Οι 6 διαφορετικοί τύποι make up και ποιο σου ταιριάζει!

Είμαι beauty editor (χαίρω πολύ!). Και όχι, δεν θα ξανασυστηθούμε! Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι καθημερινά περνάνε μπροστά από τα μάτια μου δεκάδες καλλυντικά και τεστάρω τα περισσότερα. Και είναι δεκάδες τα καλλυντικά γιατί η τεχνολογία και η επιστήμη της ομορφιάς έχει πλέον εξελιχθεί τόσο πολύ που καθημερινά λανσάρονται και δέκα ακόμη προϊόντα. Και αυτό είναι καλό. Γιατί έχεις επιλογές. Αλλά είναι και κακό. Γιατί έχεις τοοοοοοοοσες πια επιλογές που μπερδεύεσαι! Και δεν ξέρεις τι να διαλέξεις.

Ας μιλήσουμε για αρχή το πιο βασικό προϊόν του μακιγιάζ. Εκεί απ’ όπου ξεκινάνε όλα: το make up. Και έστω ότι σου είναι εύκολο να διαλέξεις τον τόνο, αλλά πόσο εύκολο σου είναι να διαλέξεις τον σωστό τύπο make up που θα ταιριάζει τέλεια στην επιδερμίδα σου, στο βαθμό κάλυψης που ζητάς, να μην σου κάθεται πολύ λιπαρό αν έχεις ακμή ή να μην είναι πολύ διαφανές όταν έχεις πολλά σημάδια να καλύψεις; Και αλήθεια, ήξερες ότι υπάρχουν έξι διαφορετικοί τύποι make up; Εγώ (που είμαι beauty editor!) όχι μέχρι που μου έδωσε τα φώτα της η Μαρία Μαρκαντωνάτου, προσωπική make up artist της Τατιάνας και δική μας αγαπημένης εδώ στο TLIFE (γιατί κάθε φορά που μας δίνει τα φώτα της μένω με το στόμα ανοιχτό από όλα εκείνα τα πολλά που έχει να μοιραστεί και που κανείς δεν γνωρίζει!). Να τι μου είπε, λοιπόν, για τα make up!

Η θεωρία του make up και άλλες ιστορίες από την Μαρία Μαρκαντωνάτου…

Ο καλύτερος τρόπος για να δώσεις ομοιομορφία, λάμψη και αψεγάδιαστο αποτέλεσμα στο πρόσωπο σου, είναι να εφαρμόσεις make up. Το να βρεις τη σωστή απόχρωση που ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας σου, ίσως να σου φαίνεται εύκολο. Τι γίνεται όμως με τον τύπο make up που ταιριάζει στη δική σου επιδερμίδα, όταν στην αγορά υπάρχουν χιλιάδες αποχρώσεις με διαφορετικές υφές;
Ας τα δούμε αναλυτικά… Υπάρχουν 6 διαφορετικοί τύποι make up.
1. Liquid Foundation (υγρό make up)
Θα το συναντήσεις σε δύο τύπους:
– Υδαρές (ιδανικό για νεανικές επιδερμίδες, διότι παρέχει ελαφριά κάλυψη).
– Καλυπτικό (για τυχόν ατέλειες και σπυράκια).
Δίνει ένα φρέσκο και ανάλαφρο αποτέλεσμα, είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος ακόμα και για τις λιπαρές ή τις ξηρές επιδερμίδες, καθώς μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε ένα προϊόν που να αναγράφει “Οil-free” (εάν το δέρμα σου είναι λιπαρό) ή “Ηydrating” (αν το δέρμα σου είναι ξηρό).
Το εφαρμόζεις με πινέλο make up, με σφουγγαράκι (latex) ή με τα δάχτυλα σου.
Τέτοιο make up είναι το Le Teint Encre de Peau, Yves Saint Laurent, €50.00
2. Cream powder foundation (κρεμώδες make up με πούδρα μαζί)
Μake up σε μορφή κρέμας μαζί με πούδρα.
Προσφέρει μεγάλη διάρκεια, είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος κυρίως για τα λιπαρά δέρματα και παρέχει μεσαία κάλυψη.
Το εφαρμόζεις με πινέλο make up ή με σφουγγαράκι (latex) ή με τα δάχτυλα σου.
Τέτοιο make up είναι το Ultra Cream Powder nose and chin repair της Beauty is Life
3. Mousse Foundation (make up σε μορφή mousse)
Το Make up σε μορφή Mousse είναι ελαφρύτερο από ένα υγρό make up και δίνει ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα στην επιδερμίδα. Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος, ιδιαίτερα αν έχεις ξηρή ή ώριμη επιδερμίδα και παρέχει ελαφριά προς μεσαία κάλυψη.
Το εφαρμόζεις με πινέλο make up, τοποθετώντας σταδιακά μικρή ποσότητα.
Τέτοιο make up είναι το Whipped Creme Foundation της Max Factor, €15.02

4. Stick Make up (make up σε μορφή στικ)
Είναι ένα πολύ καλυπτικό προϊόν, εξαφανίζει όλες τις ατέλειές, ενδείκνυται κυρίως για τηλεοπτικές εμφανίσεις καθώς είναι “βαρύ” και κατά τη γνώμη μου δε θα έχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα στην καθημερινότητα σου. Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος και παρέχει υψηλή κάλυψη.
Το εφαρμόζεις
με νωπό σφουγγαράκι ή πινέλο make up.
Τέτοιο make up είναι το Skin Foundation Stick της Bobbi Brown, €42.00
5. Mineral Foundation ( make up με φυσικά μεταλλικά στοιχεία)
Είναι ιδανικό για ευαίσθητα δέρματα και όλους τους τύπους δέρματος εκτός από τα λιπαρά.
Παρέχει ελαφριά προς μεσαία κάλυψη
Το εφαρμόζεις με πινέλο make up ή με σφουγγαράκι (latex) ή με τα δάχτυλα σου.
Τέτοιο make up είναι το Mineralize Foundation SPF15 της MAC, €33.00
6. Pressed powder foundation (Compact πούδρα)
Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος, ειδικά για λιπαρά ή μεικτά δέρματα καθώς αφήνει μια ματ όψη και παρέχει μεσαία κάλυψη
Το εφαρμόζεις με ένα σφουγγαράκι (latex) που συνήθως συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία.
Τέτοιο make up είναι το Anti-Blemish Solutions Powder Makeup της Clinique, €24.68

And More