Όλα εκείνα που μπορείς να κάνεις με τα άδεια βαζάκια από κερί (και πώς τα καθαρίζεις)!

Είμαι η Νατάσα Μπερέκου, beauty editor του TLIFE και φανατική καταναλώτρια κεριών! Κάθε μήνα αγοράζω τουλάχιστον ένα, ενώ υπάρχουν και μέρες που φτάνω στο counter και αγοράζω δύο – τρία. Και μετά ξεκινά η πιο αγαπημένη μου διαδικασία: να τα καίω!

Ένας (ακόμη) διαχωρισμός που θα μπορούσε να γίνει στον κόσμο του beauty θα ήταν ο εξής: εκείνες που αγοράζουν ακριβά κεριά και λυπούνται να τα αγγίξουν με αποτέλεσμα να τα έχουν διακοσμητικά και εκείνες που αγοράζουν κεριά για να τα κάψουν και να τα χρησιμοποιήσουν μετά με χίλιους δύο τρόπους. Ανήκω ξεκάθαρα στην δεύτερη κατηγορία και βρίσκω απολαυστική εκείνη τη στιγμή που ένα κερί έχει καεί εντελώς, ακριβώς όπως και την στιγμή που έχω τελειώσει μια σειρά στο Netflix ή ένα βιβλίο (λογικά, πηγάζει από το σύνδρομο της καλής μαθήτριας που ήθελε να τελειώνει τα μαθήματά της από την Παρασκευή για να έχει το Σαββατοκύριακο ελεύθερο!).

Αν είχα μια συμβουλή να σου δώσω αυτή θα ήταν: κάψε τα κεριά σου! Μην τα λυπηθείς! Με τον ίδιο τρόπο που δεν πρέπει να κρατάς το καλό σερβίτσιο για εκείνη τη μια φορά το χρόνο που θα κάνεις ένα επίσημο τραπέζι, με την ίδια λογική πρέπει να χαρίζεις στον εαυτό σου την πολυτέλεια του να γυρνάς από τη δουλειά, να ανάβεις ένα κερί και να χαλαρώνεις (το ποτήρι κρασί είναι optional). Μάλιστα, θα σου προσφέρει και τεράστια ικανοποίηση όταν ανακαλύψεις όλους εκείνους τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα άδειο βαζάκι από κερί. Παρακάτω στους παραθέτω όλους, αλλά πριν από αυτό κάτι άλλο πολύ βασικό!

Πώς καθαρίζεις τα βαζάκια με άδειο κερί;

Εδώ υπάρχουν δύο σχολές: είτε βάζεις απευθείας καυτό νερό μέσα στο βαζάκι και το αφήνεις μερικά λεπτά επαναλαμβάνοντας την διαδικασία μέχρι να καθαρίσει τελείως, είτε εφαρμόζεις αυτό το τέλειο tip το οποίο ούτε που θυμάμαι από πού ξεσήκωσα αλλά πραγματικά μου έχει λύσει τα χέρια! Και αυτό είναι: βάλε το άδειο βαζάκι με τα υπολείμματα κεριού στην κατάψυξη για κάποιες ώρες (μπορεί να το αφήσω και μια μέρα) και όταν το βγάλεις αφαίρεσε πανεύκολα το κερί που θα έχει παγώσει με ένα μαχαιράκι. Με ζεστό νερό και ένα σφουγγάρι πλύνε το κερί και είσαι πανέτοιμη!

Από την θεωρία στην πράξη: και τι να κάνεις με τα άδεια βαζάκια από κερί;

1.Χρησιμοποίησέ τα σαν βαζάκια για τα λουλούδια σου. Βαλ΄τα σε διάφορα σημεία στου σπιτιού και δημιούργησε και χρωματικά contrast επιλέγοντας λουλούδια με πιο έντονο χρώμα.

 

2.Βάλε τα τσιμπιδάκια σου! Έτσι όλα αυτά που χάνονται σε διάφορες μεριές του σπιτιού και στο βάθος της τσάντας σου θα βρουν επιτέλους τη θέση τους!

3.Βάλε pom-pon. Αν και το συγκεκριμένο tip είναι περισσότερο… ινσταγκραμικό παρά πρακτικό. Εκτός αν καταναλώνεις και ξαναγεμίζεις τα pom-pon καθημερινά έτσι ώστε να μην προλαβαίνουν να σκονίζονται!

4.Μια άλλη ιδέα είναι να βάλεις τις χτένες σου! Αρκεί να είναι στο σωστό μέγεθος και να χωράνε!

5.Τα άδεια βαζάκια από το κεριά λειτουργούν ως τα τέλεια στολίδια του boudoir σου! Μέσα τους μπορείς να βάλεις από τα προϊόντα μακιγιάζ σου σε μακρόστενο σχήμα (μολύβια και κραγιόν είναι ιδανικά) μέχρι μπατονέτες ακόμη και ενεργειακές πέτρες!

6.Αν έχεις πολλά καλλυντικά, σε αυτά τα βαζάκια μπορείς να βάλεις τις αγαπημένες σου μάσκαρα, μολύβια ματιών αλλά και το ειδικό ψαλίδι για τις βλεφαρίδες. Εν ολίγοις, όλα εκείνα τα προϊόντα που είναι για το μακιγιάζ των ματιών σου. Κι έτσι θα χρειαστεί πλέον να ψάχνεσαι ανάμεσα στα δεκάδες άλλα που έχεις στο νεσεσέρ σου!

7. Φυσικά, το πιο συνηθισμένο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις τα πινέλα σου τα οποία μέσα σε αυτά τα άδεια βαζάκια είναι σαν να έχουν βρει την τέλεια θέση τους!

 

 

8. Last but not least: όλα εκείνα τα δειγματάκια αρωμάτων θα βρουν την τέλεια θέση τους στα άδεια βαζάκια. Δεν δείχνουν πολύ cute;

And More