Ποιο χτένισμα να επιλέξεις ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου!

Οι γυναίκες ποτέ δεν είμαστε ικανοποιημένες με την εμφάνισή μας. ΄Οσες έχουν σγουρά μαλλιά τα ισιώνουν κάθε τόσο, ενώ οι υπόλοιπες που διαθέτουν σπαστά ή ίσια έχουν ζητήσει από τον κομμωτή τους τουλάχιστον μια φορά ένα curly χτένισμα. Ωστόσο, τα σγουρά μαλλιά δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς μπορούν να κάνουν ένα στρογγυλό πρόσωπο να δείχνει αρκετά παχύ, μπορεί να φριζάρουν ή να μοιάζουν κατεστραμένες οι άκρες τους. Συγκεντρώσαμε μερικά από τα καλύτερα διάσημα χτενίσματα σε σγουρά μαλλιά για να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει στο δικό σου σχήμα προσώπου!

Οβάλ πρόσωπο

Γιατί μας αρέσει: Το look αυτό της Keri Hilson είναι ιδανικό αν διαθέτεις κι εσύ οβάλ πρόσωπο, καθώς η έντονη φράντζα στο μπροστινό μέρος καλύπτει τέλεια το μέτωπο και επαναφέρει την συμμετρία.
Τι να προσέξεις: Το φριζάρισμα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του χτενίσματος αυτού. Για να το αποφύγεις, ψέκασε κατά μήκος με ένα anti-frizz spray, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις άκρες.

Στρογγυλό πρόσωπο

Γιατί μας αρέσει: Τα σγουρά μαλλιά δεν κολακεύουν τα στρογγυλά πρόσωπα, καθώς προσθέτουν περισσότερο όγκο και το κάνουν να δείχνει παχουλό. Η Thandie Newton έχει κάνει μια έξυπνη επιλογή πιάνοντας τα μαλλιά της σε ένα χαλαρό ponytail ενώ ο ελαφρύς όγκος που έχει δώσει στην κορυφή του κεφαλιού κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πιο μακρόστενο. Τι να προσέξεις: Το αποτέλεσμα δεν πρέπει να δείχνει επιτηδευμένο! Κάνε το look από το προηγούμενο βράδυ απλώνοντας στα βρεγμένα μαλλιά σου μια γενναιόδωρη ποσότητα mousse για σγουρά μαλλιά. Πιάσε μια πλεξίδα, κοιμήσου και το επόμενο πρωί λύσ’ τα. Κάνε ένα ponytail και είσαι έτοιμη!

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Γιατί μας αρέσει: Το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς έχει φαρδύ μέτωπο και λεπταίνει σταδιακά προς το πηγούνι. Με το συγκεκριμένο χτένισμα η Taylor Swift καλύπτει το φαρδύ άνω μέρος με την έντονη φράντζα που κατεβαίνει χαμηλά και το αποτέλεσμα δείχνει πιο ομοιόμορφο.
Τι να προσέξεις: Για να δείχνουν οι μπούκλες σου όμορφες και όχι φριζαρισμένες το μυστικό είναι η εντατική ενυδάτωση. Αν χρησιμοποιείς πιστολάκι ή ψαλίδι για μπούκλες συχνά, ενίσχυσε την ποιότητα της τρίχα σου με ένα ενυδατικό spray το οποίο θα δημιουργήσει ένα προστατευτικό φιλμ κατά της αφυδάτωσης και της φθοράς.

Τετράγωνο πρόσωπο

Γιατί μας αρέσει: Οι χαλαρές μπούκλες της Maria Menounos και ο έντονος όγκος στην κορυφή αποπροσανατολίζουν την προσοχή από το τετράγωνο σχήμα του προσώπου.
Τι να προσέξεις: Για να δημιουργήσεις αυτό το χτένισμα, απόφυγε το ψαλίδι και προτίμησε τα βραστά ρόλεϊ. Άφησέ τα στα μαλλιά σου για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να κρυώσουν και αραίωσε τις μπούκλες με τα δάχτυλά σου. Έτσι, το αποτέλεσμα δεν θα δείχνει καθόλου στιλιζαρισμένο αλλά πιο χαλαρό και καλοκαιρινό!

Αναζητάς περισσότερες ιδέες για σγουρά μαλλιά;
Εδώ θα δεις πώς μπορείς να κάνεις το τέλειο afro χρησιμοποιώντας μόνο φουρκέτες κι εδώ πώς θα δημιουργήσεις ένα χαλαρό wavy.

Read More

And More