Oι top 10 ερωτήσεις για τα μαλλιά μόλις απαντήθηκαν!

Oι top 10 ερωτήσεις για τα μαλλιά μόλις απαντήθηκαν! | tlife.gr

Μαλλιά: πάντα υπάρχει κάτι που μας απασχολεί. Κάποιες φορές δεν μας ικανοποιεί το χρώμα, άλλες πάλι τα βλέπουμε ταλαιπωρημένα και σίγουρα όλες μας θα θέλαμε να έχουμε στις υπηρεσίες μας έναν ειδικό που θα μπορεί να μας δώσει τα σωστά tips για να βελτιώσουμε όλα όσα μας ενοχλούν. Συγκεντρώσαμε τις ερωτήσεις που μας έχετε στείλει κατά καιρούς και τις μεταφέραμε στην Ντόρις Δόντα, hair colorist στα κομμωτήρια του Δουδέση. Αυτές είναι οι απαντήσεις στις δικές μας ερωτήσεις!

Τι είναι τα ρεφλέ;

Τα ρεφλέ είναι η απόχρωση που δίνουμε τελικά στο βασικό μας χρώμα. Για παράδειγμα, ένα ξανθό χρώμα είναι πλατινέ. Όταν θέλουμε να δώσουμε στο πλατινέ αυτό μια απόχρωση (λίγο πιο μπεζ, σαντρέ, πιο ασημί), αυτό είναι τα ρεφλέ. Η ένταση της απόχρωσης, δηλαδή, είναι τα ρεφλέ ή αλλιώς οι τόνοι που θέλουμε να αποδώσουμε σε κάθε ύψος χρώματος που έχουμε (1-10 τα βασικά χρώματα).
Βάφω τα μαλλιά μου μόνη μου στο σπίτι. Πώς μπορώ να επιλέξω τη βαφή που μου ταιριάζει;
Είναι πάρα πολύ δύσκολο να συνδυάσεις τα χρώματα και να βγάλεις την απόχρωση που θες. Είναι θέμα χημείας. Δεν πάει να πει ότι όταν αγοράζεις ένα κουτί και βλέπεις την απόχρωση στο κουτί, ότι αυτή η απόχρωση θα βγει έτσι και σε όλα τα μαλλιά. Αλλιώς θα βγει ανάλογα με την βάση ή την πυκνότητα των λευκών μαλλιών. Για να έχουμε ένα καλό χρώμα πρέπει να επενδύουμε και σε αυτό. Δεν αρκεί να αγοράσουμε ένα προϊόν από ένα ράφι. Μπορεί το προϊόν να είναι πολύ καλό και πολύ ακριβό αλλά μπορεί να μην είναι για τον τύπο των δικών μας μαλλιών. Πρέπει κάποιος να μας συμβουλεύσει, κι αυτό είναι το βασικότερο.
Αν βάψω τα μαλλιά μου και η απόχρωση που θα προκύψει δεν μου αρέσει, μέσα σε πόσο διάστημα μπορώ να τα ξαναβάψω;
Εάν είναι ένας έμπειρος τεχνίτης μπορεί να το κάνει από την ίδια στην στιγμή χωρίς να υπάρχει φθορά μέχρι και στον επόμενο μήνα. Ανάλογα την διαφορά και πόσο θέλεις να αλλάξεις αυτό που έχει βγει. Ανάλογα με το πόσο ήπιο ή πόσο έντονο είναι το χρώμα που έχει προκύψει, αλλά μπορείς και από την πρώτη μέρα χωρίς να ταλαιπωρήσεις τα μαλλιά σου να το κάνεις. Αρκεί να έχεις να κάνεις με έναν τεχνίτη που ξέρει πολύ καλά τη δουλειά και διαθέτει πολλά εφόδια για να το κάνει. Δεν είναι όπως παλιά που κάναμε μόνο ένα ντεκαπάζ. Σήμερα, υπάρχουν πάρα πολλά εξειδικευμένα προϊόντα με τα οποία μπορείς να αλλάξεις, να φωτίσεις, να διαφοροποιήσεις τα μαλλιά σου χωρίς να τα ταλαιπωρήσεις.
Είμαι μελαχρινή. Μπορώ να γίνω ξανθιά;
Όταν είμαι ξανθιά και θέλω να γίνω μελαχρινή μπορώ να γίνω εδώ και τώρα. Όταν είμαι μελαχρινή και θέλω να γίνω πλατινέ ξανθιά θα πρέπει να γίνουν αρκετά ντεκαπάζ για να έρθεις να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο. Βέβαια, αυτό έχει να κάνει και με το πόσο αντέχει το μαλλιά γιατί το πρώτο που είναι και το βασικότερο και ενδιαφέρει εμάς τους τεχνίτες είναι η υγεία των μαλλιών. Δεν μας ενδιαφέρει να πετύχουμε το χρώμα εδώ και τώρα και να έχουμε μια απώλεια. Προτιμούμε να το βγάλουμε σε 3 μήνες και να διατηρήσουμε την υγεία των μαλλιών.

