου ήπιο και λαμπερό. Το ιδανικό σετάρισμα είναι οι ψεύτικες βλεφαρίδες και οι όμορφες γυαλάδες ψηλά στα ζυγωματικά. Ψεύτικες βλεφαρίδες, Eyelash Basic Black της Elegant (€8.50) και προϊόν λάμψης Sun Beam της Benefit (αποκλειστικά στα Sephora).

And More