Πώς μπορώ μετά το κομμωτήριο να παρατείνω το χρώμα των μαλλιών μου;
Υπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα στην αγορά, όπως σαμπουάν, κρέμες θεραπείες τα οποία είναι καταπληκτικά. Κάνουν και συντήρηση χρώματος, και προστασία στην τρίχα και θεραπεία. Αυτά τα προϊόντα εμπλουτίζουν την τρίχα με κερατίνη, ενυδάτωση και το μαλλί έχει μεγαλύτερη λάμψη, καλύτερη ποιότητα και αντοχή στις τεχνικές εργασίες.

Κάθε πότε πρέπει να κάνω μάσκα μαλλιών;
Ανάλογα με την κατάσταση της τρίχας, δηλαδή πόσο ξηρή ή αφυδατωμένη είναι. Το ενδεδειγμένο πάντως είναι μια με δύο φορές την εβδομάδα.
Έχετε να μου προτείνετε κάποια must προϊόντα για την περιποίηση των βαμμένων μαλλιών;
Ένα ειδικό σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά, μάσκα κι ένα προϊόν αναδόμησης που μπορεί να είναι σε στιλ θεραπείας ή θεραπεία leave in που μένει πάνω στα μαλλιά και φοριέται κάθε φορά που λούζεται ώστε να έχει μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα και λάμψη στα μαλλιά. Αυτά είναι τα βασικότερα προϊόντα που μπορούν να διαφυλάξουν τόσο το χρώμα όσο και την υγεία της τρίχας μας.

Είναι ξανθιά τα τελευταία δέκα χρόνια και θέλω να κάνω πιο ανοιχτές ανταύγειες. Η κομμώτρια μου λέει ότι θα «καούν». Όντως;

Αυτό για να το λέει η κομμώτρία σου μπορεί να ισχύει όμως δεν είναι κανόνας. Μπορεί να αντέχει το μαλλί στην αλλαγή μπορεί και όχι. Επίσης, αυτό έχει να κάνει και με τα προϊόντα με τα οποία δουλεύει κάποιος. Υπάρχουν προϊόντα με πολύ χαμηλά οξυζενέ, χωρίς αμμωνία κι ας είναι ντεκαπάζ και με τα οποία μπορεί να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Από την άλλη, υπάρχουν προϊόντα που είναι πολύ επιθετικά. Αν πάμε σε ένα τέτοιο μαλλί να δουλέψουμε με επιθετικά προϊόντα θα έχουμε αρνητικά αποτελέσματα, αν δουλέψουμε με πιο ήπια τότε τα αποτελέσματα θα είναι θετικά.

Είναι η πρώτη φορά που θα βάψω τα μαλλιά μου αλλά δεν είμαι έτοιμη για μεγάλη αλλαγή. Τι μου προτείνετε;

Υπάρχουν πολλές λύσεις και προϊόντα. Εκτός από τις ανταύγειες μια καλή λύση είναι και τα χρωμογαλακτώματα. Μπορείς να επιλέξεις ένα χρωμογαλάκτωμα που δεν κάνει μεγάλη διαφορά στο φυσικό μαλλί. Δεν ανοίγει, δεν αλλοιώνει, αλλά δίνει ένα άλλο τόνο και ένα άλλο χρώμα χωρίς να ανοίξει ή να σκουρύνει ιδιαίτερα το μαλλί. Απλώς, δίνει διαφορετικά ρεφλέ κι έτσι έχουμε ένα πολύ φωτεινό αποτέλεσμα.
Υπάρχουν τάσεις στις ανταύγειες κι αν ναι, φέτος τι κυριαρχεί;
Σαφώς και υπάρχουν τάσεις. Φέτος, σε αντίθετη με τις περασμένες σεζόν, στην μόδα είναι οι διακριτικές και λεπτές και οι λιγότερο χοντρές. Προτίμησέ τις.

READ more